עוצו לי (גוצו לי
)

Missכנה

New member
עוצו לי (גוצו לי
)

(זה הולך להיות טקסט ארוך - אנסה לתמצת כמיטב יכולתי)

ובכן - אני בזוגיות מזה כ-3 שנים פלוס; מתגוררים יחד כמעט שנתיים.
חרף גילי המופלג (אמצע העשור החמישי לחיי) ניתן לומר שזו המערכת הזוגית הראשונה שלי ובטח הפעם הראשונה שבה אני חולקת את חיי עם בן זוג באותו בית. תמוה - אני יודעת - אך הסיבה לכך תובהר בעוד מספר רגעים.
(בן זוגי (בשלהי העשור החמישי לחייו) חווה מספר מערכות יחסים זוגיות ואף גר עם מספר בנות זוג לפניי)

אני סובלת משלל מחלות מאז הילדות המוקדמת אשר בעטיין "ביליתי" חלק ניכר מחיי בטיפולים שונים (ומשונים) ובאישפוזים ממושכים. לתפיסתי ניסיתי את כל מה שיש לרפואה להציע ואמנם מצבי הבריאותי השתפר לאין ערוך ביחס למצב בשנים עברו, אבל אני עדיין סובלת מתחלואים רבים אשר מגבילים את חיי (וחיי הסובבים אותי) בצורה משמעותית בכל אספקט אפשרי כמעט.

אין עוררין על כך שאני מוגבלת מאוד. אני הראשונה שתודה בכך. אבל, מבחינתי זה-מה-יש. עשיתי והרופאים עשו ככל שביכולתם וגם אם המצב #@$, אז זה המצב ואין מה לעשות יותר.

על מנת להיות הוגנת סיפרתי לבן זוגי בצורה מאוד גלויה ומפורטת על מצבי בשלב מאוד מוקדם של ההכרות. לא ניסיתי לייפות את המצב אלא להיפך - הבהרתי לו שמצבי מאוד מגביל, שלא במקרה חייתי למעלה מ-40 שנה בלי זוגיות ושאלתי אותו האם הוא מסוגל להתמודד עם זה, מה שנקרא take it or leave it. לא כאיום אלא באמת כי זה מה שיש.

הוא השיב שהוא מסוגל להתמודד עם זה ויצאנו לדרך

א-מה-מה? במבחן הפרקטיקה זה עובד קצת פחות

נניח לצורך העניין שאני עיוורת, OK? אמרתי לו בצורה הכי ברורה שיש שאני עיוורת. הוא הבין את זה. הוא קיבל את זה. and yet בכל פעם מחדש הוא קובל על כך שאני לא מסוגלת להבדיל בין אדום לכחול. ואני חוזרת ואומרת לו שבוודאי שאני לא מסוגלת להבדיל בין אדום לכחול כי אני עיוורת, עובדה שהוא מודע אליה מההתחלה. ואז הוא אומר שהכל היה יפה וטוב לפני 3 שנים, אבל עכשיו כשאנחנו בזוגיות הוא היה מצפה שלמען הזוגיות אני "אתאמץ לראות" ואני טוענת שזה לא עובד ככה. אני לא יכולה "להתאמץ לראות" כי זה-מה-יש ואת ה-זה-מה-יש הזה אני נואמת לו כבר 3 שנים.

זה לא שאני לא אמפטית למצבו. להיפך. אני מודעת לכך שמאוד קשה לחיות איתי. אני מבינה שזה מתסכל, but what can you do?

הבעיה היא שבהתחלה באמת הייתה הפרדה בין פעילויות ספיציפיות שנבצר ממני לעשות לעומת כל השאר (תקשורת, אינטימיות, רגשות וכל הג'אז הזה שבאמת היו מצויינים ++
...) ועם השנים יש חלחול וכרסום גם ב"כל השאר". כמו איזה רקבון שמתפשט וקשה לעצור אותו או חומצה רעילה שמתפשטת ועכשיו ממלאה את כל החלל.

