עושים היסטוריה - עם רן לוי

iricky

New member
עושים היסטוריה - עם רן לוי

אני מציע לעשות לרגע אתנחתא מן המציאות המטורפת שאנו חיים בה בימים אלה והויכוחים האינסופיים מסביבה, ולהפנות את המבט אל אחד המפעלים היותר מוצלחים ברשת, שכבש לו גם פופולריות רחבה. "עושים היסטוריה" היא תוכנית הרצאות העוסקת בנושאים מגוונים, מקוריים ובלתי שגרתיים מתחומי המדע, הטכנולוגיה וההיסטוריה. במקורה זוהי מעין תכנית רדיו המשודרת פחות או יותר אחת לשבועיים, ומבוססת על טכנולוגית הפודקאסט (לא חשוב כרגע מה זה בדיוק), המאפשרת האזנה להרצאה גם באמצעות מחשב נייד מכל סוג ומכאן יתרונה הגדול. בימים אלה החליט רן לנסות להעביר את ההרצאות גם דרך היו-טיוב, שהיא יותר נוחה, זמינה ומוכרת, במטרה להעלות את מספר הצופים. לחלקן של ההרצאות מצורף גם הטקסט המלא שלהן, למי שמעדיף לקרוא.
רן לוי הוא בחור נחמד ואינטיליגנטי, והרצאותיו ערוכות בטוב טעם ומושכות את האוזן ואת הלב. חפשו אותו בויקיפדיה ובפייסבוק.

הפרק האחרון שהעלה רן מכונה "מי בכלל צריך אוזן ביונית? על שתל השבלול". הוא עוסק בהיסטוריה של פיתוח התקן מלאכותי שהוא מעין תחליף לאוזן הטבעית, ומאפשר אף לחרשים מלידה לשמוע, במידה כזאת או אחרת. מעבר לעניין שיש בנושא עצמו, משיקה הרצאה זו לנושאים שעסקנו בהם לא אחת גם בפורום שלנו, ועשויה לעורר שאלות ותהיות חדשות על השאלה העתיקה המכונה "הבעיה הפסיכו-פיזית". בעיקר - האם ההמצאה הטכנולוגית של שתל השבלול מפריכה (או אולי מאששת) את טענתו הידועה של ליבוביץ שאין הבעיה הפסיכופיזית ניתנת לפתרון. מומלץ ביותר.

kaner91

New member
תודה

kaner91

New member
עוד לא יצא לי להאזין

אבל תמיד נחמד להרחיב את מאגר ההרצאות.
אני לא מסוגל לקרוא בנסיעות אז זה פתרון מעולה :)

למעלה