עור כתום-צהבהב

עור כתום-צהבהב

שלום.. לאחרונה הבחנתי שהעור שלי הפך להיות בגוון כתמתם-צהבהב בייחוד בכפות הידיים והרגליים, זה ממש בולט כשנגיד אני שמה את היד ליד אדם אחר, יש הבדל רציני בגוון... אני צריכה לציין שאני לא אוכלת גזר או דלעת או כל דבר כתום אחר... אבל אני כן בדיאטה תקופה די ארוכה עם ספורט אינטנסיבי, דיאטה שבה אני אוכלת כ800 קלוריות ועושה כשעתיים הליכה יום יום. אני בגובה 1.54 ושוקלת 50 קילוגרם, לא עולה ולא יורדת, אלא נשארת כמו שאני. האם המשקל שלי סביר? מה אני צריכה לעשות אם אני לא רוצה יותר לרדת במשקל אבל בעצם אני ממשיכה בדיאטה כי פשוט המשקל נשאר כמו שהוא? מה יכול ליגרום לעור שלי להיות כתום? פניתי לדיאטנית שאמרה לי לאכול 1200 קלוריות, ישר כשאכלתי ככה, עליתי קילו וחצי בחודש הראשון, זה פשוט די מייאש להיות על דיאטה תמידית רק בשביל *לשמור* על המשקל הקיים. מה אמורים לעשות? תודה.

ranzz

New member
אם היית ממשיכה לאכול 1200 קלוריות

לקצת יותר מחודש וחצי, העלייה הייתה מפסיקה, המשקל היה מתחיל לרדת, והיה מתאזן כנראה על המשקל שבו את נמצאת עכשיו. למה? כי אכילת 800 קלוריות מאיטה את מערכת חילוף החומרים שלך וגורמת לגוף לרצות להיאחז חזק בשומן ולא להשתמש בו כמקור אנרגיה לעולם. ברגע שהתחלת לאכול יותר, הגוף שנמצא במצוקה של חוסר שומן התחיל לאגור את כל השומן שאכלת. אם היית אוכלת את ה1200 קלוריות עם כל הדגשים ההכרחיים כמו פחמימות מלאות, לפחות 1.2 גרם חלבון לקילו ממשקל גופך, הרבה ירקות, 3 ליטר מים וכו', היית יוצאת מהמצב הזה דיי מהר סביר להניח - אבל כמובן שהכול תלוי ספציפית בגוף שלך. בנוגע לצבע העור, אני מניח שמדובר בחוסר ויטמינים או מינרלים מסויימים אבל באמת שאין לי מושג... גשי לרופא שיבצע בדיקות דם, סביר מאוד להניח שהגוף שלך נמצא במצב בעייתי מסויים עם 800 קלוריות ליום בלבד. את התפריט שלך את מוכרחה לנפח במעט כי 800 זה פשוט לא מספיק ואת עלולה לחוות בקרוב תקלות שהן הרבה מעבר לגוון עור.. מה גם שאסור לזלזל בהליכה של שעתיים ששורפת כמות רצינית של קלוריות. בסופו של יום הגוף שלך מפרק שרירים על מנת לתחזק את עצמו והדבר מאוד לא בריא.

במשך חצי שנה הייתי

אוכלת 1200 קלוריות, לפני שהתחלתי את הדיאטה, לא הורדתי ולא העלתי מזה, זה פשוט היה הצריכה הקלורית הבסיסית שלי, וזה די הגיוני , כי יש לי גוף קטן, גבר אמור לאכול ביום 2000 קלוריות בערך כדי לשמור על המשקל, בחורה, עם מבנה גוף כמו שלי אמורה לאכול בין 1200-1300 קלוריות. זה דיאטנית אחת אמרה. אחר כך הלכתי לאחרת שאמרה לי לחזור ל"תפריט" שלי של ה1200 קלוריות, והעלתי מזה. בקיצור, רציתי לרדת במשקל, אז אם ביום יום הרגיל שלי אכלתי 1200 קלוריות והמשקל שלי היה X בלי עלייה ובלי ירידה אז אזאי אני צריכה לצרוך פחות קלוריות ולעשות יותר ספורט, אז זה מה שעשיתי,עד היום לא מצאו דרכים אחרות לרדת במשקל חוץ מצימצום כמות הקלוריות ושריפה שלהם, לצערי הרב מהתחלה אכלתי כמות של 1200 קלוריות אז ברור שהי הצריך לשנות את זה כדי ליגרום לשינוי כלשהו בגוף.

