עוצמה וקול

avico2591

New member
עוצמה וקול

יש לי מערכת 2.0 עם הגברה איך אני יודע עד איזה מרחק שומעים את המערכת שלי אם היא 80 W
יכול להיות שאני מרעיש לשכנים שלי והם לא אומרים את זה על אף שזה נשמע ככה?
האם יש עוצמה לקול מסוים שיכולה להגיע למרחק מסוים.

מקווה ששאלתי ברורה או אם אדע את עוצמת הדציבלים אוכל לדעת

avico2591

New member
לא נעים לשאול

אבל מעניין אם שומעים איזה קיר יש , יש פיר בין הבניין שלי לבניין הצמוד,
מבחינת עוצמה האם הגיוני שישמעו ?

שמיעה זה דבר סובייקטיבי. עצמת קול ניתנת להגדרה אובייקטיבית.

רעש מוגדר בצורה אובייקטיבית אך "הפרעה" היא דבר סובייקטיבי.
עוצמת הקול נמדדת בוואטים אקוסטיים. את מספר הוואטים מייחסים למספר הוואטים המינימאלי שניתן לשמוע אותו (אחד חלקי מיליון וואט) והוא מקבל את הערך 0dBspl.
ישנן טבלאות המראות מהו פרק הזמן שמותר להחשף לעוצמת קול בדרגות שונות.
מדוע אמרתי כי הפרעה היא דבר סובייקטיבי?
מוסיקה המושמעת בעוצמה של 80dBspl ביום, בסביבה עירונית רועשת, אינה נחשבת ל"הפרעה", אך אותה מוסיקה, באותה העוצמה בשעות הלילה, כאשר אנשים הולכים לישון - היא הפרעה נוראית.
ולשאלתך.
המגבר מוציא לרמקול וואטים חשמליים. הרמקול הופך את הוואטים החשמליים לוואטים אקוסטיים עפ"י הנצילות שלו.
עוצמת הקול של רמקול נמדדת במרחק של מטר אחד מהרמקול. היחס בין עוצמת הקול המופקת מהרמקול לוואטים החשמליים שנמסרו לרמקול נקראת "נצילות הרמקול" והיא מבוטאת ב- dBspl/1W.
לרמקול ממוצע יש נצילות של 90dbSPL/1W.
כלומר, אם נכניס לרמקול הספק של 1 וואט חשמלי, נקבל עוצמת סאונד של 90dBspl.
אם נכניס לרמקול 80 וואט (שזהו ההספק המכסימאלי שהמגבר שלך מוציא), הרמקול יפיק עצמת קול של 109dBspl.
כאשר מתרחקים מהרמקול עוצמת הקול יורדת בשישה dB לכל הכפלת מרחק. כלומר, במרחק של שני מטר, עוצמת הקול תהיה 109-6=103 ד"ב.
במרחק ארבעה מטר - 103-6=99 ד"ב.
במרחק של 8 מטר - 99-6=93 ד"ב וכך הלאה.
עכשיו עליך להחליט באיזה מרחק אתה רוצה למדוד את מידת ההפרעה ומהם התנאים הסוביקטיביים באותו המקום. לפי זה תוכל להחליט כמה אתה מפריע לשכנים.

אריאל אריאלי

avico2591

New member
העניין אם הוא אני משתמש "בפול" עוצמה

לפעמים מה שמציק יותר זה אפקט בס שיכול להשמע כמו טיל פצצה - מאשר סתם מוזיקה בלי צליל בס שמחוזק ע"י המגבר.
הבנת את כוונתי.
או שזה לא משנה לקבוע עד כמה הבס - לדוגמה יקפיץ להם את הקירות -
?

boazb68

New member
הסברת יפה את עניין יחס הדיצבלים והמרחק..

עוד גורם שיכול לעזור בהערכה הוא מידת החסימה של קיר לבנים או תקרת בטון. יש אזשהי דרך לחשב את זה?

מקדם בידוד של קירות

טעות נפוצה בין אנשים רבים היא כי ע"מ "לבודד" רעש, צריך להדביק ספוגים על הקירות.
אז, שלא.
ספוג הוא חומר בליעה אקוסטי ואינו מבודד כלל!
מה שמשמש בידוד אקוסטי היא מסה של קיר.
ככל שצפיפות המסה של הקיר (ליחידת שטח) גבוהה יותר (הקיר "כבד" יותר), דרגת הבידוד שלו גבוהה יותר.
לכל קיר ישנה הגדרה מה מידת הבידוד שלו והיא נמדדת ב- dB.
קיר שההספק האקוסטי בצידו האחד קטן פי עשר מאשר בצידו השני, מבודד בשיעור של 10 ד"ב.
קיר שההספק האקוסטי בצידו האחד קטן פי אלף מאשר בצידו האחר - מבודד ב-30 ד"ב.
דרגת בידוד סבירה לבית מגורים היא 50 ד"ב (כלומר, ההספק בצידו האחד קטן פי 100000 (מאה אלף!) ) מאשר בצידו האחר.
באולפני הקלטה נדרשת דרגת בידוד של 70 עד 80 ד"ב.
אם, במקום קיר, נשים ספוג המשמש לבליעה אקוסטית, נקבל דרגת בידוד של 6 עד 10 ד"ב בלבד!
כאשר רוצים לחשב את דרגת הבידוד של קיר, משתמשים בטבלאות מתאימות ומכפילים לכל סוג חומר במסה ליחידת שטח.
אריאל אריאלי

jexy

New member
אפשר לחשוב על זה כ1M=1W כלומר גם במרחק של 80 מטר אתה תשמע

עוצמה חזקה וייתכן שזה מה שהשכנים שומעים.
&nbsp
תשנה את הכיוון של הרמקולים או תחליש

avico2591

New member
אם ככה גם המוכר במכולת מתחת לבית שלי

שומע גם על עוצמה של 50% מערכת?!
איזה קטע

עוצמת קול

שלום
עוצמת הקול תלויה במספר גורמים, והיא קטנה בריבוע עם המרחק.
לכן הרעיון של 1W=1M ו-80W = 80M אינה נכונה פיסיקאלית.
עוצמת הצליל נמדדת ב-dB (דציבל) והיא מידה יחסית.
0dB היא סף השמיעה שלך.
מאחר והשינוי או כושר האבחנה שלנו הוא לא לינארי אלה לוגריטמי, 3dB הם כפולה (פי X2) ו-10dB זה פי 10.
הדרך היחידה לברר מה סף הסבלנות של השכנים זה להגביר לרמה שבה אתה נוהג לשמוע ולרדת אליהם ולבקש לבדוק.
פול ווליום הוא מונח לא ברור.
האם זה להביא את כפתור הווליום לקצה טווח?
רע מאוד ומסוכן. בד"כ ההגבר (GAIN) של המגבר גבוהה, כך שהוא יגיע להספק הנקוב לפני שהכפתור יגיע לסוף טווח. זה אומר שההגברה תגרום למגבר להיכנס לרוויה ועיוותחם. זה גם עשוי לשרוף לך את הרמקול (את הטוויטר בד"כ).
רוב האנשים מקשיבים למוסיקה בעוצמה שנעימה להם ולא בבדיקת קצה גבול היכולת של הציוד או של השכנים.

avico2591

New member
ב-85% יכול לשרוף את המגבר או רק ב-100%?

מבחינת מה מומלץ?!

למעלה