עורבים.. סמל למוות?

איל512

New member
עורבים.. סמל למוות?

כן.. אני מדברת על הציפור עורב... בשבוע האחרון נתקלתי בה הרבה, וגם אמא שלי התחילה באופן פתאומי לגלות אהבה רבה אל הציפור הזאת. (היא עוסקת באומנות כתחביב והיא החלה לצייר ציורים משונים עם עורבים) ואני שמעתי מאיפשהו שעורב הוא סמל... למוות? יש למישהו תשובה? רעיון? מחשבה? תודה חג שמח..

TAINTED SAINT

New member
עורבים כסמל ה../images/Emo129.gif

העורב נחשב בתרבויות רבות בגלל מראהו המרושע ופקחותו,כסמל לרוע,וכמבשר מוות ופורענות.בימי קדם עורבים האוכלים מבשר הפגרים בשדה קרב היה מחזה שגרתי,ועופות חכמים אלו אף למדו לעקוב אחרי צבאות בדרכם אל שדות הקרב,מתוך ידיעה כי יזכו לאכול מבשר הנופלים.לפי מסורת קלטית,העורב היה צחור בתחילה,אך השחיר כתוצאה מאכילת עיני נחשים [עורבים בטבע אכן אוכלים נחשים קטנים].העורב אף נחשב למזיק חקלאי עד עצם ימנו.מראהו השחור והקודר,וקריאתו הצורמת והלא נעימה לאוזן לא הוסיפו לו חסידים רבים במהלך ההיסטוריה.הוא משמש באומנות כאחד מסמלי ה MEMENTO MORI הנפוצים ביותר,ואף נחשב כמקשר בין העולם הזה ועולם המתים. ONE'S BAD LUCK TWO'S LUCK THREE'S HEALTH FOUR'S WEALTH FIVE'S SICKNESS SIX IS DEATH ועוד אחד על עורבים.... ONE MEANS ANGER TWO MEANS MIRTH THREE A WEDDING FOUR A BIRTH FIVE IS HEAVEN SIX IS HELL BUT SEVEN IS THE DEVIL'S OWN SELF זה לא כל מה שמצאתי על עורבים...יש עוד,והרבה,עכשיו תורכם,ואני אצטרף בהמשך השרשור. חושבני שאחלום הלילה על עורבים.... TAINTED SAINT

איל512

New member
מזל שאמרת עכשיו שהם אוכלים נחשים...

כי אתמול כשהוצאתי את הבואה והטקססית קצת החוצה.. הבחנתי בעורב שעומד על חוט חשמל ממש קרוב אלינו והיה נראה כי הוא מתכנן על הטקססית.... אה למי שכאן בפורום לא הבין - בואה וכרכן טקסס הם נחשים... טוב הבואה קצת ענק בשביל עורב חחחחחח..
על ההסבר TAINTUSH...

TAINTED SAINT

New member
אילוש יקירתי ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

היה לטקססית שלך מזל שלא סיימה את חייה אתמול כארוחה לעורב
.אבל אנחנו כאן בפורום אמונות טפלות ילדתי,לא באתר הבית שלנו...בואי נשאיר את הנחשים להיכן שראוי לדון בהם...
.אני תכף מתישב לאכול צהריים עם משפחתי,ואם יהיה לי זמן, אני אנסה מאוחר יותר להוסיף עוד בנושא העורב באמונות הטפלות. חג שמח
TAINTED SAINT

סויה 1

New member
העורב השחור.

(ויקיפדיה).העורב השחור נחשב לציפור חכמה מאוד.בודדת,אך גם יודעת לשתף.הוא מתוחכם ואוהבלהשתעשע,ויודע להשתמש בעזרים שונים כדי להשיג את רצונו.למשל(פיצוח אגוזים בעזרת אבנים). הצבע השחור מסמל את הרוחני את המיסתורין את הלא ידוע. בתרבויות רבות ייחסו לעורב יכולת דיבור ולכן הוא ייצג נבואה ובשורות.הייחס אליו דו-משמעי. לפעמים הוא מקושר לרוע,ולפעמים מייצגחוכמה.מייחסים לו לידה ומוות,מיסטיקה וקסמים. בתרבויות הקוטב הצפוני...מייצג העורב את דמות הבורא,שירד מהשמייםויצר את הקרקע האדם ובעלי החיים והצמחים. הופעת העורב השחור מסמלת שמשהו מיוחד עומד לקרות. שינויים צפויים להתרחש.יש למקד מחשבות וכוונות,ולהפוך אותן למציאות.ליצור בכוח המחשבה ולממש את היכולת האנרגטית שלנו.