אם בהתחלה הייתה באמת הכלה מופלאה מצידו ואח"כ היה כעס נקודתי על מצבים מוגבלים נקודתיים, עכשיו יש מעין כעס כללי כזה שמכסה בעצם על הכל. שוב - אני לא מאשימה! אני מ-א-ו-ד מבינה את הקושי שלו ואיך ולמה זה קרה, אבל זה קרה...

בהתחלה היינו מדברים על זה ועם הזמן הבנו שהדיבורים לא מובילים לשום מקום, אז די הפסקנו לדבר (באופן כללי, לא רק על המגבלות) ודי הפסקנו לעשות סקס ו-basically בנקודת זמן זו אנחנו שני אנשים שחולקים אותו חלל (שמלא בכעס ומרירות).

השאלה היא מה עושים אם בכלל.
אני רואה שחלקכם פה מחסידי הטיפול הזוגי
אז זה משהו לא רלוונטי לגבינו כי מבחינתו יש רק אדם אחד שצריך טיפול בואכה תיקון פה וזה לא הוא (תפיסה שבפני עצמה מייצרת אצלי כעס בואכה התנגדות...).

"אז תלכי לטיפול לבד" - זו התגובה הבאה שלכם, נכון?

אוקיי, אז זה חלק מהבעיה כי כבר הצהרתי שאני למודת טיפולים ובאמת באמת שקצתי בהם ולכן יש בי התנגדות לעוד אחד.

אז יש עוד משהו שלא חשבתי/נו עליו או ש...זהו? לוותר? אין מנוס מלהפרד?

תודה למי שקרא עד כאן, תודה מראש על הנכונות לעזור וחג שמח!

אני אגיד משהו שאולי יעציב אותך ואולי ישמח אותך.... נראה.

אין בין הסיפור שלך לבין כלללללל הסיפורים האחרים פה שום הבדל.
בכלל.
העובדה שיש לך מגבלה אובייקטיבית, פשוט לא רלוונטית ולא משנה כלום.
בדיוק כמו שבכל ההנגשויות הזוגיות של כולם זה כל כך לא רלוונטי מי צודק ומי אשם, ומהי האמת האובייקטיבית, אם יש כזו בכלל .... זה לא שאם כל זוג אחר שנמצא בבעיה ילך עכשיו לבית משפט והשופט יגיד "היא צודקת/ הוא צודק" בזה נפתרה הבעיה....

אז אתם בעצם כמו כל זוג אחר. שכל אחד נמצא במקום שלו.
כל אחד מבוצר בעמדתו. לאף אחד מכם אין שום רצון ללכת לטפל ולנסות לבנות או למצוא גשר.
אז כן, כמו כל זוג אחר, נשארתם עם 2 אופציות....
או לקבל את החיים האלו עם הכעסים ועם המרמרה... ולקוות שיהיו בהמשך תקופות טובות יותר , תוך הידיעה שיהיו גם טובות פחות.
או להיפרד.
זהו.
האנושות עוד לא המציאה שום פטנט אחר.

בהצלחה ובהשלמה עם כל מה שתבחרי

את לא חושבת

שתכונת אופי או קבלת החלטה מודעת (או אפלו לא מודעת שמציפים למודע) זה משהו שאפשר לשנות (גם אם בעבודה מאוד מאומצת), ושמגבלה פיזית אוביקטיבית היא לא יכולה לשנות כמה שהיא תרצה?
שאם היא מוכנה ללכת לטיפול אבל הוא לא, והוא מתעקש שאפשר להפוך אדם עיוור לרואה, ושחרש אם יקשיב ממש טוב יצליח לשמוע, ושקטוע רגל יוכל פתאום לרוץ ברחוב מכח כנפיו הבלתי נראות זה משהו שמהווה בעיה קצת יותר רצינית מזוג שהבעל חושב שהוא לא צריך לצאת מהעבודה לטפל בילד והאשה חושבת שהוא כן?

