עוצמה למשרד הספורט והתרבות

עוצמה למשרד הספורט והתרבות

כידוע, לאחרונה התחלפה הממשלה. בין יתר התיקים הרבים שחולקו במשרדי הממשלה, הופרד משרד הספורט ממשרד החינוך וכעת משרד הספורט הוא משרד בפני עצמו. בראש משרד זה מונתה השרה לימור לבנת להיות שרת הספורט. נאחל לה בהצלחה בתפקיד ונקווה שתבצע אותו כהלכה. במקביל, כפי שדיווחתי בעבר, התחלפה הנהלת איגוד ההתעמלות. יו"ר איגוד ההתעמלות הנוכחי הוא מר רענן וארשביאק. אנשי התעמלות רבים מדברים הרבה על "ריח מסריח" שעולה מהפוליטיקה בהתעמלות. באיגוד ההתעמלות יושבים לרוב עסקנים, ולא אנשי התעמלות (יש מעט), אשר אופן מינויים לתפקיד לוט בערפל, בייחוד לאור העובדה שרבים מבני אותה משפחה והמקורבים להם מחזיקים בתפקידים החשובים ביותר באיגוד ההתעמלות ובספורט בישראל. בתור הבהרה, אני מציינת שאינני ממעיטה בערכם או בכשרונם של אנשים אלה. יכול להיות שהם אכן הראויים ביותר לעמוד כיושבי הראש וכמקבלי ההחלטות הראשיות והמכריעות ביותר. אני מוחה על חוסר השקיפות בהתנהלות מערכת זו, על אוזלת ידם של הגורמים המדיניים ושל הגורמים השונים בשטח עצמו בכינון תהליכים שונים במערכת זו ועל היעדר הפיקוח והביקורת על התנהלות המחלקות. דווקא עכשיו, כשנפתח דף חדש בספורט הישראלי, גם בפוליטיקה המדינית וגם בפוליטיקה של האיגוד, ובדיוק כשההתעמלות מביאה הישגים חלומיים למדינת הישראל (ראה שטילוב, גולוב, מקסיוטה, אירה ריסנזון, נבחרת ההתעמלות האומנותית) זהו בדיוק חלון ההזדמנויות להוביל שינוי במערכת. לשם כך העליתי בפורום עצומה למען השקיפות בהתנהלות איגוד ההתעמלות. מי הם חברי איגוד ההתעמלות? כיצד הם נבחרו ומונו לתפקידם? מהי תרומתם ומה פעולתם השוטפת באיגוד? מדוע המכרז לא היה פתוח ומפורסם לקהל הרחב? מי הגוף המפקח על התנהלות האיגוד, איך הוא עושה זאת ומהן מסקנותיו? מדוע באיגוד שמיועד ברובו לרווחת ספורט נשים אין ייצוג הולם לנשים בתפקידים העליונים? האם מישהו מכם יודע את כל התשובות?? עצומה זו מיועדת לשרת הספורט חדשה, לימור לבנת, בעד שקיפות ההתנהלות באיגוד ההתעמלות. אל תגידו "זה לא יעזור", אל תגידו "שאחרים יעשו את העבודה הזו, לא אני", אל תגידו "אני לא מספיק מבין בזה", כי אז תהיה 0% הצלחה. אם תחתמו, תתרמו ותעזרו כל אחד כמיטב יכולתו, יהיה לפחות אחוז מסוים של הצלחה.

מצד שמאל בפינה

במצד שמאל בפורום יש פינה של "עוד בפורום". תחת פינה זו תמצאי קטגוריה של עצומות. שם נמצאת העצומה. תודה על תמיכתך

daksha2

New member
כל הכבוד על היוזמה נועה!

הולכת מיד לחתום =] צריך לפרסם בכל אמצעי אפשרי ולדאוג שזה גם בסופו של דבר יגיע למקומות המתאימים...

