עורף תפוס

sivvann

New member
עורף תפוס

שלום לפני כתשעה חודשים נתפסו לי השכמות והעורף. השרירים בשכמות כמעט והשתחררו אבל בעורף אני עדיין תפוסה. הלכתי לפיזיותרפיה, עיסויים רפואיים - לא עזר. בכל אופן, מה שרציתי לשאול הוא כזה: כל יום אני מזיזה את הראש ימינה ושמאלה, למטה למעלה, בכוונה לעשות 'טיקים' וזאת כדי לשחרר את העורף. רציתי לשאול אם אני לא עושה לעצמי נזק עם כל הטיקים האלו שאני עושה כמה פעמים ביום (שבינתיים לא עוזרים אבל אולי מתישהו משהו שם ישתחרר בעקבותם). תודה רבה !

שחרור "טיקים"

הטיקים לא אמורים לעשות נזק אבל נשמע שזה הופך אצלך להרגל שלא לצורך. הטיקים גם לא ממש עוזרים כמו שציינת וכנראה גם לא יעזרו. את אומרת שהמצב יותר טוב מבעבר. מה כן עזר לך? יעל

sivvann

New member
אני יכולה רק לנחש שמה שעזר לשחרור

השכמות זה המסאז'ים או פשוט הזמן עשה את שלו. בכל אופן, לא עשו לי מסאז' בעורף, כנראה בגלל שזה מסוכן, ואולי זו הסיבה שהעורף שלי עדיין תפוס. יש עוד מה לעשות בנידון ? תודה.

rafagav

New member
עיסוי הצוואר אסור בתכלית!!

את צריכה ללמוד לשחרר את העורף לבד... כי - רק את יכולה לחוש את הקורה בצווארך במהלך התנועה. כיצד? עימדי במרחב פתוח (בו תוכלי להניף את הזרועות בחופשיות לצדדים). * במהלך כל תרגיל הפני את מירב תשומת לבך לאיזור בו הפעילות... בצעי סיבובים בידיים ישרות, 3 לכל כיוון * 3 פעמים. בצעי כנ"ל בידיים כפופות... אז - כשגידי הידיים רפויים, ניתן לקרב יותר את המרפקים. אז - אז את מעסה עם השכמות את עורפך... חזרי כמה פעמים ביום על התרגיל. יותר דם יזרום אל עורפך ויוקל לך!!

למעלה