עושים סדר

עושים סדר ../images/Emo122.gif

יש אנשים שנולדים מסודרים , אני לא אחת מהם.. אני מאמינה שאם הייתי לבדי בעולם , בטח הייתי מרשה לעצמי לחיות באי סדר ...
אבל כדי להגיע למשהו ...צריך סדר ואירגון.. אז אני לפחות משתדלת להיות מסודרת ,בעיקר בשביל הסביבה
(נו טוב , אולי גם קצת בשביל עצמי) אני מכירה כמה אנשים שאם יסדרו להם את הבלאגן , הם לא ימצאו לא את הידיים ולא את הרגליים
. ספרו איך נראה שולחן העבודה שלכם , מסודר , מבולגן ?

bell2002

New member
אני מין טיפוס כזה באמצע

אני מאוד אוהבת סדר, אבל לא תמיד אוהבת לסדר. אני מסדרת בהתקפות, הילדים מבלגנים לי כל הזמן את השולחן שקןראים לו חדר עבודה ואני מסדרת כשכבר מגיעים מים עד נפש או כשאני צריכה לעבוד עליו - שזה קורה לעיתים די קרובות. את חדר השינה אני לא מסדרת וזה מעצבן אותי שאני כזו לא מסודרת. אבל אי אפשר להיות מושלמת, נכון? לעומת זאת התרפיה שלי היא בישולים ואפיה, אז אצלינו בבית תמיד יש אוכל ביתי ועוגה ביתית. תרפיה נוספת שגיליתי בשנה האחרונה זו האומנות ובשבילה הבית יכול להיות מבולגן מאוד ואם אני עוסקת בזה - גם אלוהים לא יצליח לשכנע אותי לסדר.

סדר ונקיון

אני מאנשים שמאוד אוהבת סדר , למרות שאני מרשה לעצמי גם קצת חופשיות אבל רק כמה ימים ..וקצת בלאגן , לגבי השולחן , יש לי 2, אחד של לימודים אחד של המחשב הכל מסודר אין שום דבר שזרוק שאין לו מקום , הכל מתויק ומסודר על המדפים בסדר די מופתי ... גם בארונות חשוב לי לשמור על הסדר ... טוב שם יש לי קצת אובססיה לצבעים , והבגדים מסודרים עפ"י צבעים , ועונות , ובגדי מעבר ולמען האמת הם עומדים שם בסדר כ"כ מופתי ויפה שלפעמים אני לא רוצה להוציא איזה בגד כדי לא לקלקל את הסדר ... אבל בכל זאת שומרת עליו .. זה גורם לי להנאה הסדר הזה . אני למשל לא אוהבת את הבלאגן , כי אני אף פעם לא מוצאת את מה שחיפשתי אבל במצב כזה אני כבר מפעילה איזה אמונה קטנה ויישר מוצאת . זאת אני .

jole

New member
אני לא יכולה לעבוד בבלאגן

למרות שאני חחייבת להודות שנרפאתי מהאובססיות שהייתה לי. היום אני רגועה הרבה יותר בכל הנוגע למה שהולך בבית (ולמרות שהבעלול נמצא הרחק אני כבר רואה את הגיחוך שלו כשהוא יקרא את המשפט הזה)
הסף של כל אחד מאיתנו נמצא די בקצוות ההפוכים, אז הוא מצידו משתדל יותר ואני מצידי מנסה לא להפוך את עיניין הניקיון לעיקר התעסוקה. (אני מאלה שבדרך למקלחת יכולה להספיק לעשות כביסה, לנקות את הבית וזה עוד לפני ששטפתי פנים)
בחודשים האחרונים לא הייתה לו עבודה אז כל מה שקשור לבית וסביבתו נעשה על ידו, ולא רק שנעשה טוב, אלא נעשה כמו שאני אוהבת . אני מצידי למדתי לא להיות קפדנית מידי, שהרי אף אחד בעולם לא מנקה כמו שאני מנקה, ולא בגלל שאני מנקה הכי טוב בעולם, אלא כל אחת מאיתנו הרי אוהבת שדברים מסודרים בסדר מסוים, המיטה מוצעת האופן מסוים וכו'. הוא אדם של פתקים. אז כל כמה זמן אני אוספת את כל הערימה ושמה לו אותם מתחת לאף, ומבקשת למיין. הניירת בבית- הכל מתויק, בקלסרים, אז הוא שמח שאני כזו כי אז אפשר למצוא דברים כשמחפשים אותם. בהזדמנות זו יהיה נחמד לשמוע מכאלה ששני בני הזוג עובדים מהבית איך מסתדרים כל אחד עם ה"משרד" שלו.

