עורכי תוכן - אכזבתם..

yagluli

New member
עורכי תוכן - אכזבתם..

שנים שאני גולש באתר הזה ומעולם לא נתקלתי בפוסט פוגעני ילדותי שטחי ומגעיל כמו הזה שפורסם בעמוד הראשי היום בבוקר... ההשוואה בין חיילים לטרוריסטים היא לא רק מכה להסברה הישראלית, היא פוגענית ומעליבה ברמה האישית ולא צריך לתת לה במה.. עם כל הכבוד לדיון האינטלקטואלי ! מאמרים כאלה אני יכול לקרוא באתר של חמאס וזה ממש יריקה בפנים מצכם לתת כזו חשיפה לכאלה דעות ! בכבוד רב יגל כוכבי, בלוגר (לשעבר) מאוכזב.. (ואולי זה הזמן לעבור לעבוד עם בלוגר ? )

Bezalel P

New member
קידום תכנים

שלום יגל כידוע, תפוז הוא אתר תוכן גולשים וככזה הגולשים הם אלה שיוצרים את התוכן בו ולא עורכי התוכן. צוות התוכן של תפוז מקדם תכנים שאנחנו מאמינים שיעניינו את גולשי האתר, יעוררו דיון או שיש בהם חשיבות מיוחדת . אנחנו משתדלים לתת חשיפה למגוון דעות והשקפות, גם כאלה שאינן פופולריות. וכמובן שכאשר מקדמים תוכן מסוים, אין בכך משום הבעת דעה כלשהי שלנו לגבי האמור באותו תוכן - לטוב או לרע.

seymore butts

New member
לדעתי הם דווקא צדקו כשנתנו לו במה

זו לא חכמה לשים בעמוד הראשי רק רשומות שנופלות במסגרת הקונצנזוס. גם אני לא הסכמתי עם תוכן הרשומה ואף הגבתי בהתאם שם, אבל דעתו לגיטימית לחלוטין ולדעתי דווקא העובדה שמותר להשמיע דעות כאלו בניגוד למקובל אצל שכנינו היא מקור חוזק ועליונות שלנו עליהם. אותי מרגיזות רשומות עלובות של "סלבס" סוג ז' או פוליטיקאים שמגיעות לעמוד הראשי רק בגלל שכתבו אותם (כביכול) אותם "סלבס" או פוליטיקאים, בלי לציין שמות. לא כל הנוצץ טופז.

yagluli

New member
חופש הביטוי עומד מעל הכל

אבל בין חופש הביטוי לא כולל את חופש הביזוי ! וכשאני ראיתי דבר כזה בעמוד הראשי של תפוז (ולא באיזה אתר נאצה שולי) עלו לי דמעות בעיניים.. לדעתי הזכות שלי לא להפגע קודמת על זכותם של אחרים לפגוע בי, בשורה התחתונה.. תודה על התגובה , שבוע טוב !

seymore butts

New member
כל רשומה שתשים בעמוד הראשי תפגע ברגשותיו

של מישהו. אפילו רשומות מהבלוג שלי. גם כרזות של דוגמניות בבגדי ים מינימליים בתנוחת "דוגי סטייל" בתחנות אוטובוס פוגעות ברגשותיו של חלק מהציבור. מה אפשר לעשות? להפוך את כל אמצעי התקשורת למשהו בנוסח העיתונות החרדית ?

