עורכת מחו"ל

ֳאורליל

New member
עורכת מחו"ל

שלום לכולם, יש לכם פה פורום נהדר!! אני עומדת לקראת קבלת תואר ראשון בטלוויזיה )עם התמחות בעריכה( ממכללת קולומביה בשיקאגו. כמו כן אני עובדת כלוגרית )יש עבודה כזאת בארץ?( בתוכנית של אופרה ווינפרי. אשמח לייעץ בכל נושא הקשור ללימודי המקצוע בחו"ל, או כל נושא אחר. בינתיים אני מבקשת את עצתכם. כפי שאמרתי, אני עומדת לסיים את לימודי, ומתלבטת אם לחזור לארץ. מצד אחד יש לי המון אפשרויות להתפתחות כאן )במיוחד כשאני כבר עובדת אצל אופרה ווינפרי(, אבל מצד שני אני מרגישה הרבה יותר מחוברת לטלוויזיה בארץ. אני יודעת ששוק העבודה בארץ על הפנים, וההיתי שמחה לשמוע מה המצב בתחום העריכה. יש עבודה לעורכים ?? שווה לחזור לארץ? מה דעתכם?

GaLi17

New member
היי שלום לך...

טוב אז תשובות לשאלו שלך אין לי ממש אבל שאלות יש גם יש. אז קודם כל רק לדעת רקע איך בכלל הגעת ללמוד בחו"ל את המקצוע ולהגיע לעבוד בזה ת'כלס לא פחות ולא יותר אצל אופרה ווינפרי את נולדת שם או בארץ? כאילו השאלה היא האם עברת לשם והתחלת מאפס ללמוד בקולג' או מה?? באיזה רמה צריך לדעת אנגלית כדי להתקבל לביה"ס ללימודי קולנוע שם ובכלל איזה דרישות יש להם?? מקווה שלא הפגזתי בשאלות אבל בגדול מה שאני רוצה לדעת זה מה אני, האדם הקטן מארץ זרה צריכה לעשות כדי להתקבל לבי"ס טוב בארה"ב ללמוד בימוי והפקה? תודה רבה רבה על כל תשובה שתינתן...

עצתי לך...

להתמקצע בחו"ל ואז לנסות ולהשתלב בתפקיד "כבד" בארץ. אני מאמין שיהיה לך יותר מגוון של אתגרים והזדמנויות בארה"ב.

the M

New member
אם את אוהבת

את הטלוויזיה בארץ אז שהרי כדאי לך לבוא לארץ...

videokid

New member
מצב ההפקות בארץ.

שוק ההפקות בארץ קטן מאוד. כרגע הוא גם נמצא במצב ממש גרוע, יש גם אי ודאות בגלל ערוץ 10 אם הוא יסגר, הרי שיהיו המון אנשים שיהיו מוכנים לעבוד בגרושים. כדי להקבל למקום עבודה טוב או שאתה חייב קשרים או שאתה ממש מעולה בתחום. לא ידוע לי על יותר מידי אנשים שעובדים כלוגרים בארץ, בכל מקרה לדעתי יעדיפו להכשיר לזה סטודנט ולשלם לו שכר מינימום. (ככה זה בארץ - קומבינות...) בכל מקרה, לא הייתי ממליץ ללכת על התחום בארץ אלא אם משכורת של 1500$-2500$ ברוטו בחודש מספיקה לך. באיזה אולפנים עבדת? מה המשכורות הממוצעות בשוק התקשורת בארה"ב?

ֳאורליל

New member
תשובה לוידאו קיד

קודם כל, יש בינינו תזמון מצוין, כי נראה לי שאת שתי ההודעות האחרונות כתבנו ממש ביחד. תודה על המידע. עוד לא ממש עבדתי בתור עורכת, כי אני עדיין סטודנטית, ופה סודנטים עובדים בחינם )בהתמחויות( ואני ממש לא יכולה להרשות לעצמי לעבוד בחינם. בינתיים כמו שאמרתי אני עובדת כלוגרית בתוכנית של אופרה )כרגע חזרתי משם( ואני מקווה לפתח שם קשרים שיעזרו לי להשיג עבודה בתור עורכת. המשכורות פה משתנות בהתאם לסוג החוזה שלך. אם אתה פרילנס )כמו שאני אצל אופרה( אתה יכול כמובן להרוויח הרבה יותר כסף מאשר אם אתה עובד בשביל חברה מסויימת.

videokid

New member
הבדלים.

