עוקף ואדי ערה

orenlav

New member
עוקף ואדי ערה

שלום,
האם מישהו מכיר דרך לעקוף את ואדי ערה בדרך מדרום מערב למזרח?
יש את כביש 596 מעבר לקו הירוק: ממערב למי עמי עד לכביש 66 . האם קטע זה מסוכן לרכיבה?
תודה, אורן

nachshon4

New member
מהיכן אתה מגיע

ולאן מועדות פניך? פרטים אלו יאפשרו לסייע בידך.

ariasdo

New member
מקווה שמובן שאין דרך ריאלית לעקוף את ואדי ערה מטעמי ביטחון

ariasdo

New member
כביש 596 בדרך כלל רוכבים שמגעים מחריש מ 611 עד הפניה למי עמי

או בכיוון השני שמגעים מצד מי עמי מכביש 6535.

ההמשך צפונה זה מעבר לגדר ההפרדה עובר בתוך הכפר עאנין וממשיך מבודד עד ליציאה לצ' תענך כביש 66 .
אם מגעים לצ' תענך האופציה היחידה זה לחזור לצ' מגידו לכביש 65 .או לגינין .

מתצפית הקפה ברכס הגבוה בפראק אלכסנדר ( מזרח אום אל פחם ) הכביש נראה רגוע רגוע, ממש ציור פסטורלי .

במציאות זה מבודד מעבר לגדר ההפרדה לא מומלץ בגלל מצב ביטחון וגם בטיחות שם אין משטרה נוסעים שם לא לפי חוקי מדינת ישראל .

במידה ותעבור את המחסום ליד הכפר עאנין באופן תכני אתה יכול לרכב תצטייד רק באיתורן .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
אף אחד לא ייתן לו לעבור את הגדר לעאנין, למרות שהשנה

היה טיול רגלי במסלול הזה, דרך השדות כמובן.

באופניים אפשר תיאורטית דרך עמק חפר (עמק דותן) שלשם הגישה חופשית ולצאת בג'נין (מחסום ג'למה) או ממחסום סאלם לייד גבעת עוז. אבל זו פנטזיה בימים אלו ולדעתי גם עבירה על החוק. אלא אם אתה ערבי כי אז לא אוכפים את החוק עליך.

ItsikH

Member
למיטב ידיעתי עד מי עמי בלבד, ההמשך לא מומלץ
ואפשר לנווט בתוך אום אל פאחם חזרה לכביש 65 הרחק ככל האפשר מזרחה.

ariasdo

New member
לא מומלץ לנווט בתוך אום אל פאחם אבל יש כביש עוקף צפוני שמגיע

לצומת אום אל פחם זה משמש קיצור דרך לאלו שמגעים מכביש 596 ורוצים להגיע לכביש 65 עד צ' אום אל פחם
בכביש הזה התנועה דלילה ומגעים מהר מאוד זה פחות 5 ק"מ יורדים לאורך תווי הרכס שמבט הנוף לכיוון צפון יפה .

זה חוסך כ 5 ק"מ ביחס לסיבוב אם יורדים ממי עמי לצ' אום אל פחם - זה כ 10 ק"מ .

הבעיה היחידה שצריך לעלות בהתחלה לרכס הגבוהה אסכנדר ולהגיע לפראק העליון .
בדרך ממתין קיר קשה וארוך ( כמו באנגילרו ) אבל למעלה יש תצפית 360 מעלות וקפה סוף הדרך .

בהזדמנות אם תבוא לאזור נרכב לשם דרך מי עמי - ארוחת בוקר ערבית עם מיטב המטעמים וקפה בפראק אסכנדר ( הכול כלול בחי שקלים ) .

מחר אני אוכל שם אומנם יש לי בעיה אין לי הילוכים באופני הפלטה העלה לאט לאט את הקיר ברגל .
בחזור אני יורד בעוקף הצפוני עד צ' אום אל פחם

אריה סדובניק

ItsikH

Member
השיקול העיקרי של השואל למיטב הבנתי הוא
בטיחות בלבד, כי כביש 65 עצמו מסוכן ללא ספק - המעקף מחריש דרך מי עמי לא מקצר הרבה ממנו אם לא עוקפים את אום אל פאחם בסיומו במקום לרדת ממי עמי. עליות ונוף הם בחזקת בונוס.

ariasdo

New member
עד לברקי אפשר לרכב בכביש העוקף ולעלות על 65 קטע עד מגידו .

כביש 65 בקטע הנ"ל ל 2 כיוונים זה כביש נוח מאוד דו מסלולי עם שולים מעל 2 מטר צריך להכיר את נקודות התורפה במקומות נקודתיים שהשולים צרים ,מקומות שיש רמזורים ופניות .
יש קטע מסוכן אחרי הכפרים שיורדים לכיוון צ' מגידו סיבובים וחוסר שוליים .

אני יוצא מהבית בכרכור דבר ראשון עושה חימום עד צ' אום אל פחם זה 17 ק"מ מישור בשיפוע עולה . שהפרש הגובה זה 200 מ' . ולפעמים יורד לצ' מגידו וחוזר .

אני אישית מרגיש יותר בטוח בכביש דו מסלולי עם שולים אפילו שיש תנועת מכוניות מאשר בכביש חד מסלולי ללא שולים שתנועת המכוניות קטנה .
לפעמים הכבשים הצדדים מסוכנים יותר והיו תאונות , בגלל חוסר בשולים והכביש חד מסלולי .

דבר נוסף בשבת בבוקר התנועה יחסית דלילה , ביום חו"ל ובששי בבוקר יש תנועת מכוניות הלחץ יורד בין 9.00- 11.00 שעות שמתאמות יותר לחורף .

בארץ לדעתי אין דבר כזה כביש בטוח צריך להזהר , נראות טובה , זיהוי נקודות תורפה ממסלול והרבה הרבה מזל .

אריה סדובניק

gnh23

New member
כביש ואדי ערה לא פחות בטוח מכבישים אחרים

השוליים רחבים ונקיים יחסית

mk4th

New member
מעמוקה לרחובות

&nbsp
יש לנו ערב חברה בצפון ואני רוצה לנצל את החזרה הביתה לרכיבה.
*רכיבת לילה*
מסלול א' הוא דרך צפת לכביש 65,עד ברקאי ולחתוך דרומה ל581, לשוטט קצת בישובים עד כפר סבא ואז כביש 40 ונהנים.
מסלול ב' מתחיל דומה, עד מגידו, חותך קצת צפונה למשמר העמק ו672 עד כביש 4 ועליו עד כפר סבא.
מסלול ג' מתחיל שונה. מזרחה לכיוון עין זיתים עד מרון, 866 עד ל85 וכביש 70 עד כביש 4 ומשם עד כפר סבא.
תודה

למעלה