עורך דין שמת בפתאומיות...

מנ1000

New member
עורך דין שמת בפתאומיות...

הורי בהליך משפטי שנמשך כבר כמה שנים (ענייני זכויות בבית משותף).
עורך הדין שמטפל בתיק מת בפתאומיות. כמובן שכל שכרו שולם, והמשפט ממש בישורת האחרונה.
מה עושים במקרה כזה?
הורי הבינו כי אין דרך לקבל את התיק עם כל המסמכים שנאספו במשך השנים. לא ברור גם למה...
מה עושים במקרה כזה???

מותו של עו"ד מייצג בהליך אזרחי - המשמעויות

למה הוריך הבינו שלא ניתן לקבל חזרה את כל המסמכים ? [המסמכים שייכים עפ"י דין ללקוחות]
האם באותו משרד אין עו"ד נוספים המצויים אולי בנבכי התיק ויכולים להמשיך ולטפל בתיק הוריך.
במקרה של אובדן המסכים כהגדרתך , ניתן לקבל מביהמ"ש העתק של כל החומרים בתיק, ובמקרה שהתיק מתנהל כתיק אלקטרוני , ניתן עם כרטיס חכם/אישור גורם מאשר בביהמ"ש / שופט... להוציא את מכלול המסמכים מאתר בתי המשפט.

עקב מותו הפתאומי של עוה"ד יש כמה אפשרויות -
1. שהמשפט נמצא אכן בסופו, כל העובדות נמצאות בידי השופט, ההליך נמצא לאחר הליכי הסיכומים,במקרה כזה ההליך פשוט יחסית.
2. במקרה שהמשפט נמצא עדיין לפני שלב הסיכומים, ניתן להגיש בקשה לביהמ"ש לעכב את ההליכים בשלב זה ולאפשר להוריך למצוא עו"ד אחר שילמד את החומר, ביהמ"ש במקרה שכזה לא ישים מכשול לפני הוריך.
3. לחפש עו"ד ולהמשיך הלאה.

מנ1000

New member
...

אין עורכי דין נוספים במשרד. עבד לבד.
יש עורך דין נוסף שמעורב בתיק (עבדו כצוות) אבל מעורבותו הייתה מועטה. והוא זה שאמר להורי שאין דרך לקבל את התיק. התיק היה אצל עורך הדין שנפטר.
זה ממש לא ברור...

אני מבין...הוא נקבר עם המסמכים שלו.

בחייך...מה השטויות האלו ?
קח את רגליך ולך למשרד שלו/לביתו/ למי שמונה כמנהל העיזבון ובקש שם את המסמכים/את התיק.

ואם אכן התיק אבד, אז כנראה הוריך אשמים בכך כי הם בחרו עו"ד עלוב ,ולא דאגו לשמור אצלם מסמכים כהעתק נוסף.

יש לי תחושה לא נעימה שהעו"ד הנוסף מנסה לצוד מהוריך כסף כדי לחפש את התיק, ואם לא פנה עדיין, אני מניח שיפנה בקרוב ככל שיתקרב מועד המשפט.

בכלל ...נושא שכזה חייב להגיע לידיעת השופט/ת למציאת פתרון.
האם בחרתם עו"ד חדש שיכנס ל"עובי הקורה" ?

ככל שלא מדובר בשלב ההמתנה לפסק דין

התחילו מאיתור המסמכים מנט המשפט וחפשו עו"ד חדש שיכנס בנעלי עוה"ד הנפטר.
&nbsp

למעלה