אין מה לכעוס עליו. הוא חשב שהוא יעמוד בזה וגילה שלא. הוא לא שיקר לך, הוא טעה.
גם אני חשבתי שאני אהיה סבבה עם זה שבן זוגי הוא לא אדם חברותי ולא אוהב סמול טוק, וגיליתי שזה מוציא אותי מדעתי. וגם אני מבקשת שהוא ייצא מהאוטיזם שלו, והוא לא יכול.
תראי, אני יכולה לראות מצב תאורטי שבו תדברו הרבה ותבכו הרבה ביחד ותפרקו את הכעס שלכם, תעברו מן תהליך השלמה איטי וכואב, שבסופו הוא יסלח לך על מוגבלותך ואת תסלחי לו על מוגבלותו (הרגשית). אבל לא נשמע שממש יש לך פרטנר לזה...
שווה אולי להציע לו בכל זאת. אפילו בלי מטפל זוגי, רק שניכם בבית. אבל להתחייב לתהליך.
ואולי הוא באמת לא יכול להתמודד עם זה ותצטרכו לפרק. גם זאת אפשרות. אחרי שתבכו ותפרקו קצת רגשות, יהיה קל יותר לחשוב בבהירות ובכנות על הדברים.
בהצלחה, מה שיהיה, ותרגישי טוב.

נשמע שנשחקתם..

כמו בהרבה קשרים בהתחלה מקבלים בהתלהבות גם את החסרונות ואחרי כמה
שנים אותם חסרונות נראים יותר גדולים ויותר מפריעים ואולי אפילו מהותיים.
אתם בהחלט כמו כולם.(לצערך, לשמחתך).
&nbsp

אני כבר מזמן לא מאמינה במערכות יחסים ארוכות טווח בלי

קשר לנפשות הפועלות. ואני ממש לא חסידה של טיפול זוגי.
אני לא מבינה למה מערכות יחסים ארוכות טווח זה לא הולך. ניראה לי הכי פשוט בעולם להתחשב בבן הזוג, לוותר לו, לעודד אותו, להתחייב, לאהוב. כשאוהבים מישהו אז הכל בא טבעי. ולמרות הכל זה לא הולך כי אנשים הם כל כך שונים ותפיסת העולם שלהם כל כך שונה. מה שניראה לי נכון מאוד - סביר שיראה למישהו אחר פחות נכון וזה מטען שמצטבר.
תמיד יש את המישהו שמצביע על איזה זוג - אבל הנה תראי את דינה וקוקי, הם ביחד 40 שנה ומאוהבים. אני לא יודעת איך אנשים עושים את זה וזה ממש נדיר.
אני מדברת על עצמי אבל אני מאמינה שזה נכון כמעט לכל אחד, אני מרגישה שאם תהיה לי מערכת יחסים חדשה אי פעם אז אני לא רוצה שיגור איתי כי זה הורס נורא לחיות יחד. הייתי מעדיפה לפגוש מישהו נחמד, חכם, נורמלי, מקסים. ואז כל אחד גר בדירה שלו ומתראים כשבא להתראות. זה לא אומר שאם הוא חולה אז אני לא באה לטפל בו, או שאם בא לנו להישאר יחד כל הלילה אז בשום אופן לא. אני מחפשת בדיוק את אותה בתחייבות שיש במערכת יחסים רגילה אבל בלי החנק.
וכשלא מתאים להתראות אז לא מתראים בכלל.
ואם להתייחס למיקרה שלך הספציפי, אני מניחה שכדי לחיות איתך הוא היה צריך לוותר, אני לא בטוחה על מה. על נוחות, על פעילויות יותר דורשניות. נשמע שאולי הוא סיים לוותר. אני קוראת לזה "המחשבון מתחיל לעבוד". כשאתם (או רק הוא) מתחילים לשם לב כמה כל אחד נותן במערכת היחסים וכל אחד ניראה שהוא תורם יותר מדיי.

batmea

New member
שחררי אותו

את יותר מדי מלאה וצריכה שימלאו אותך תמידית מהחטץור שנוצר ויצרת עם השנים,
עובדה שמונעת ממך היום להבין מהי זוגיות ואיך בכלל חולקים אחת כזו כשהיא באמת באינטנס ודו שיח עם האדם השני. את מנהלת מונולוגים עם עצמך, מתחכמת עם עצמך ועונה לעצמך.
הוא רק סטטיסט.
השאלה היא אם את רוצה זוגיות ואיך את הולכת ומקבלת מושג מיועץ זוגי כדי שיכיר לך את דרך האמצע של ההליכה הזוגית או שאת ממשיכה בזוגיות עם עצמך וממשיכה להתחכם והצגות שנונות לעצמך.