בוודאי שבתור פרילאנס משלמים בהתאם. בין 100 ל 250 $ למשמרת (10 שעות) אבל מי מבטיח לך שתעבדי כל יום? פרילנסרים לא מקבלים שום תנאים, לא חופש ולא ימי מחלה, דמי הבראהנ וכו'... לפרילנסר מחר יכולים להגיד לו ללכת, והוא ישאר בלי עבודה. לכן ברור שישלמו יותר... אני דיברתי על שכירים, אני בעצמי הייתי פרילנסר - כרגע אני שכיר בJCS

ֳאורליל

New member
תודה לכולם

על התשובות, עצות, שאלות, הערות )שכחתי משהו?( השאלה שלי היא האם שוק העורכים בארץ סובל באותה מידה כמו שאר שוק העבודה. האם בכלל יש לי סיכוי למצוא עבודה בארץ בתור עורכת או שהשוק רווי כבר וקשה לעורכים חדשים להכנס? התשובה לגלי היא, שלמזלי ההורים שלי נולדו בארה"ב ועלו לארץ לפני שנולדתי. כך שלמרות שנולדתי בארץ אני גם אזרחית אמריקאית, וזה משנה את כל התמונה. החיים שלי פה הרבה יותר קלים מישראלים אחרים עם ויזה. אני לא ממש מבינה בויזות סטודנט, אבל הבנתי שמאוד קל לקבל אחת. אני חושבת שאת צריכה להתקבל לבי"ס בארה"ב ואז לבקש ויזת סודנט. אני החלטתי ללכת ללמוד רק אחרי שהגעתי לשיקאגו, ובחרתי בקולומביה קולג' כי זה בי"ס לאומנויות בין הטובים בארה"ב. תמיד ידעתי שאני רוצה "לעשות" טלוויזיה, וכשהתישבתי בפעם הראשונה מול תוכנת עריכה, ידעתי שזה היעוד שלי, ושזה מה שאני רוצה לשעות בחיים. עוד שאלות? אשמח לענות ולייעץ

GaLi17

New member
תודה רבה על התשובה../images/Emo9.gif

לא ממש עזר לי כי הסתבר שיש לך אזרחות כבר ואת חיה טוב (הלוואי עליי!!!) אבל בכל אופן אם את אומרת שצריך לנסות להתקבל לביה"ס שם ואז לבקש אזרחות אז זה באמת מה שאני צריכה לעשות. רק עוד שאלה : איך אני בעצם מנסה להתקבל לביה"ס שם? זה לא אפשרי דרך הארץ נכון? אה גם בקשר לאנגלית, מה הדרישות שלהם?? תודה רבה רבה!!!

ֳאורליל

New member
קשה לי לענות לך גלי

מכיוון שאני הגעתי לארה"ב בלי תוכניות קונקרטיות ללימודים, וכשכבר החלטתי ללכת ללמוד, עשיתי הכל מכאן. אם את מעונינת, הנה לינק לאתר של ביה"ס שבו אני לומדת. יש שם מחלקה לסודנטים בינלאומיים. אולי מישהו משם יכול לעזור לך. בקשר לאנגלית, זה בא עם הזמן. אם האנגלית שלך ברמה סבירה, אין שום סיבה שלא תצליחי ללמוד כאן. בהצלחה!!

GGOODD

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo70.gif

אני שמח על הצטרפותך לפורום ומאמין שתוכלי לתרום הרבה מהיידע שלך לכל משתתפי הפורום, גלישה נעימה

ברוכה הבאה ובהצלחה! ../images/Emo13.gif../images/Emo16.gif

רק שאלה קטנה- מה זה לוגרית?
אף פעם לא שמעתי על זה...
ניר

videokid

New member
ב 2 מילים מצב השוק

השוק רווי מאוד, בנוסף אם ערוץ 10 יקרוס המצב יהיה ממש על הפנים. אבל, יחד עם זאת אם את עורכת מספיק טובה תמיד תמצאי עבודה.!

ֳאורליל

New member
מה זה לוגרית? פשוט מאוד

לוגינג זה בעצם מיפוי של קלטות. אני צופה בקלטות שמגיעות ישר מהשטח, ומדפיסה מילה במילה מה שיש בקלטת )בתוספת תיאורי שוטים, סאונד וכדומה(. כל כמה שניות אני מדפיסה את הטיים קוד, ואז כשהמפיק/ה כותבים את התסריט ויושבים עם העורך,הם יודעים בדיוק מה יש בקלטת ובדיוק באיזה טיים קוד. לדוגמה הם יסתכלו על הלוג שלי, ויראו שב 00:01:35:25 יש שוט שהם רוצים להכניס לתוכנית. זה מצחיק כי לפעמים אני מקבלת 6 קלטות, שמתוכן סה"כ דקה וחצי עולות על המסך. זה גם נחמד, כי הרבה פעמים אני עושה לוגינג של ראיונות עם סלבריטיס )בריטני ספירס לדוגמה(, ובגלל שזה חומר טרי מהשטח, אני רואה את ה-כ-ל )ותאמינו לי, בריטני ממש טיפשה(.זהו בקיצור

למעלה