עו"ד בארה"ב

oren the one

New member
עו"ד בארה"ב

אני לומד משפטים בארץ באונ' ת"א, בשאיפה לעבור לארה"ב בהמשך ולהמשיך שם לתואר שני. ברצוני לדעת מהם התהליכים שצריך לעבור בכדי לעבוד שם כעו"ד: איפה (והאם) כדאי ללמוד בארה"ב לתואר שני, אילו מכשולים יעמדו בדרכי, האם פירמות גדולות בארה"ב יקבלו אותי לעבודה למרות שאין לי LLB אמריקאי, האם יש תנאים מוקדמים בכדי שתתאפשר השתתפות בבחינות הBAR, האם צריך אישורים נוספים בכדי לעבוד שם בתור עו"ד (בהנחה שיש לי אשרת עבודה) והאם כל התהליך הזה שווה את המאמץ מבחינת שכר והסיכויים להשתלב בשוק. מבחינת איזור אני מעוניין לעבור את בחינות הBAR של קליפורניה (למרות שהבנתי שהן יותר קשות מאלו של ניו יורק) ולעבוד שם. שתי סיבות עיקריות גורמות לי להתעניין בנושא הזה: 1. האפשרות החוקית שלי לעבוד בארה"ב והרצון שלי לעבור לשם. 2. היחס הבלתי הגיוני שנוצר בארץ בין כמות עורכי הדין לכמות האוכלוסיה (האינפלציה שנוצרה בעיקר בגלל המכללות), בעוד שבארה"ב לפי מה שהבנתי, יש צירוף נסיבות שמוביל לשגשוג מתמשך של המקצוע: ראשית- יש שם התדיינות יתר משפטית (תובעים על כל שטות, כל אחד מסתובב עם עו"ד פרטי), ושנית- כמות האוכלוסין גבוהה בהרבה משמרת על היחס הנורמלי ומספקת לעו"ד פרנסה מכובדת, בניגוד למצב הרע ששורר בארץ. אשמח לקבל הערות מועילות, טיפים, עצות והשגות על מה שכתבתי כאן.

aviadl

New member
אז ככה

כאחד שעבר בדיוק את מה שאתה רוצה לעבור חשוב שתדע שזה אפשרי אבל קשה. דבר ראשון: אם אין לך קשרים רציניים הסיכוי שתשיג עבודה בארה"ב ללא תואר שני במשפטים מאוניברסיטה טובה מארה"ב קלושים ביותר. משרדי עורכי דין אמריקאים מעסיקים עורכי דין זרים אבל התחרות גדולה. הסיכויים גדלים אם אתה מסיים LLM במוסד יוקרתי מאד (תפנה לדירוג של U.S. NEWS(, מקבל ציונים מעולים ומדורג גבוה מאד בכיתה. גם אז מדובר בחיפוש ארוך ומייגע ואתה צריך להיות מוכן נפשית לאבטלה של מס' חודשים לפחות. מלבד קיליפורניה וניו יורק יש מעט מאד מדינות בארה"ב שמאפשרות לבוגרי אוניברסיטאות זרות לגשת לבחינות הלשכה ולכן אני ממליץ ללמוד באוניברסיטה שנמצאת באחת הערים הגדולות במדינות אלה (אלא אם כן אתה לומד בהארוורד או ייל - הבוגרים של אוניברסיטאות אלה בד"כ מוצאים עבודה). לאחר סיום הלימודים בד"כ תקבל אישור עבודה למשך שנה שיאפשר לך לעבוד בתחום בו למדת. אח"כ המעביד יצטרך להיות הספונסר שלך לויזת עבודה (בד"כ הבעיה היא למצוא מעביד שיהיה מוכן להיות הספונסר- אם המעביד מוכן אז תהליך קבלת הויזה עצמה אינו בעייתי במיוחד). הכי חשוב - אתה צריך סכומים אסטרונומיים בכדי לממן את ההרפתקאה: כ- 30 אלף דולר לשנת הלימודים ולפחות 25-30 אלף דולר למגורים בעיר גדולה בארה,ב (זה כמובן בהנחה שתגיע ללא אישה וילדים). המלצתי: תלמד טוב עכשיו ותוציא ציונים גבוהים. תתחנף למרצים כדי שיתנו לך מכתבי המלצה בעתיד. תסיים את הלימודים ותצבור כשנתיים נסיון כעו"ד בתחומים שיהיו רלוונטים למשרדים אמריקאיים: הייטק, קניין רוחני וכד'. תרשם לאוניברסיטה הטובה ביותר שתוכל בארה"ב. תגיע לכאן ותקרע את התחת כדי לצאת במיקום הכי גבוה בכיתה. אם תצליח ותמצא משרד אמריקאי טוב בעיר גדולה אז תרוויח טוב ותוכל להחזיר את ההשקעה הכספית די מהר. אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור

