עור הדג

smaya

New member
עור הדג

אני מנסה לברר האםיש אמת בכך שעור הדג הוא החלק הבריא ביותר בדג, ורצוי לאכול אותו ולא להסירו. תודה רבה
 
עור הדג

עור הדג מורכב ברובו משומן מהסוג הפחות בריא השומנים הבריאים נמצאים בפילה של הדג בברכה רני
 

בציר63

New member
יש דגים העמוסים שומן לעייפה כמו מקרל

דגים החיים בעומק מי האוקינוס ידועים כבעלי אחוז שומן גבוה, אני מניח שזה עוזר להתמודד עם טמפ' המים הנמוכה עקב כך שקרינת השמש לא חודרת מעבר לכמה עשרות מטרים ואולי גם עם לחץ המים. אימי בישלה פעם דג מקרל וזה הפריש שומנים בכמויות מדהימות אבל שומן דגי האוקינוס נחשב לבריא ובזה הדוקטור יוכל להרחיב מין הסתם. לעומת זאת, דג הבריכות, הקרפיון, שמן מאוד אבל השומן שלא לא בריא.
 

בציר63

New member
דגים ...

המושט והבורי מופיעים בשווקים בעיקר כדי בריכות. באופן יחסי לדגי בריכות הם רזים אבל אם אפשר, דגי הכינרת עדיפים לדעתי. דג הטונה נחשב לדג מים עמוקים והוא יחסית רזה ומתייבש מהר באפייה/טיגון. דג הסלומון מסובך יותר כי הוא דג העורך מסעות בהם הוא עולה במעלה נהרות ומופיע כמובן גם בים. כשהוא נדוג בים הוא שמן יותר למיטב הבנתי וכמובן שדייגים מעדיפים לדוג אותו כשהוא שוקל יותר, מה עוד שבנהרות הוא לא רק מאבד משקל אלא עסוק בהשרצות דגיגים כך שחבל לאבד דור של דגים.
 
למעלה