עוצו לי עצה.

La Milagrosa

New member
עוצו לי עצה.

אני מתה על הדירה שרכשנו לפני חמש שנים, נוחה וגדולה, מיקום סבבה ושכנים בסדר גמור (חוץ מאלו שמתחתיי, אבל עכשיו נולדו להם תאומים, אז הם בטוח יחפשו דירה גדולה יותר).
מה הבעיה?
כשקניתי את הדירה היא היתה ישנה כזאת של זקנים, עם קירות שפריץ ומטבח דוחה. אבל היה לנו תקציב מוגבל לשיפוצים, ולכן בחרנו רק את מה שהכי חשוב. כלומר הרסנו לגמרי את המטבח ועשינו חדש (זה שתה את רוב הכסף), שמנו פרקט בכל הבית, החלקנו שפריץ בסלון, בפינת האוכל ובכניסה וצבענו את כל הבית.
אבל בזמן האחרון, פתאום נורא נמאס לי מהשפריץ בחדרי השינה ובמסדרון. הוא אמנם עדין (התמונה מצולמת ממרחק 5 ס"מ מהקיר) - אבל הוא ממש מבאס אותי!
עכשיו, אני יודעת שאין ברירה אלא להמשיך לחיות ככה.
להחליק קירות עושה כזה אבק, שממש אי אפשר להיות בבית בזמן העבודות, ולא משנה כמה הרמטית תארוז את הבגדים, המזרונים, הספרים והרהיטים- הם יתמלאו אבק שיסתובב עוד שבועות ארוכים בדירה. זה כמה אנשים שעשו את זה אמרו לי. בקיצור, החלקת שפריץ עושים רק בבית ריק ולפני שנכנסים לגור בדירה.
אז מה דעתכם? איך מתפטרים מהקריזה הזאת, שהופכת לאובססיה ומפריעה לי כל יום (אחרי חמש שנים שזה בקושי היה לי בתודעה אם בכלל)?

העצה הכי טובה

שבעלי יכול לחשוב אליה היא למצוא איש מקצוע שיודע מה הוא עושה עם קירות כאלה. בעלי הסקוטי לא מכיר את הדבר הזה, אבל אומר שיש מכונות שמשייפות עם שואב אבק כזה שאוסף את האבק מיד, אבל עדין...
שאלתי אותו אם אפשר לעשות מעל החיפוי הזה שפכטל. הוא אמר ששפכטל על זה לא יחזיק, אבל אולי למצוא משהוא שידבק לזה, והשפכטל ידבק אליו.

בקיצור, אין לי בשורות בשבילך

שאלת בקבוצות עיצוב הבית, שיפוצים וכד'? הכי טוב אם את יכולה בקבוצות מקומיות שגם מכירות את החומרים המקומיים

מלא בהצלחה

שני רעיונות

לא אופטימלאיים בכלל.
אחד זה לצבוע, וזה מאוד לא פשוט לצבוע קירות כאלה ... היה לנו כזה בדירה שעזבנו בארץ ...סיוט.
השני זה טפט - הבעיה שהם לא נדבקים כלכך טוב על קירות כאלה, כי יש חללי אויר. טפט אני מתכוונת על כ ל הקיר. אפשר להתייעץ עם בעל מקצוע, אולי ניתן לשים בנוסף עוד דבק וזה יחזיק. יש היום טפטים מ ה מ מ י ם!!!
ורק אוסיף שאני כלכך מבינה אותך .הקירות האלה נוראים. ממש.

La Milagrosa

New member
טפט ממש לא. אני רוצה קיר לבן וחלק

קיבלתי פה כיוונים מעניינים, מתברר שיש כמה שיטות לכסות את השפריץ בטיח או בקיר גבס דק. אברר הכל, ואם שום דבר לא נראה לי אצטרך פשוט להתרגל לזה. לגבי הצביעה: בכל אופן לא אני הייתי צובעת, אלא איש מקצוע שמומחה בזה.

Boston Guy

New member
אצלנו אוטמים את החדר שבו נעשית העבודה בניילון

קבלן שעשה אצלי עבודה דומה בא עם ציוד מיוחד.
אצלי היה צריך לעבוד על קיר אחד (גדול, אבל אחד) בחדר גדול.
הקבלן השתמש במערכת שנקראת ZIPWALL כדי לבנות "קיר מניילון" שקוף - הוא פשוט חתך את החדר לשניים עם קיר ניילון אטום באמצע. הניילון חובר לקירות מהצדדים, לתקרה ולרצפה עם סיכות של כזה מן "שדכן ענק" פנאומטי מיוחד, והחיבור הזה נאטם הרמטית עם סוג של DUCT TAPE. אחרי שהאזור עבודה היה אטום הרמטית, הקבלן חתך חריץ אנכי בגובה אדם בניילון - והתקין על החתך רוכסן ענק שהפך להיות ה"דלת" של אזור העבודה.
זה עבד כמו חלום. הפועלים עבדו בתוך החלק האטום הזה עם "מסכות גז" ובלוני אוויר של צוללנים, ושואב אבק אדיר שניסה לשמור על האוויר נקי. לפרקים - בקושי ראית אותם דרך הניילון מרוב אבק שהיה שם באוויר. אבל לתוך שאר שטח הבית - לא זלג כלום.
את הניילון הורידו רק יומיים אחרי שגמרו לעבוד, כדי לוודא שכל האבק שקע לריצפה - וניקו היטב את כל האזור האטום לפני שהניילון ירד.
תבדקי אם מישהו באזורך משתמש בטכניקה כזו (או דומה).
[URL]http://www.zipwall.com[/URL]

למעלה