מנורה

New member
סדר צריך להיות

כאחת שגדלה בבית של יקים אוי ואבוי אם לא היה הכל מאורגן ומסודר מי האז להשאיר שולחן מבולגן אחרי האוכל שהאורחים ישבו בסלון ואנחנו במטבח מנקים איזה באסה ולכן הסדר תבוע בי אבל למדתי שיש דברים שיכולים להשאיר לאחר כך מה שנכון השולחן של העבודה תמיד מסודר אם אין סדר אני לא מוצאת על השולחן כלום. מצד שני בעלי מה זה מבולגן אבל לי אסור לנגוע בכלום כי ברגע שאני נוגעת הוא כבר לא מתמצא בבלגן שלו. הילדים יודעים שזה חדרי העבודה ולא שמים יד. הכל ענין של הרגלים וגבולות.

אהובה.א

New member
יאאאאאאא שרוני

זאת אני. אני היא הלא מסודרת. אני היא זאת שאם יעבירו משהו ממקום למקום לא תמצא כלום. אני היא זאת שבבלאגן מוצאת יותר מאשר בסדר. ואם אני מסדרת זה בשבילי בלבד. שמה פס על מי שחושב שאני חיה במוזיאון. יש לי ילדים בבית. יש חיים בבית שלי. לא פסלים. ובעלי הוא יקה. אז תארו לכם.

כשעבדתי במשרד מחוץ לבית

הייתי זאת שעושה את המוות לכל המזכירות שלא שמרו על סדר על השולחן. השולחן שלי היה תמיד טיפ-טופ ואפשר היה למצוא בקלות כל דבר. גם המגירות היו ממש מתוייגות ומתוייקות. השולחן מחשב שלי מסודר בצורה כזאת שאני יודעת איפה כל דבר נמצא אבל למי שמסתכל מהצד זה נראה כאילו יש קצת אי סדר. לגבי הבית שלי זה כבר סיפור מהסרטים. כמה שהייתי מבולגנת כנערה בחדר הפרטי שלי בדירת ההורים זה כאין וכאפס לעומת מה שקורה בבית שלי. אני מנסה בשנה האחרונה להשליט סדר מסויים בדירה אבל זה פשוט לא הולך. בבוקר יש לי בערך 4 וחצי שעות לסדר ולנקות כשהילדות בגן ובבית הספר אבל מתוכם אני קצת מדפיסה וקצת יוצאת לסידורים ואז נשאר לי מקסימום שעתיים ואני כבר עייפה מהסידורים וההדפסות. ואז כל מה שאני מספיקה זה קצת כביסה וכלים ואולי גם מיון ניירת שמשום מה לא נגמרת. לנקות אני מצליחה בקושי ביום שישי. אז תסבירו לי איך זה יכול להיות שבמשרד אני מצליחה להיות סופר מסודרת ואפילו הקרציה של המשרד ובבית זה תהו ובוהו לא נורמלי???

בדיוק כמוני ../images/Emo9.gif

אני בעבודה סופר מסודרת , אפילו המחשב של מסודר בסדר שאני אפילו לא מאמינה על עצמי
ממש סדר מופתי כל הקבצים במקום כל דבר מתוייק במקום שלו ...אבל בבית , או המגירות ...שאלוהים ישמור אותי
.

שש שבע

New member
אם מסדרים לי אני מאבדת את האיזון

בבלאגן שלי אני מוצאת כל דבר, אבל אם העובדת מסדרת, אני כל הזמן צריכה לשאול אותה איפה שמה כל דבר. ודוקא עם הנירות הכל מסודר, אבל שאר החומרים? אוף,

למעלה