עו"ד הנתבעת מבקשת ממני ראיות כדי לחתום פשרה

sasonhagabai

New member
עו"ד הנתבעת מבקשת ממני ראיות כדי לחתום פשרה

ערמומי לא? אמרתי לה שהבקשה נשמעת לי מוזרה מאד. תבעתי חברת תקשורת על שיחות מכירה שהנציגים שלהם מתקשרים אליי ללא הרף כבר שנתיים. עו"ד שמייצגת אותה רוצה לסגור פשרה אבל אמרה לי ש"כדי לדעת במה מדובר ולקבוע את הסכום (תבעתי על כולה 5000 שח לא מליונים) אני צריכה שתשלח לי את ההקלטות שיש לך, במיוחד הקלטה שאמרת בה לחברה 'אל תתקשרו אליי יותר'". מה דעתכם? בלוף אה? להגיד לה שתלך לחפש?

שילה1

New member
דווקא הייתי מציע הלהקשיב להצעה שלה

וממנה להכנס למשא ומתן.
מנסיון-עובד טוב.
אני מניחה שתבעת בתביעות קטנות.לחברה יש אינטרס לסגור פשרה ולא פסק דין,שמתפרסם .

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כדאי שתיקח בחשבון

שבמידה ותנפנף אותה הנתבעת תציין זאת בבית המשפט ושם זה לא ישחק לטובתך.
-
שמע מה יש לה להציע וכמובן אינך חייב להסכים
רק שעלייך לקחת בחשבון שעד לסיום המשפט אינך יכול לדעת מה יפסוק השופט.

sasonhagabai

New member
אז כן לשלוח לה את ההקלטות וזהו?

אין איזה חשש שפתאום החברה לא תרצה פשרה ואז תנפנף אותי?

zammy

New member
לא הייתי מוסר בשלב ראשון

אלא משמיע לה את ההקלטה. לפי התגובה שלה תבין מה הפשרה שהם מציעים.
לך על פשרה כי במשפט סביר שהשופט ירמוז לכם להגיע לפשרה.
תבזבז המון זמן סתם על משהו שתוכל לקבל חצי כעת.
עורך דין טוב ימשוך אותך לריצות ובזבוז זמן עבודה בבתי משפט ועצבים לפני כל דיון. מניסיון לא שווה את העצבים.

sasonhagabai

New member
להשמיע לה את ההקלטה זה קצת מסובך..

משום שאין לי זמן או רצון לגשת עד למשרד שלהם ולהשמיע להן אותן. בטלפון אי אפשר להשמיע לה מכיוון שלא ישמעו מספיק טוב. אני חושב שהראיות שיש בידי מספיק טובות. מה אתה אומר, לזרום עם זה וזהו? פשוט לשלוח לה? הרי אם הייתי מצרף את תמלילי השיחות בלאו הכי לכתב התביעה הם היו רואים את זה, הכל שקוף ,אז למה לי להסתיר משהו?

תגיד לה ככה-

אני אשלח לך את ההקלטות אבל אם לא נגיע להסכם תתחייבי לא להתנגד שאצהיר בבית המשפט שקיבלת ממני את ההקלטות במהלך מו"מ והיה לך זמן להתכונן.

מה הבלוף לא הבנתי?

עורכת הדין לא מחוברת באינפוזיה למאגר המידע של חברת התקשורת.
אם נראה לך שבחברת התקשורת יש סדר מופתי לפיו אפשר לאתר כל שיחה שהופנתה אליך - אתה טועה.
&nbsp
בכל מקרה אתה חייב לגלות לה את הראיות שלך. פשרה או לא פשרה. אז מה יש לך להסתיר?

חייב לגלות?

האם אין איזה עניין של "ראייה שהוכנה לצורך משפט" (אולי אני לא מדייק בטרמינולוגיה), שאומר שמותר לשמור קלפים כאלה בשרוול, עד למועד המשפט?
להבנתי הדלה (ותקנו אותי), הרעיון הוא לאפשר לחשוף שקרים של הצד השני. שיטען שבשיחה נאמר כך וכך, ואז תישלף ההקלטה שתוכיח את ההפך. חוזקה הוא לא רק בחשיפת מה שבאמת נאמר, אלא גם את התנהגות והתנהלות הצד השני (שקר).
&nbsp
אם אכן יש אפשרות כנ"ל, היא יכולה לשמש ישירות למטרה שתארתי. אבל היא יכולה לשמש למטרה נוספת. מספיק שהצד השני חושש שקיימת הקלטה שכזו, כדי "לעודד" אותו לומר אמת.

למעלה