עוד טיפה על העורב../images/Emo182.gif../images/Emo91.gif

עורבים בישראל עוברים דילולים בירי מבוקרעל ידי הפקחים של החברה להגנת הטבע ביגלל הנזקים שהם גורמים-יש ליפעמים כתבות ופירסומים על זה-שווה לעקוב-למי שיש לו זמן.עורבים נוקמים במי שפגע באחד מחברי הלהקה שלהם-והם תוקפים אותו באכזריות ביחד ולא שוכחים אותו אף פעם.העורבים בישראל התרבו ביחס לא פרופרציונלי לשטח ביגלל זמינות של מזון ממקורות חקלאיים-מיזבלות ושאריות מזון אנושי- פחי זבל ושאריות אוכל שאנשים משאירים וזורקים.עורבים היתפשטו לאזורים שלא חיו בהם ליפני קום המדינה ביגלל ההיתישבות המואצת-ויצירת רצף אזורים בהם יש מזון מין המוכן-חקלאי ופסולת אנושית ותעשיתית. אפשר ללמד עורב לחקות קולות ולדבר כמו תוכי-ויש אנשים שמגדלים עורבים כציפור מחמד-אני מיתפלא שהקדוש לא כתב לכם חתיכת הרצאה על עורבים-מה אתה מחכה ? עזוב את השטויות עם ההוא שמחפש תשומת לב בכל מחיר-ותיכתוב על עורבים עד שיעופו נוצות לכל הכיוונים ! יאכל אותך לארוחת בוקר-אהבתי ! חג מימונה שמח

רסקול

New member
בטח את יודעת שלפני היונה שלח

נח את העורב ובטח את מכירה את משל לה-פונטיין על השועל ועל העורב וחתיכת הגבינה ובוודאי אם את חובבת סטיבן קינג את יודעת שאצלו העורב מסמן תמיד שינוי צופן סוד, מאיים ומפחיד בכלל העורב הפך למוטיב תרבותי-מערבי בספרות מתח, מיסתורין, פנטסיה. האמת, אף פעם לא פגשתי בעורב בספרות בהקשר חיובי. מעניין.

