עורך או word

Tali1912

New member
עורך או word

כשאתם כותבים רשומה היכן אתם מעלים את הטיוטה? קודם כל לוורד או ישירות כתיבה בעורך של הבלוג? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ העדיפות שלי היא ישירות בעורך של הבלוג <כך שאין טיוטות אצלי> כי זה מרגיש לי שאני באמת בתוך הבלוג והמילים רצות שם. אני נוהגת לעשות שמירה אחרי כמה פיסקאות. או שהתחלתי כותר לבלוג, לעיתים נדירות אני מעתיקה לוורד זאת במידה ואני מגלה קשיים בשרת ושהוא תוקע או כל הבעיות שתפוז לפתע נעלם ואז כדי לא לקטוע או שלא ימחק לי משהו מהרשומה אני פותחת את ה -word . לפני שאני שולחת אני עושה הגהה מדוקדקת לפחות פעמיים. ואם פספסתי אז שגיאה או משהו אחר שלא נראה לי אחרי הפרסום אני גם אתקן.

ישר לעורך

אני לא משתמש בכלל בוורד כשזה מגיע לבלוג. מוצא את זה נוח

קודם wordpad

(כי הוא לא מנסה לתקן אותי תוך כדי כתיבה), ואח"כ אני פותחת את הקובץ בוורד ומעתיקה אותו אל תוך העורך של תפוז. אני עוברת על כל רשומה שלי די הרבה פעמים, כי גם פסיק שלא במקום מעצבן אותי. הכתיבה הראשונית היא יחסית ספונטנית אבל אחר כך היא מלוטשת כדי שתהיה יותר ראויה גם לעינהם של זרים. בכל אופן העורך של תפוז לא ממש נוח. אני לא סומכת עליו בכל מה שנוגע לשמירה, והמסך שלו קטן, אז אני לא יכולה לראות את הטקסט כגוש.

idodo cohen

New member
הוורד מסבך אותי

אין לי ראש להתעסקות עם שתי תוכנות. אני רושם את הרשומות ישר על העורך ולשמחתי עבר המון זמן מאז הפעם האחרונה שאיבדתי רשומה שהשקעתי בה כי לא הספקתי לשמור. שירים שאני כותב עוברים קודם דרך הוורד, כי הם דבר אישי והם באמת קודם כל בשביל עצמי (הבלוג הוא איפשהו קצת יותר בשביל הקוראים), מה גם שההופעה שלהם בבלוג בכלל לא מובטחת. תלוי אם אני מוצא לנכון מאוחר יותר. הגהה מדוקדקת דרך וורד אני לא עושה
אבל כל הכבוד לך!

reedgreenwhait

New member
בעורך.

בדרך כלל אין לי בעיות חמורות עם שמירה. אחרי הפרסום ואחרי התיקונים שאני עושה לאחר הפרסום, אני מעתיקה את הטקסט לוורד כדאי לראות אם הוא מזהה שגיאות כתיב. אני מתקנת ומשנה את הפוסט עשרות פעמים...

Tali1912

New member
../images/Emo62.gif

וואלה רעיון להעתיק טקסט לוורד כדי לבדוק זיהוי שגיאות, אבל עד שהוורד עולה
. חבל שפה אין עורך בפורומים, אני מקבלת פריחה שאני מגלה שגיאה ובפורומים של תפוז זה מאוחר מידי לעומת פורומים אחרים שנותנים רבע שעה לתיקונים. באמת מעניין למה בבלוגים יש אפשרות לתיקונים בכל זמן לעומת הפורומים שלא ניתן לתקן.

noyy

New member
../images/Emo28.gifלא זכור לי

שנגעתי בוורד מתישהו במהלך הכתיבה שלי בבלוג... מיותר לדעתי.

ע ל ו מ ה

New member
בד"כ עורך, עם הרבה תצוגה מקדימה

בעת ההקלדה, לא כ"כ חשוב לי לראות את ה-overview, אבל אני לא מפרסמת בלי לראות בגדול, וכפי שאמרו פה, העורך קטן מדי. לכן אני עושה הגהה בתצוגה מקדימה ומתקנת שוב ושוב עד שמושלם. רק אז מפרסמת. בעבר נהגתי לפרסם כתבים מתקופות קדומות יותר בכתיבה שלי (טרום בלוג), כך שממילא הם נכתבו ב-Word והועתקו משם לבלוג. שימוש נוסף שעשיתי ב-Word היה לשנות את כיוון הטקסט (שאנגלית תהיה משמאל לימין בלי לשבש סימני פיסוק ולהעבירם לתחילת השורה, למשל כמו ברשומה הזו: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=341719 . וגם בהצמדה לימין ולשמאל - שתי פיסקאות שונות (העורך די מעיק בתמיכה בזה). ואם כבר מזכירים פה את ה-Word בתור מאיית, הרי ששווה להזכיר שיש לו גם בודק דקדוקי... עבור אלה שתחילת המשפט שלהם לא תמיד מחובר לתחילתו, אם בנושא או במין או בריבוי...

פגעסוס

Well-known member
ישירות לעורך

הוורד מוסיף כל מיני תגים שהעורך מתקשה להתמודד איתם. גם אם שולחים לי קובץ וורד להעלות לבלוג מסויים (כל מיני פרוייקטים) אני מעביר את זה קודם כל לפנקס הרשימות כדי להפטר מכל התגים הבעייתיים.

ny22

New member
מנהל
אני.....

כרגע יש אצלי שני סוגי רשומות: 1. רשומות קצרות כאלו, לא משהו רציני. אם מדובר במשהו כזה, אני משתמש בעורך של תפוז. 2. דברים יותר רציניים, יותר ארוכים. אותם אני מעדיף לרשום ב"כתבן" בגלל כל מיני בעיות שיש בעורך. ככה שזה יוצא יותר קל ונוח.

wranger

New member
לא נוגע בוורד לעולם.

ניסיתי פעם או פעמיים, אבל זה בלגן לי את הגודל והרווח בין השורות והיישור לימין ולשמאל וכו' וכו' - אז אני משתמש רק בעורך.

וורד בשום אופן לא

בעבר נהגתי לכתוב פוסטים בפנקס רשימות ואז להעביר לעורך ושם לבצע את הבדיקות הסופיות. כיום אני מוצא את עצמי כותב יישר בעורך ללא שום תוכנה אחרת. וכמובן, כל פוסט שלי עובר בדיקה כפולה לפני הפרסום.

למעלה