קודם כל נתחיל מהיענות של גולשים מהפורום

ונראה אח"כ איך זה מתקדם, איך עוד אפשר לפרסם ואיך אפשר להביא את זה למקומות המתאימים. בקרוב אני רוצה קצת לשנות את העצומה, שהיא תהיה בלשון יותר רשמית ומפורטת, ואז יתכן שכל החותמים יצטרכו לחתום שוב. אבל קודם אני בודקת אם בכלל יש היענות לדבר הזה, או שאנשים מעדיפים להישאר אדישים לנושא ולהשאיר את הנושא כמות שהוא.

תודה לכל מי שחתם עד עתה על העצומה!

זהו הקישור הישיר לעצומה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Petitions/Default.aspx?ForumId=2072 בבקשה העבירו אותה לכל מי שאתם מכירים. השתדלו לחתום בשמכם *המלא*, כך זה נראה יותר רציני. אם אתם באמת מאמינים בזה, אז ממי יש לכם לפחד/ להתבייש? הפרטים האישיים (מלבד השם) לא מועברים לאף אחד. בהמשך כאמור אשנה את ניסוח העצומה ואעביר אותה הלאה (כבר יש אישור) לאתר הועד האולימפי, ל-ynet ותפוז יעזרו לקדם את זה עוד יותר, במסגרת גישתם החדשה לפעילות חברתית. אם למישהו יש רעיונות נוספים שקשורים וצריכים להיכלל בעצומה, אפשר לציין ולהוסיף. בתודה מראש מאת כל העוסקים בהתעמלות בארץ.

עדכנתי את העצומה

שיניתי את הניסוח שלה. מה דעתכם? האם יש לכם תוספות/ הערות ?

אמא לה3

New member
משפט לתיקון

"בנוסף, איגוד ההתעמלות הינו ארגון שרובו ככולו מיועד לטיפוח ספורט נשים בישראל" את המשפט הזה הייתי משנה ולו בגלל העובדה שאת ההשגים הנפלאים השנה בתחום המכשירים הביאו בעיקר הגברים. יש חשיבות גדולה, נכון, לקידום וטיפוח ספורט הנשים, אך איגוד ההתעמלות אינו רובו ככולו אחראי לטיפוח ספורט הנשים אלא גם.

את טועה

התעמלות מכשירים לנשים והתעמלות אומנותית הם שני ענפים לנשים בלבד, אל מול התעמלות מכשירים לגברים. נגיד שאקרובטיקה (ונגיד שגם ג'נרל) זה לגברים ונשים באופן שווה (למרות שזה לא ככה, עדין יש יותר בנות, אבל רק לצורך הדוגמא ניקח אותם כשיוויוניים), אז יש לי יחס של 2 ענפי נשים מול ענף גברים. זאת אומרת שגם בצמרת האיגוד צריכות להיות שתי נשים על כל גבר! ספורט הנשים בעולם פחות מפותח משל הגברים, ובישראל הפער אפילו הרבה יותר גדול עד לכדי בעיה ממשית ואקוטית. ישנה גם עמותה (או מחלקה, אל תתפסו אותי במילה) לקידום ספורט נשים בישראל, שהקימה המדינה לצורך מטרה זו. התעמלות זה תחום אידיאלי לפיתוח ספורט נשים, והדבר הכי נכון והגיוני לעשות זה להציב נשים בעמדות מפתח באיגוד ההתעמלות.

אמא לה3

New member
תראי, אני לא

חולקת עלייך לגבי הצורך שיש לשים נשים בעמדות מפתח, אבל לדעתי הניסוח שכולל "רובו ככולו" שגוי,. איך שלא תראי את זה, יש כאן גם גברים... אין ספק שהרב הם נשים/ נערות/ילדות, אבל עדיין, אם נתייחס לשנה זאת, בהתעמלות מכשירים הגברים (אלכס), הוכיחו את עצמם יותר.