TAINTED SAINT

New member
ובעקבות "שודדי הקאריביים 2" ../images/Emo66.gif

הסצינה ששיעשעה אותי כבר בתחילת הסרט הייתה של העורבים האוכלים מבשר הגוויות של הנידונים למוות...משקף בנאמנות מפליאה את התפישה הפופולארית לגבי תפקידם ומקומם של העורבים בשרשרת המזון.העורב הוא כמעט מקבילם של הצבוע והתן כאשר מדובר בתפקיד שהם ממלאים בטבע,בארץ מספרם של העופות הנזונים מפגרים הצטמצם במידה מעוררת דאגה רצינית ביותר עקב הרעלות ממזון שפוזר עיי חקלאים שנועד להדביר מזיקים חקלאיים,ועקב התחשמלויות מקווי מתח גבוה.העורבים בגלל האיטיליגנציה הגבוה שלהם למדו כבר מתקופות קדומות שסביבה אנושית תספק להם מזון באופן קבוע,ולכן העורבים החלו לקנן בסביבת האדם,ובשלב מאוחר יותר,עם התפתחות החברה האנושית והמגורים בערים,עברו והסתגלו לחיים בסביבה אורבנית ולמדו לנצל אותה לצרכיהם.בקולנוע מוצג העורב כפי שרסקול כתב,אחת הסצנות המפורסמות בתולדות הקולנוע-בסרט "הציפורים" של א. היצ'קוק-עושה שימוש נהדר בעורבים המתרכזים וצופים בגיבורים העוברים לידם...המתח שם פשוט עוצא נשימה
יכול להיות שיש כאן כאלו שראו את הסרט הישראלי "עורבים",וחושבני שרסקול ואילנה בטח מכירים את העטיפה של אחד התקליטים היותר טובים שהוציאה להקת הSTRANGLERS בשנותיה הראשונות,אילנה צעירה מכדי לדעת מה זה תקליט,אך בזמנו,כשהתקליט יצא,הייתה מהדורה מוגבלת שכללה הולוגראמה מדהימה על העטיפה במקום הדפס צבע רגיל,אחד מחברי היה לו עותק ממהדורה מוגבלת זאת בזכות הוריו שקנו לו אותו במהלך נופש בחו"ל,ולדעתי זאת אחת העטיפות הטובות ביותר שראיתי מעודי לתקליט
[קשור לנושא השרשור,אל דאגה]. לאימת הגבעות,אהלן ! תיקון טעות ידידי היקר-את הדילולים של העורבים עורכים פקחי רשות הטבע והגנים,ולא אנשי החברה להגנת הטבע,כיום אלו שני גופים נפרדים לחלוטין,ואפילו סמליהם שונים,כל אחד מהם פועל לשימור הטבע והסביבה ויש תאום בינהם.גם הזן הפולש הגרוע ביותר לטבע הישראלי שייך למשפחת העורבניים,המיינה הארורה שהובאה לכאן כציפור שיר מהודו ומצאה את דרכה לחופש בארץ.המיינות מחסלות בשיטתיות את כל הגוזלים של ציפורי שיר אחרות בטריטוריה שהן תובעות לעצמן,אילוש נשמה-תעשי טובה ותוסיפי בהמשך קישור לנושא של המיינות באתר של הרט"ג
],ואני כבר יודע איזה מדבקה את הולכת לצלם ולהוסיף בהמשך.... שאו ברכה TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
רק ../images/Emo208.gif לא הוגן שכל כך מעטים הגיבו....

הביאו לכם קישור למין הפולש הכי נוראי לעתידן של ציפורי השיר בארץ-טרחתם להציץ
נכון שאנחנו לא פורום טבע,אבל הנושא הבא,אלא אם יעלו סוף סוף משהו מבחוץ,הוא ציפורים ואמונות טפלות,העורב רק החימום.... לפני המנה העיקרית... ותעשו טובה,תתחילו להעלות נושאים,נגמר חופש פסח,אין תירוצים יותר... שאו ברכה ו
TAINTED SAINT

TAINTED SAINT

New member
רוצה מתכון ל....

עורב ממולא בדרורים ואורז מתובל
או מתכון לעורב ממולא בבשר יונים ובצנוברים
ממליץ בחום להשתמש בשומן חזיר להכנה,ולא בשמן,אם אין מנוס אפשר להשתמש כתחליף בשומן כבש,אך במקרה שכזה כדאי להכפיל את כמות הרוזמארין כדי להסוות אל ריח הכבש... הולך נהדר עם תפודים אפויים וברנדי טוב...
בתאבון
TAINTED SAINT

סויה 1

New member
רוצה מתכון ל-"כבד אדם" על האש rare .

יקירי הקדוש טעם ,והתעלף מעונג......לאחר שהתעורר התברר לחרדתו ... כי הוא אכל את הכבד ש.......חחחחחחחח.

TAINTED SAINT

New member
אהובתי....נחשי של מי היו ה....../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

הצו'ריסוס המתובלות
[אתן לך רמז אהובתי,אלה לא היו צו'ריסוס רגילות....זוכרת שאמרת ש "יש להן טעם נורא מוכר,ואינני מצליחה להזכר מאיפה
", אל תחפשי את שחלותייך אהובתי...לא תמצאי אותן....
.....] שלך בתאוות בשרים אמיתית
TAINTED SAINT

סויה 1

New member
אהובי .....נחש של מי היו ה-../images/Emo23.gif../images/Emo25.gif

מאכלי הים האהובים עליך כל כך
אתן לך רמז אהובי.... אלה לא היו פירות ים.....אל תחפש את.... שלך בתאוות בשרים עוד יותר גדולה....סויה.

למעלה