אייבורי

New member
גוצו שמוצו

&nbsp
בתכלס, כאשר יש אחד מוגבל יש אחר שסוחב.
ככה זה עובד.
וכשאחד סוחב לבד, הוא מתעייף גם אם הוא הגיע עם המון המון המון רצון טוב.
&nbsp
אז או שתתאמצי לראות - או שתמצאי פתרון אחר (אני מניח שלפני שהוא עבר לגור איתך, היה פתרון אחר)

Missכנה

New member
אשמח אם תבהיר מה כוונתך במשפט

"אני מניח שלפני שהוא עבר לגור איתך, היה פתרון אחר" כי לא ירדתי לסוף דעתך...

Missכנה

New member
מה שיכולתי לעשות טרם המגורים המשותפים אני מסוגלת לעשות

גם עכשיו (עבודה, מגורים עצמאיים, נקיון/ כביסה/ מטלות בית וכו' וכו').
עשיתי את זה לפני שהכרתי אותו, אני עושה את זה עכשיו ואני אמשיך לעשות את זה אם וכאשר נפרד.
עדיין לא ברורה לי השאלה.
המגבלות שדיברתי עליהן ושהן גורם החיכוך מונעות ממני/ מאיתנו בילויים משותפים דוגמת מסעדות, טיולים, ארועים חברתיים וכו' וכו' - דברים שלא עשיתי לפני שהכרנו וגם לא הפריע לי שאינני עושה.

Missכנה

New member
הוא עושה את הנ"ל בלעדיי וזאת בדיוק הבעיה (מבחינתו)

כי מבחינתו בזוגיות צריך לעשות דברים (כנ"ל) יחד ואנחנו עושים אותם לחוד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני מאוד מתחבר לשתי התגובות הראשונות

אמנם אני כן מאמין בטיפול, אבל רצית עצה בלי - אז שיהיה בלי.
&nbsp
החיים קשים, ואולי שלך יותר קשים משל אחרים, ואולי לא. אני ממש לא מאמין בהשוואות וזה לא ממש עוזר להשוות.
&nbsp
מערכת היחסים שלך תקועה בשלב רעיל וקשה, כמו שאכן קורה לה-ה-ה-מ-מ-מ-ו-ו-ו-ן זוגות (ואל תתפסי אותי במספר).
&nbsp
בלי לעשות שינוי, המצב יחמיר ויסתבך, עד שאחד הצדדים יקח יוזמה ויחתוך (ולא משנה בכלל איזה צד - תמיד יש אחד שנשבר לו לפני השני).
&nbsp
אז לעשות שינוי - זה הכרחי.
האם זה גם אפשרי לכם ספציפית, עם האופי והמצב המיוחד של כל אחד מכם - לא יודע.
אני אישית מאמין שתמיד אפשר, אבל לפעמים לא מוכנים לכך. אם לא מוכנים, מכל סיבה שהיא, אז לא מוכנים. מה לעשות.
&nbsp
בקיצור, אני לא אגיד לך לחתוך או להישאר. זו החלטה שלך.
אולי הוא כן בן זוג שמתאים לך ואת לו, או שאולי זה לא זה וכל אחד מכם זקוק למישהו אחר.
מחלות אינן סיבה לא למצוא קשר. מסכים כמובן שזה מאוד מקשה. נכון.
אבל אני ממליץ על אמונה שהדבר אפשרי - איתו או עם אחר.
ואם לא אפשרי - גם כן אפשר לחיות.
שולח לך חיבוק על האומץ והכח להיאבק בקשיים.
&nbsp

האמת

שלא ככ התחברתי להרבה מהתגובות פה שלא הצליחו לראות את הבעיה (לדעתי).

