../images/Emo26.gif
מקור הסיפור לעוץ לי גוץ לי הוא במעשייה של האחים גרים שם הוא נקרא רמפלסטלסקין, הבעיה היא שאני זוכרת די טוב את הסיפור של רמפלסטלסקין אבל אני לא כלכך זוכרת את הסיפור של עוץ לי גוץ לי, ובקיצור אני לא בטוחה שהם אותו הדבר אחרי הכל... בכל מקרה - פעם היה איכר עני ולו בת יפה. האיכר נקלע לשיחה עם המלך (או שזה היה חוב או משהו כזה) והבטיח לו שהבת שלו יכולה לטוות קש לזהב. המלך ציווה עליו להביא את הבת שלו לארמון, שם הוא כלא אותה בחדר, עם המון קש וטוואי חוטים (מצטערת, אבל אני לגמרי שכחתי איך קוראים לדבר הזה) ואמר לה שעד הבוקר היא חייבת לטוות את כל הקש לזהב או שיהרגו את אבא שלה (?). הנערה בכתה ובכתה, עד שלפתע הופיע גמד ושאל אותה למה היא בוכה. כשסיפרה לו את סיפורה, אמר לה כי יוכל לעזור לה כשבתמורה תיתן לו משהו שלה. היא נתנה לו את השרשרת שלה והוא הפך את הקש לזהב. למחרת בבוקר, נכנס המלך לחדר וראה כי היא הצליחה להפוך את הקש לזהב, שלח את משרתיו להביא עוד קש ונעל את הנערה שוב בחדר. בלילה הנערה שוב בכתה ושוב הופיע הגמד, הפעם היא נתנה לו את טבעתה והוא הפך את הקש לזהב. למחרת, המלך נהיה חמדן, אסף קש מכל רחבי הממלכה והבטיח לה כי אם תוכל להפוך את כל עירמות הקש לזהב, ישא אותה לאישה. הנערה ננעלה בחדר, בכתה על מר גורלה והגמד הופיע בשנית. אך כעת לא היה לנערה שום דבר לתת לו. היא סיפרה לו כי המלך מתכוון לשאת אותה לאישה. הגמד אמר לי כי יסכים להפוך את הקש לזהב, אם תיתן לו את הילד הראשון שיוולד לה. היא הסכימה והוא הפך את כל הקש לזהב. כשהגיע היום ונולד לנערה ילד, ביקר אותה הגמד והזכיר לה את אשר הבטיחה לו. הנערה ביקשה את רחמיו, הוא נכנע ואמר לה כי אם תיזכר בשמו במשך שלושת הימים הקרובים, ירשה לה לשמור את תינוקה. הנערה ניסתה להיזכר בשם לבדה ולא הצליחה. היא שלחה שליחים לכל רחבי הממלכה ובתום היום הראשון הגיע אליה הגמד. היא ניסתה שמות שונים ואת כולם הוא פסל. אותו הדבר קרה ביום השני אך ביום השלישי סיפר לה אחד השליחים כי בקצה הממלכה, מצא בקתה מוזרה שעל דלת ביתה היה כתוב רמפלסטלסקין (או עוץ לי גוץ לי). הנערה ניסתה זאת על הגמד וצלחה.