עושים עלי חרם

אדוה97

New member
עושים עלי חרם

יש אצלנו ילדה בכיתה ו'-2 שעברה אלינו באמצע שנה שעברה מהכיתה השנייה. שנה שעברה בכיתה ה' הבנות בכיתה החרימו אותה. הם אמרו שהיא שוויצרית מגעילה, כל הזמן הולכת עם מותגים ומשוויצה בהם וכאלה כל פעם בהפסקה הם היו הולכות יחד ומדברות עליה. כתבו עליה כל מיני דברים לא יפים על הלוח כמו "שירה כלבה". היו ממציאים עליה שירים שהיא שמנה. פעם אחת אפילו זרקו את התיק שלה החוצה עם כל הדברים שהיו בפנים. וגם בפורום של הכיתה העליבו אותה. אמרו יש מסיבת פיג'אמות היום כולם מוזמנים חוץ ממנה. היא בכתה כל הזמן שהיא לא רוצה לבוא לבית ספר. גם הבנים לא דיברו איתה. כשהעבירו אותה לכיתה שלנו כל הבנות מהכיתה שלה אמרו לנו לא לדבר איתה. אבל אנחנו דיברנו איתה (ממש קצת). אחרי שהיא כבר הייתה אצלנו התחילו שתי בנות מהכיתה שלנו לעשות עליה חרם. אבל לא כל הזמן. הם היו אומרות יום אחד לא לדבר איתה ויום אחד כן לדבר איתה. לפני שבוע החליטו לא לדבר איתה ואני לא הסכמתי. אתמול כשבאתי לבצפר הן עמדו בשער וקראו לי זונה(!!) שמנה. אפילו הלכו לאח שלי שהוא בכיתה יותר נמוכה ואמרו לו שאני זונה. המורה דיברה איתם וכתבה על הלוח שבכיתה שלנו אין החרמות, אבל זה לא עזר. ממש חרא לי!. בכיתה כל הזמן מתלחששים ואומרים דברים מעליבים ודוחים לא בא לי לבוא יותר לבצפר, אני מרגישה ששונאים סתם ואף אחד לא עוזר שם. שתי הילדות האלה מחליטות על כולם וכולם מפחדים מהם. גם היועצת ניסתה לדבר איתם והם עושות כאילו שהם בסדר ואז אחר כך כשנגמר בצפר הם מתחילות שוב. אני לא יודעת מה לעשות. זה פעם ראשונה שלא מדברים איתי הרבה ילדים וכל כך קשה לי עם ההרגשה של להיות לבד. חוץ משירה שגם היא מאד לבד. לא סיפרתי להורים שלי ואפ'חד לא מבין אותי. אני לא מבינה למה אנשים יכולים להיות כל כך רעים, אין לי חשק לחיות כבר ואני לא יודעת מה לעשות יותר. אולי מישהי יכולה לעזור לי- ליעץ לי מה לעשות, אם מישהי עברה את זה פעם או משהו דומה אז תגידי לי. מה עשיתם לצאת מזה. ואולי אתם עוד מיסכנות כמוני. ויי וייי סליחה על החפירה. הייתי חייבת לספר את זה למישהו... תעזרו לי! למה זה קורה רק לי??? אני לא רוצה שיחרימו אותי..

יונתנטן

New member
מגעילות

אין לי ממש ידע בנושא אבל מה שאני יכול; נסי לדבר עם בנות או בנים שהיו קרובים אלייך בטלפון, אחרי הלימודים! אחרי השיחה תעשי את זה עם עוד כמה חברה. שתגיעו למצב שאתם חבורה דברו עם שאר הכיתה תזכרי מחוץ ללימודים! בלי שאף אחד ידע! עד שתגיעו לרוב הכיתה ואז

יונתנטן

New member
המשך

תפילו את שתי הבנות האלו עד שהן יצטערו ויבקשו סליחה.. עוד משהו?

חרם זה דבר ידוע ומוכר בגיל הזה

אין לך מה להתרגש או לדאוג, עוד שנה שנתיים כולכם תזכרו בזה ופשוט תצחקו D: אל תדאגי, הכל יעבור, בינתיים תשארי קרובה לחברות הקרובות שלך ואל תתיחסו למה ש"החבורה" מנסה לעשות. [:

daniell1991

New member
נגעת לי בלב.

שזה משהו שלא קורה כמעט. תפני אלי במסרים יש לי סיפור קטן לספר לך.

ענת1989

New member
היי

מאמי תקשיבי זה קורה הרבה במיוחד בגיל צעיר יחסית.. אני לא יודעת מה לייעץ לך אבל מה שכן אפשר להחמיא על זה שאכפת לך מהילדה השניה ואפשר גם לעודד אותך שיהיה טוב בסוף.. מקווה שנשמע ממך שהכל הסתדר.. בהצלחה! ענת.

גם עלי עשו חרם לפני כמה שנים..

אבל בגלל שאני ו"מלך הכיתה נפרדנו" אבל היעוץ היחיד זה פשוט לדבר איתם מאמי תהיי חזקה אני יודעת מזאת ההרגשה

היפ הופ1

New member
אדוה

את לא צריכה להיגרר אחרי ילדים אחרים.. את כבר שמת לב שהם לא באמת חברות אז פשוט תתרחקי מהם ויותר מזה תעשי הכל כדי שהן כבר לא יהיו "מקובלות" ... תגרמי להם מה שהן גרמו לך ולשירה.. שמחתי לעזור

yarmanex

New member
במקרה הזה הייתי מערב הורים!!!

המצב הזה של חרם כיתתי ופילוג בסדר גודל כזה הוא מאוד לא רצוי. ועד ההורים ומחנכת הכיתה צריכים לדעת על זה ולפעול בהתאם.

למעלה