oren the one

New member
שאלות נוספות

דבר ראשון- תודה על התשובה המפורטת! יש לי מספר שאלות נוספות. 1. בהנחה שגם אתה למדת בארץ, לא היה לך קושי ללמוד את שיטת המשפט האמריקאית? למרות שבגדול המשפט הישראלי והאמריקאי נכללים תחת "המשפט המקובל-האנגלי", עדיין אני מתאר לעצמי שיש הרבה שוני שנובע מדרכי הפעולה השונות (מושבעים, מערכות משפט נפרדות של ה-STATES וכו'). 2. האם התייחסו לתואר שעשית בארץ ברצינות, או שאם היית יכול להחזיר את הגלגל לאחור היית מעדיף לעשות שם גם תואר ראשון (למרות שהבנתי שאין בדיוק LLB בארה"ב אלא מעין PRE LAW). 3. מה המשכורת ההתחלתית הממוצעת של עו"ד מתחיל לאחר LLM? 4. האם גם בארה"ב מתחילה להסתמן "אינפלציה" של התחום, או שנשמר האיזון הנורמלי בין מספר עו"ד לכמות האוכלוסין? 5. יש לי אנגלית טובה מאוד ברמת כתיבה וברמת דיבור, אבל כיוון שמשפטים הוא מקצוע שמבוסס על הניואנסים הדקים של השפה, הייתי שמח לדעת איך היתה ההסתגלות שלך לעניין (בהנחה שלא קראת טקסטים משפטיים באנגלית מגיל 6), והאם עדיין אתה מרגיש "נחות" לעומת עו"ד אמריקאי מבחינת השטיקים הקטנים של הטקסטים.

aviadl

New member
תשובות

1. תאמת, אין הרבה שוני בין שיטות המשפט ואת השוני שקיים תלמד די מהר. הפחד שלך מובן וטבעי אבל גם בארץ אתה לא יודע הכל. חוץ מזה, רוב התלמידים שילמדו איתך לא ידעו הרבה יותר ממך. 2. לתואר שעשיתי בארץ התייחסו מאד ברצינות אבל הוא עדיין תואר במשפטים ממדינה זרה ולעולם לא ישתווה לתואר מקומי. אם אתה יכול להרשות לעצמך 3 שנות לימוד נוספות אז ברור שהסיכוי למצוא עבודה הרבה יותר טוב עם תואר JD. לי לא היה את הכסף או את הכח ללמוד 3 שנים. בארהב התואר המשפטים הנו תואר שני ומגיע אחרי BA. 3. משכורת: תלוי איפה ומה גודל המשרד. בניו-יורק, בוסטון וסן פרנסיסקו עורך דין שנה ראשונה בפירמה גדולה (פירמה בה יש מעל 100 עורכי דין) ירוויח מעל 100 אלף דולר לשנה (ברוטו). השכר יורד ככל שהמשרד קטן יותר וככל שאתה מתרחק מהעיר הגדולה. יש לי חברים מהלימודים שמקבלים 50 אלף דולר במשרדים קטנים בניו יורק. עם סכום כזה קשה מאד לחיות בניו-יורק. 4. המצב הכלכלי הקשה נתן את אותותיו גם בשוק המשפטי וכיום יש הרבה מאד עורכי דין מובטלים בארה"ב. אין לי מושג מה יהיה בעוד שנתיים שלוש. אין אינפלציה כמו בארץ בעיקר בגלל העובדה שבארה"ב עורכי דין הם בוגרי תואר שני (עלות של כ-90 אלף דולר עם לימודים במשרה מלאה), בחינות הלשכה כאן קשות הרבה יותר (בניו-יורק מדובר בבחינה של יומיים, 6 שעות כל יום) ותהליך ההסמכה לאחר הבחינה ארוך יותר ומורכב. כך מגיעים למקצוע רק אנשים שבאמת רוצים להיות עורכי דין ולא כאלה שמחפשים את עצמם כמו בארץ. 5. אף פעם לא תהיה לך אנגלית כמו של אמריקאי. אבל לישראלים בד"כ יש אנגלית טובה. אני ממליץ לך לקרוא הרבה ספרות יפה באנגלית ולראות טלויזיה בלי לקרוא תרגום וזה קצת יעזור. לאחר שנת לימודים בארה"ב האנגלית תשתפר. ואכן. אני בהחלט מרגיש נחות לעומת עורך דין אמריקאי אבל עם הזמן אני מאמין שהמצב ישתפר.

Eve b

New member
כבר סיימתי משפטים-רוצה להגר וללמוד

מה אני עושב אם כבר מאוחר מדי להתחנף וסיימתי כבר ללמוד. אני אחרי הסטאז' מתכוננת לבחינות הלשכה ורוצה ללמוד שם אנגלית שתעזור לי לבר של ניויורק. אני יודעת שאני אמורה ללכת לקורס של ברברי שהם הכי טובים ומכינים למבחן. איך עושים והאם כדאי לשפר את האנגלית, האנגלית שלי ברמה גבוהה,אך אני רוצה לשפר את אוצר המילים ולדעת דרכי ניסוח של כתיבת מכתב וכו'. כעקרון אני עושה את זה על מנת שיהיה לי קל יותר בקורס של ברברי. אם אתה יודע משהו כוון שאתה כבר עו"ד ואחרי כל התהליך אשמח מאוד לקבל עזרה וטיפים. אני מתכוונת להגר לשם. האם יש מצב ללכת ולבקש מהקונסוליה ויזת הגירה? למי הם נותנים? ולגבי ויזת סטודנט הבנתי שהם לא יתנו לי אם זה רק ללמוד אנגלית מכוון שאנגלית אפשר ללמוד פה בארץ וזה לא סיבה מספיק טובה. בקיצור-עו"ד צעירה (עוד מעט...) רוצה להגר לארה"ב,מה עושים?

למעלה