בן הזוג שלך ידע מספר מערכות יחסים ועובדה שהן לא צלחו. אולי כל מי שהוא היה איתה בעבר לוקה בבעיה, ואולי הבעיה זה הוא. אבל הוא לא ככ סתגלתן וסבלני ואחרי שפג הקסם והרצון הטוב (ואני בטוחה שהמאוד כנה עם הרבה מאמץ מצידו), הוא איבד את הסבלנות שלו.
את מצד אחד מבינה אותו כי את יודעת שהוא נמצא במצב לא פשוט. מצד שני עד כמה את יכולה לשנות מצבים שמעצבנים אותו - כנראה שלא ככ. זה אם אני יוצאת מנק' הנחה שבאמת, איתו-בלעדיו-עם דודה- את באמת לא יכולה ולא יעזור בית דין לבצע את המשימה שהוא מצפה ממך לבצע.

אני לא חושבת שטיפול זוגי עוזר במצב כזה אם המצב הוא כמו שהצגת אותו. אם יש לכם הרבה בעיות אחרות ושהעניין הבריאותי שלך מושפע מהם מילא, אבל פה יש לך בן זוג שאיבד את הסבלנות לקבל ולהתמודד עם המצב שלך.

אז ככה, את יכולה לומר שהזוגיות שלכם מאוד חשובה לה כי אחרת את לבד ולקבל את ההתפרצויות שלו מדי פעם כי את מבינה את המצב שהוא נמצא בו ושאת נמצאת בו. ושאת לא מאבדת סבלנות אף פעם ומסבירה לו 5000 פעם אני לא רואה אני לא רואה אני לא רואה.
יש מצב שלמרות זאת הוא יסכים שאת מאוד סבלנית ומהממת אבל לא יכול להתמודד ותפרדו בכל זאת.

אפשרות שניה היא לומר שוואלה? ניסיתם אבל זה לא מתאים. לא כל אחד, על כל אהבתו ורצונו יכל להיות במערכת יחסים שדורשת טיפול תמידי או המנעות מדברים בשביל ועבור בן(בת) זוגו.
זה מבאס. עצוב. מרגיז. הכל. והכי קשה לומר לך את זה. אבל זו המציאות. ולהיפרד כידידים לפני שתפרדו מרירים וכועסים.

אגב, אולי יעזור יותר אם באמת נבין מה את לא יכולה פיזית לעשות והוא מצפה ממך.

וכמה שאני יכולה להטיף לסבלנות כלפי כל אחד, אני אישית לא הכי סבלנית אז אני אנסה לענות מהמקום הזה.

Missכנה

New member
תודה על התגובה. התחברתי אליה מאוד.

לגבי הציפיות שלו לפעילויות משותפות - כתבתי בתגובה לאייבורי למעלה.

נכון אבל

לא הבנתי למה את לא יכולה ללכת למסעדה.
נניח טיול אני מבינה, אבל מסעדה או בית קפה?

תביני שמרכיב מאוד גדול בזוגיות ושמירה עליה זה הביחד שהוא בין היתר מחוץ לבית.
אם את יכולה ללכת למשל לבקר חברים, את לא תוכלי לשבת במסעדה מונגשת בחוץ?

La Milagrosa

New member
קראתי שוב ואני מתחילה להבין שמדובר במגבלה נפשית.

אולי אני טועה, אבל ככה זה נראה לי.
אני הייתי נשואה לעיוור, זה לא הפריע לי ולא בגלל זה התגרשנו בסוף.
עם אדם שסובל ממגבלה נפשית לא הייתי מוכנה לצאת לעולם.
האיש שלך כנראה חשב שהוא יצליח לחיות עם זה, והוא טעה. יש דברים שמבינים לעומק רק כשחווים אותם.
שחררי אותו. לדעתי אין פה טעם להילחם על משהו שאי אפשר לשנות.
צר לי, את לא אשמה שאת חולה אבל גם הוא לא אשם בזה.

שלום

אם החבר אוהב אותך כאדם, שינצל את אהבתו אלייך כדי לעזור לך להתמודד עם בעיותייך בעזרת דאגה כנה. זו המשמעות של קשר רגשי בין אנשים.
&nbsp

למעלה