Antonio Montana

New member
חופש הביטוי

הוא אכן חלוץ לפני המחנה במקרה הזה. גם אותי הכותרת, והתוכן של הרשומה, קוממו. אבל בסך-הכל, אני מנסה להסתכל על חצי הכוס המלאה. גולשי תפוז, צעירים, מבוגרים, הורים, מחנכים, שנתקלים בפוסט הזה, מבינים, בין אם שוב או לא, שיש גם דעות כאלו. שיש גם אנשים שחושבים ככה. ואולי מפנימים, כמה חשוב לחנך, להטמיע ערכים של שלום וקבלת האחר, הכרת הציונות, וראייה נבונה של איך דברים מתנהלים בעולם, כדי שרשומות כאלו יהיו מיעוט, ויקבלו את המענה הנאות להן, בעולם מערבי ומתוקן. הפעם היחידה, אגב, שתפוז הגזימו עם הקידום הפרובקטיבי, היה כשתושב חוץ פרסם פוסט שבו הוא ביצע השוואה בין היחס למשתמטים משירות צבאי ליהודים ברייך השלישי. בעמוד הראשי הייתה קובייה ענקית עם תמונה של טלאי צהוב שבמקום Jude, היה רשום עליו "משתמט". עבודתו של התושב החרוץ. אני, כדור שלישי לניצולת אושוויץ, פניתי אליו אישית, והוא השכיל למחוק את הרשומה ולהביע את דעותיו בצורה בוגרת שלא עושה שום השוואה בלתי מוצדקת ובלתי מוסרת ולא במקום בכלל, לשואת היהודים. וזה היופי של תפוז, כמו שבצלאל הגיב לך. תוכן גולשים, וקשר בין גולש לגולש, ממש כמו הדוגמא הנ"ל והשרשור שפתחת בנושא, שאני שמח אגב שפתחת. האתר הזה חי ונושם תוכן גולשים, חוץ מהתחרויות, כל התוכן שבעמוד הראשי הוא יצירה של הגולשים, וזה היה מבאס אם לא היו נותנים לכל דעה במה, כל עוד היא לא פוגעת וביזיונית בצורה שאי אפשר לעבור לסדר היום עליה.

seymore butts

New member
נו עכשיו אתה מרוצה?עושים לינץ' לדודו טופז

במקום הרשומה שהרגיזה אותך שמו לינק לפורום שבו מדברים על ההסתבכות של דודו טופז עם כותרת לגלגנית. ב"תפוז" שכחו שרק לפני זמן קצר הרשומות מהבלוג של דודו טופז כיכבו אצלם בעמוד הראשי. בדיוק היום גשם של נובמבר כתבה על מעשה דומה של ynet, וב"תפוז" מיהרו לחקות אותם.

yagluli

New member
מרוצה ?

אין לי עניין בזה שמישהו יפגע, חבל שגוף מדיה ענק מנצל את הפרובוקציות שגורמים בורים במקרה הטוב וגורמים מסוכנים במקרה הרע, בשביל להפיק רווחים כלכליים.. אין שום מקום להשתמש בחופש הביטוי על מנת ליצור אנטיגוניזם לגבי חיילים ולוחמים - אם כבר, שימחא נגד הצבא - ללוחמים אין זכות לדבר בתקשורת וזה לא אתי , בלי להזכיר עכשיו את האלמנטים הפטריוטיים כביכול.. חשבתי שבמדינת ישראל יש קווים אדומים.. ומסתבר שהכסף מסנוור גם את הטובים ביותר.. זאת דעתי.

ברגע שמתייחסים לתפוז כישות שנוקטת עמדה

מפספסים את הנקודה. כל העניין הוא שהאתר לא נוקט עמדה, הוא עושה את זה כדי למשוך את הגולשים.

חלק מהדברים נכונים, אבל הניסוח לא מדויק

הוא כתב ש"אין הבדל בין טרוריסט לחייל" והתכוון לכך שאין הבדל מבחינת המטרה. המטרה של טרוריסטים וחיילים היא זהה - לכבוש שטחים. צד אחד מגן על השטח והצד השני מנסה לכבוש. ושני הצדדים רואים את הנופלים שלהם כגיבורים. באופן כללי ברור שיש הבדל בין טרוריסט לחייל - הטרוריסט לא בוחל בהרג אזרחים. לגבי הכותרת - "חייל זה לא גיבור, ולא שווה למות עבור פיסת אדמה". חייל שסיכן את עצמו עבור בטחון המדינה הוא גיבור. והחלק השני - "לא שווה למות עבור פיסת אדמה" - זה נכון, אבל לא ישים, כי העולם מחולק למדינות. ברור שהיה עדיף אם כל העולם היה מורכב ממדינה אחת שהיה שורר בה שלום, ואז אף אחד לא היה צריך למות עבור פיסות אדמה.

yagluli

New member
הניסוח גובל בהסתה !

אף אחד לא ילך עם שלטי ענק ברחוב ש'אין הבדל בין חיילים לטרוריסיים" כה זה מסר פוגעני שיפגע בהרבה דברים , על חשבון חופש הביטוי.. זה כמו שאני לא אכתוב 'ערבים הם חיות אדם ויש להכותם עד האחרון' אם יש לבן אדם טענות, שיטען נגד המערכת, אני חוזר על הנקודה הזאת שוב, אבל הלוחמים עצמם, לא יכולים לדבר בתקשורת, ולבקר אותם (אותם ישירות, ולא את המערכת) זה לא מאוזן ולא אתי ..

למעלה