עורבים בשרון

• פותח הנושא 1L
  • פורסם בתאריך

1L

New member
עורבים בשרון

אתמול במהלך סיבוב באופניים באזור שבין נווה עמל (הרצליה) לגבעת חן ראיתי מספר עורבים שהיו שונים לחלוטין מהעורב האפור שאני מכיר. אני מעריך (באופן גס) שמבחינת הגודל הם דומים לו אך כל גופם היה שחור לחלוטין (גם בתעופה), למעט המקור אם אינני טועה שהיה בהיר. אפילו קריאתם לא היתה כשל קריאת העורב המוכרת לי אלא קרובה בהרבה לציוץ (אם אפשר לקרוא לכך ציוץ...) בצלילים גבוהים יותר. לצערי לא הצלחתי לצלם אותם אך אני מקווה שאגיע שוב למקום בקרוב ואז אוכל לנסות שוב. מבדיקה במגדיר אני יודע שלא מדובר בקאק (אשר אוכלוסייה שלהם שוכנת, כך שמעתי, בגליל ים). מבין האופציות שהופיעו במגדיר שלי (הלבן הישן, היינצל-פיטר-פרסלאו) הצלחתי לצמצם את האפשרויות לעורב מזרע. האמנם?

netbird

New member
לדעתי, קאק

לגבי הגודל - עורב מזרע הוא בין העורבים הגדולים בארץ ואילו הקאק (שלו קול הדומה יותר לציוץ מאשר לקריאה צרודה) הוא הקטן ביותר. לי נראה סביר יותר שזה קאק.

1L

New member
למה לא קאק

כפי שהבנתי מהמגדיר, עורפו אפור (מה שלא נכון לגבי העורב שראיתי אני), גם מבנה ראשו של הקאק שונה מזה של יתר העורבים ולגבי הגודל, אין לי ספק שהעורב שראיתי דומה לגודלו של העורב האפור אם לא גדול ממנו. בנוסף, גם מקורו של הקאק שחור ואצל העורב שראיתי אני הוא היה בהיר.

RedBishop

New member
גם לדעתי קאק.

העורף הבהיר לא תמיד כל-כך בולט, אולי פספסת. ראה תמונה מצורפת, אולי זה יעזור להכריע.

nightjar

New member
עורב מזרע

דומה בגודלו לעורב אפור ובסיס מקורו בהיר. חורף בארץ במספרים משתנים משנה לשנה. לעתים מצוי למדי...

bee eater

New member
קריאות עורב מזרע לעומת אפור

לעורב מזרע קריאה צלולה יותר משל עורב אפור, אבל לא בהכרח גבוהה יותר. לעיתים הרושם המתקבל הוא שהקריאה היא גבוהה יותר בשל העדר רוב הצרידות האופיינית של האפור. התיאור ההתחלתי מצביע על עורב מזרע - שחור, בגודל מתאים ועם כתם לבן באזור הפנים, לכן אני תומך בזיהוי זה. אני מציע לחפש מקורות ברשת לקולות ציפורים - אני מצאתי במהרה את האתר המצורף בו ניתן להתרשם (חלקית) מההבדל בקריאות. http://www.10x50.com/sounds.htm

Avi BL

New member
עורבי מזרע באיזור רמת השרון והרצליה

באיזורים אלו ראיתי כבר מס' פעמים מספרים די גדולים של עורבי מזרע, אך השנה עדיין לא. בהחלט סביר שמדובר בעואבי מזרע.

aboutbul

New member
מסכים עם תחמס

התיאור שמסרת, בהנחה שזה שנסעת על אוניים עם העיניים בשמיים לא השפיע על מה שראית, מתאים לעורבי מזרע. מין זה חורף קבוע באיזור בו ראית אותם.

uncle litchi

New member
להקה מעורבת

לדעתי ראית להקה מעורבת של עורבי מזרע וקאקים... העורבים שתיארת הם ללא ספק עורבי מזרע (שחור, בערך בגודל של אפור, עם מקור בהיר). לגבי הקול, לפי התיאור זה נשמע כמו קאק, כמו צעקות בקול גבוהה... שניהם שחורים, הם מתלהקים ביחד, וההבדל העיקרי ביניהם כשהם ביחד הוא הגודל....

1L

New member
ראשית, תודה רבה

התצפית היתה אמנם במהלך של טיול אופניים, אך בשל הסקרנות בעקבות פרט יחיד (שהיה היחיד שהשמיע את קולו) עברתי להליכה רגלית קצרה וראיתי כיצד הוא מצטרף לפרט נוסף מסוגו כחלק מלהקה גדולה של יתכן גם קאקים אך בעיקר עורבים אפורים. ושוב, באמת הרבה תודה לכולם

razyho

New member
מסכים עם UNCLE LITCHI

יש חורפים שמוצאים להקות מעורבות של 3 המינים הציוצ יכול היה להיות באמת של קאקים ומה שראית היה עורב מזרע

nightjar

New member
לעורב מזרע מגוון קולות

קריאות "עורביות" טיפוסיות הדומות למדי לקריאות עורב אפור, קרקורים שונים, קריאות חדות (מזכירות קריאות קאק) וקולות נוספים שיכלו להתחרות על תואר הרינגטון המעצבן. (שרקרק- בשביל מה יש לך CD של קולות ציפורים?)

bee eater

New member
צודק, אבל...

אכן מגוון קולות רב (גם ב-CD וגם ממקורות שונים ברשת), אולם יש לי החשד שחלקו מושמע כשירה ולא כקריאות, ולכן בד"כ לא תיתקל בו בארץ. מניסיון השדה הלא מאוד נרחב שיש לי עם מין זה, ניתן בד"כ להבדיל בצורה קלה למדי בין מין זה למיני העורבים האחרים הרלבנטיים. אני אבדוק שוב את הנושא בסוף השבוע...

למעלה