המשך

אחר כך שחזרתי לצרוך 1200 קלוריות, עליתי במשקל. זה די מייאש כי מצד אחד רוצים להרזות אז מורידים 300-400 קלוריות מהתפריט היומי וברגע שחוזרים לסה"כ 1200 קלוריות עולים במשקל, ועוד אני עושה ספורט.. זה מדכא... חשבתי על ללכת לעשות את הבדיקה של חילוף החומרים ,בנוסף, אני לא מסוג האנשים שאומרים שלא אוכלים כלום והם כן אוכלים, אני באמת מודדת ויודעת הכל, אני לא מנסה להשלות את עצמי(כי הרי זה ידוע שלפעמים זאת הסיבה לבעיית המשקל אצל אנשים...).

ranzz

New member
קטע מהסידרה House MD ../images/Emo13.gif

House: Unfortunately, you have a deeper problem. Your wife is having an affair. Orange Guy: What?! House: You’re orange, you moron! It’s one thing for you not to notice, but if your wife hasn’t picked up on the fact that her husband has changed color, she’s just not paying attention. By the way, do you consume just a ridiculous amount of carrots and mega-dose vitamins? [Guy nods] House: The carrots turn you yellow, the niacin turns you red. Get some finger-paints and do the math. And get a good lawyer.​
הבן אדם הכתום הזה אוכל כמויות גדולות של גזר שהופכות אותו לצהורב וצורך ויטמין B3 שהופך אותו לאדום, ביחד יוצא גוון עור כתום. אני יודע שאמרת שאת לא אוכלת גזר אבל... אולי בכל זאת? נגיד את אוכלת איזה מאפה שיש בו גזר או חביתת ירק שיש בה גזר? קונה אוכל במקום כלשהו? טוב נו סתם סברה... בכל אופן אני עדיין חושב שזה משהו שצריך ללכת איתו לרופא.

../images/Emo6.gif

קטע נחמד... אני אוהבת את הסדרה הזאת. ולא , אני לא נוגעת בגזרים, דלעות או בכל הנספחים שיכולים להיות להם. יש לי מזון מסויים קבוע, שזה יוגורטים, קרקרים, קפה, חלב, תפוחים וסלט חסה.

עור כתום

לא רק אכילת ירקות כתומים עלולה לגרום לתופעה זו אלא צריכת ירקות אחרים מכילי בטא קרוטן.העובדה שאת אוכלת דיאטה דלה מאד בקלוריות בפרט אם את כבר זמן רב על תפריט זה גורמת לעיתים לתופעה "מחקה" של תת פעילות בלוטת התריס מה שעלול לגרום לתופעה זו גם כן. כדאי שתסמכי על הדיאטנית שלך שקרוב לודאי יודעת מה עלייך לעשות והפסיקי לאלתר עם תפריט דל זה שכן את מזיקה מאד לעצמך ולגופך.

לא הבנתי מה התכוונת לגבי

"תופעה מחקה" של בלוטת התריס, מה זאת אומרת? ועשיתי לפני חודשיים בדיקה של הבלוטה והכל יצא תקין, קצת חלשה אבל האנדרוקריולוג או איך שלא קוראים לו... אמר שזה עדיין על גבול הנורמה.

למשל

לאנורקטיות שמרעיבות את עצמן יש תופעות של תת פעילות של בלוטת התריס למרות שבדיקת הורמוני הבלוטה מתקבלות כתקינות, בין השאר הצבע הכתמתם וזה נקרא HYOPTHYROIDISM LIKE .

הבנתי... אבל אם עושים בדיקה

וזה מראה שהבלוטה תקינה אז איך הגיעו למסקנה שיש תת פעילות? עשיתי בדיקות דם T3 T4 T2 אאם אני לא טועה TSH (אני לא בטוחה לגבי הדיוק של השמות כרגע..) וזה הראה שיש חריגה קלה לתת פעילות, הלכתי לרופא והוא אמר שאניבסדר גמור. הסברתי לו שתקופה ארוכה התזונה שלי לא ממש מאוזנת, וגם הייתה תקופה שהמחזור לא היה תקין, והוא אמר לי שכל עוד אני לא נראת כ"אנורקסית"(במילים שלא) אני לא צריכה לחשוש מכך, כי הבלוטה תקינה רק על הסף הנמוך הנורמלי והיא לא נפוחה (הוא התחיל לחנוק לי את הצוואר במישוש..), יש לציין, אני 1.54-1.55 וכרגע שוקלת 50 קילוגרם, אני מידה 36 במכנסיים ככה שלפי דעתי אני לא מלאה... אבל כמו שהוא אמר אין שום סיבה שהאוכל לא ייפגע בי אם אני לא נראת כ"אנורקסית" הוא אמר שכל עוד אני חיה מזה כל כך הרבה זמן אז אני יכולה להמשיך ככה. אז אני לא יודעת ממש מה לעשות, כי הידיים שלי ממש כתומות-צהבהבות , הפנים גם קצת, טיפונת, עשיתי את כל הבדיקות האפשרויות והלכתי לרופא.

למעלה