עורך הדין הפלילי ששי גז, המתמחה בעבירות צווארון לבן, התייחס הבוקר (שישי) בשיחה עם רון קופמן ואריה אלדד ב-103FM להתפתחויות בפרשת מקורבי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ולעדותו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפט האלפים בשבוע הבא.
"אותי מטרידה המדיניות שבן גביר רוצה להתוות", אמר בפתח דבריו.
"הוא לא מקדם את האנשים הראויים, את השוטרים הנכונים, את הניצבים שיכולים באמת להילחם בפשע.
הוא ממנה רק את האנשים שהוא רוצה ביקרם כי הם יחזירו לו פעם, וזו הצרה.
הצרה היא בהפיכת את משטרת ישראל למעין מיליציה שלו.
לזכותו ייאמר שהוא אומר את זה בכל רם, אפילו לא רומז".
"משה שחל (שכיהן בתפקיד בממשלות רבין ופרס) לא היה במשטרה יותר מבן גביר, אבל הוא בחר את המפכ"ל הנכון, נתן את המדיניות הכללית ולא התערב יותר.
הוא לא דיבר עם אף שוטר.
אסור שיקרה מצב בו קצינים יחשבו על הקידום שלהם בשביל למצוא חן בעיני בן גביר".
בהמשך התייחס גז לעדותו הצפויה של ראש הממשלה נתניהו, לאחר שבית המשפט סירב להיענות לבקשתו לשינוי לוח הזמנים של העדות. "בית המשפט – נמאס לו ממה שעובר במשפט הזה.
הוא סופג ביקורת קשה מאוד, ארבע וחצי שנים המשפט הזה מתנהל, ובית המשפט קבע משהו שלוש פעמים בשבוע.
כדי לחרוג היה היתה צריכה סיבה, והיא כנראה לא מצאה חן בעיניו",
אמר אך הוסיף: "ייתכן שבית המשפט היה צריך ללכת לקראתו, יכול להיות".
"אני חושב שהוא יעיד 20 ישיבות בערך.
יש חקירה ראשית, כשעורך הדין מנחה אותו מה לומר, ופה יהיה לו קל יחסית.
אני לא יודע מה יקרה כשיגיע לחקירה הנגדית.
בישיבה הראשונה הוא יספר מיהו, ויציג את עצמו ואת התפקיד".
עוד אמר: "הבעיה הכי גדולה של מדינת ישראל, וכל מה שקרה לנו בשנתיים האחרונות, הוא בגלל המצב של ראש ממשלה באופן כללי.
זו מציאות בלתי אפשרית, תיכנסו לנעליו – הוא בטוח שהתיקים שלו תפורים: 'אני מנהל את המדינה, את כל חיי נתתי למדינה, ובסוף רוצים לשלוח אותי לבית סוהר'.
זו ההרגשה שלו, ולכן אנחנו במציאות בלתי אפשרית. ראש ממשלה שמכהן ביומיום עומד בבית המשפט. ראש ממשלה שיקראו לו – 'הנאשם'.
"כל הבעיה היא שראש ממשלת ישראל מעיד בשני כובעים: הוא גם ראש ממשלה והוא גם נאשם.
יש לו בייס ששומע אותו, והכל יהיה בתקשורת, אבל יש גם שופטים מקצועיים שישמעו אותו.
איך אתה משלב? זה לא מסע בחירות.
הוא איש חכם, אבל בוועדת מירון הוא לא העיד נכון.
צריך להגיד לו: תוריד את הזחיחות ואת היהירות. אתה הנאשם. תזכור שזאת המשימה הכי קשה".
ששי גז: "מישהו צריך להגיד לנתניהו - תוריד את הזחיחות, אתה הנאשם"
רק נבצרות!
"אותי מטרידה המדיניות שבן גביר רוצה להתוות", אמר בפתח דבריו.
"הוא לא מקדם את האנשים הראויים, את השוטרים הנכונים, את הניצבים שיכולים באמת להילחם בפשע.
הוא ממנה רק את האנשים שהוא רוצה ביקרם כי הם יחזירו לו פעם, וזו הצרה.
הצרה היא בהפיכת את משטרת ישראל למעין מיליציה שלו.
לזכותו ייאמר שהוא אומר את זה בכל רם, אפילו לא רומז".
"משה שחל (שכיהן בתפקיד בממשלות רבין ופרס) לא היה במשטרה יותר מבן גביר, אבל הוא בחר את המפכ"ל הנכון, נתן את המדיניות הכללית ולא התערב יותר.
הוא לא דיבר עם אף שוטר.
אסור שיקרה מצב בו קצינים יחשבו על הקידום שלהם בשביל למצוא חן בעיני בן גביר".
בהמשך התייחס גז לעדותו הצפויה של ראש הממשלה נתניהו, לאחר שבית המשפט סירב להיענות לבקשתו לשינוי לוח הזמנים של העדות. "בית המשפט – נמאס לו ממה שעובר במשפט הזה.
הוא סופג ביקורת קשה מאוד, ארבע וחצי שנים המשפט הזה מתנהל, ובית המשפט קבע משהו שלוש פעמים בשבוע.
כדי לחרוג היה היתה צריכה סיבה, והיא כנראה לא מצאה חן בעיניו",
אמר אך הוסיף: "ייתכן שבית המשפט היה צריך ללכת לקראתו, יכול להיות".
"אני חושב שהוא יעיד 20 ישיבות בערך.
יש חקירה ראשית, כשעורך הדין מנחה אותו מה לומר, ופה יהיה לו קל יחסית.
אני לא יודע מה יקרה כשיגיע לחקירה הנגדית.
בישיבה הראשונה הוא יספר מיהו, ויציג את עצמו ואת התפקיד".
עוד אמר: "הבעיה הכי גדולה של מדינת ישראל, וכל מה שקרה לנו בשנתיים האחרונות, הוא בגלל המצב של ראש ממשלה באופן כללי.
זו מציאות בלתי אפשרית, תיכנסו לנעליו – הוא בטוח שהתיקים שלו תפורים: 'אני מנהל את המדינה, את כל חיי נתתי למדינה, ובסוף רוצים לשלוח אותי לבית סוהר'.
זו ההרגשה שלו, ולכן אנחנו במציאות בלתי אפשרית. ראש ממשלה שמכהן ביומיום עומד בבית המשפט. ראש ממשלה שיקראו לו – 'הנאשם'.
"כל הבעיה היא שראש ממשלת ישראל מעיד בשני כובעים: הוא גם ראש ממשלה והוא גם נאשם.
יש לו בייס ששומע אותו, והכל יהיה בתקשורת, אבל יש גם שופטים מקצועיים שישמעו אותו.
איך אתה משלב? זה לא מסע בחירות.
הוא איש חכם, אבל בוועדת מירון הוא לא העיד נכון.
צריך להגיד לו: תוריד את הזחיחות ואת היהירות. אתה הנאשם. תזכור שזאת המשימה הכי קשה".
ששי גז: "מישהו צריך להגיד לנתניהו - תוריד את הזחיחות, אתה הנאשם"
רק נבצרות!