לא נכון

גם ההתעמלות האומנותית הוכיחו את עצמן השנה, אפילו יותר מאלכס, וגרפו מספר מדליות באליפויות עולם ואירופה (יותר מאלכס, אלכס קיבל רק 2 מדליות), גם על יותר מכשירים, גם מדליות קבוצתיות, גם יותר גמרים וגם יותר מתעמלות שזכו, ולא רק אחת.

daksha2

New member
בעיקרון...

יש המון דברים שאפשר להוסיף לעצומה הזאת, למשל, בעניין זה שאין שום סיבה שענף ההתעמנלות יאבק על קיומו מהתקציב הדל של איגוד ההתעמלות, ושצריך [הרבה] יותר תקצוב לענף ההתעמלות בארץ, כי מה שקורה בעניין הזה עכשיו זה ממש בושה! הענף הזה עולה למתעמלות פי כמה וכמה משהוא עולה למדינה, ואחרי כן מתפלאים איך זה שישראל מפספסת כל כך הרבה הזדמנויות בתחום הספורט - כשמתעמלות נדרשות לשלם אלפי שקלים ויותר על נסיעה לתחרות או פסטיבל בחו"ל בכדי לייצג את המדינה ופשוט לא מסוגלות לממן את זה.

את לא יכולה לדעת מה התקציב

מאיפה את יודעת מה התקציב של האיגוד? אולי התקציב גבוה אך לא מנוהל היטב, אולי יש גניבות ושחיתות ועוד. שום דבר לא מפורסם באופן רשמי ולכן אי אפשר למחות על משהו שאינו ידוע. מעבר לכך, בהתנהלות הנוכחית של האיגוד, אני לא יודעת האם תוספת תקציב תעזור. כמו-כן, מתעמלות שעוברות את הקריטריון שהוצב לא צריכות לשלם על נסיעה לתחרויות. לגבי פסטיבלים- אני לא חושבת שמוצדק שהאיגוד יממן נסיעת מתעמלות בשביל להופיע בפסטיבל. תוספת תקציב, או בעצם ניהול אחר של התקציב צריכים להינתן לשם קיום תחרויות נוספות, ולא רק 3-4 תחרויות בשנה, ולשם שקיפות ההתנהלות באיגוד כמו למשל אתר אינטרנט, מבקר/ת או לשם הפקת אירועים שונים.

daksha2

New member
האמת שזה לא ממש משנה מה גובה התקציב...

עובדה היא שהכסף אינו מגיע ליעדו [בטוח לא בשלמותו בכל אופן]. וכן אני כן חושבת שהמדינה צריכה לממן לפחות נסיעה אחת לחו"ל למתעמלת באיגוד בכל פרק זמן מסוים קבוע מראש [פעם בשנה, שנתיים אפילו], אחרי הכל הן נוסעות לייצג את ישראל ולקדם את ישראל וההתעמלות הישראלית בפני העולם ובפני תורמים פוטנציאלים. אם יש מילארדים למימון מיותר ברובו לחגיגות 60 למדינת ישראל בטוח יש גם מספיק כדי לממן נסיעה של קבוצה לחו"ל פעם בשנתיים [או של שלוש-ארבע בנות בודדות לאליפות עולם פעם בשנה].

יש הבדל

לממן נסיעה של מתעמלות לתחרויות בחו"ל- כן. לממן נסיעה להופעה- לא. זה לא צריך להיות לפי פרקי זמן קבועים מראש, אלא כל פעם כשמתעמלת מגיעה לרמה הדרושה והקבועה מראש. אין כזה דבר תורמים פוטנציאלים לאיגוד ההתעמלות. יש תרומות למפעלי ספורט, לקבוצות, לאגודות או למתעמלות בודדות.

מזכירה לכם - לחתום על העצומה

ואם כבר חתמתם, אנא העבירו את העצומה במייל או בדרך אחרת לאנשים אחרים שיחתמו עליה. תודה

למעלה