עוצו עצה

עוצו עצה

הייתי בסופר ביום שישי ורכשתי קילו פילה בקר - הייתי צריכה רק חצי אבל היה במבצע משהו, משהו. בכל מקרה חצי הכנתי עם שעועית ורוטב עגבניות לקוסקוס (לא לשכוח לשים קצת קינמון) מתכון של גיסתי התוניסאית ללקק את האצבעות. אבל מה עושים עם חצי קילו נוסף? יש קושי קל בשאלה: החצי הנותר גם חתוך לקוביות אז אל תציעו סטייק או משהו כזה וגולאש לא בא לי. תודה
 

nutmeg

New member
Beef Bourgingnon

1 ק"ג קוביות בשר בקר 3 כפות שמן לחריכה (איטום הבשר) 1 בצל 2 שיני שום שלמות 200 גר´ פטריות טריות (אפשר סוגים שונים) עלה דפנה גבעול טימין קליפת תפוז יין אדום (לא מתוק!!!) מלח לפי הטעם האישי פלפל שחור גרוס טרי * במחבת - לחמם את השמן ולאטום את קוביות הבשר מכל הצדדים. לא לערבב את הבשר אלא להפוך את הקוביות בעדינות עם שתי כפות. * כשהבשר אטום - להעבירו לסיר או לתבנית חימר בעלת מכסה. * את הבצל והפטריות להעביר למחבת לטיגון קצרצר עם מעט יין כשכל המטרה היא "לנקות" את המחבת משאריות חריכת הבשר. לגרד את תחתית המחבת עם הירקות ולהעבירם לסיר מעל לבשר. * לשים בסיר את 2 שיני השום שלמות וקלופות, את עלה הדפנה, גבעול הטימין וגרד התפוז. * לצקת יין עד שהבשר כמעט מכוסה לגמרי. * לתבל במלח ופלפל * לכסות את הסיר ולאפות בחום של 170 מעלות כשעה, להוריד את טמפ´ התנור ל- 100 מעלות ולהשאיר את הבשר בתנור עוד שעה אחת לפחות (אבל אפשר יותר). כמה טיפים: - המרשם מבקש להשתמש ביין בורגונדי אבל לא צריך להגזים. כל יין אדום סביר מתאים אם המרשם. העיקר לא להשתמש ביין מתוק או יין פטישים - יש גבול! - מכיוון שלכל אחד תנור אחר וסיר שונה - צריך לבדוק את "מפלס" הרוטב. לעתים יש צורך להוסיף יין. - יש אנשים שאוהבים את הרוטב שלהם סמיך יותר. אם כן ניתן לעשות אחד משני דברים: 1) לצמצם את הרוטב. לאחר הבישול להוציא את הבשר והירקות עם כף מחוררת לכלי הגשה ולהמשיך לבשל את הרוטב עד שהוא מצטמצם למחצית מהכמות. 2) לעבות את הרוטב בכף קמח וכף חמאה או מרגרינה. - אם מרגישים יצירתיים ולא מפחדים שהשף יבוא להרביץ לכם אם אתם חורגים מהמרשם - אפשר להוסיף שניים שלושה גזרים חתוכים גס וכמה שזיפים יבשים לצלי - יוצא אחלה! בתאבון
 
תודה ../images/Emo39.gif תודה ../images/Emo6.gif תודה ../images/Emo51.gif

עכשיו אני רק צריכה למצוא סיר חימר בעל מכסה ותנור
 

nutmeg

New member
לא ממש

אפשר גם על הגז על אש קטנה או פלטה חשמלית. לא להתקבע!! אפשר גם בסיר אחד לאטום את הבשר להוציא אותו לכמה רגעים עד שמגרדים את מה שנדבק עם יין ובצל ולהחזיר את הבשר לסיר, להוסיף יין ותבלינים - ויאללה לבשל. אחר שהתבשיל מגיע לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כשעתיים בסיר מכוסה. לבדוק מדי פעם את מפלס הרוטב, וזהו! העיקר שיהיה לכם בתיאבון.
 
ואפשר גם

לעשות פונדו... (הדבר הזה שהיה מאוד באופנה בארץ בשנות השבעים ומאז נגמר לנו ממנו...) אני אישית מאוד אוהב פונדו למניהם והאפשרויות (לאלו שאינם שומרי כשרות) כמעט בלתי מוגבלות. אפשר לקחת כמעט כל בסיס רוטב פסטה, לעבות אותו או לצמצם אותו לסמיכות הרצויה לפי שיקול דעת המבשל ולטבול בו את הבשר כאוות הנפש. כמובן צריך לטגן את הבשר קודם בשמן עמוק למשך כחמש דקות. המומלצים שלי: רטבי שמנת למיניהם (יין לבן, מתוק, עם פטריות, חומץ בלסמי וכ"ו) רוטבים אדומים של עגבניות מוקרמות, אפילו רוטב על בסיס שוקולד מומס יין אדום מתוק (ופה דווקא רצוי יין פטישים) קצת מים וקינמון יכול להתאים. אם מתעצלים על הפונדו, אפשר פשוט אחרי טיכון לזרוק את החתיכות לסיר ולתת להן להתבשל בו כמו כל תבשיל קדרה אחר גם זה עובד.
 

ilanbt

New member
שיפוד הוא הפיתרון לקוביות

להשרות ברוטב טוב להכין שיפודים יפים ולגריל
 
למעלה