עו"ד הפלילי ששי גז: "מישהו צריך להגיד לנתניהו - תוריד את הזחיחות, אתה הנאשם"

Cranio

Well-known member
עורך הדין הפלילי ששי גז, המתמחה בעבירות צווארון לבן, התייחס הבוקר (שישי) בשיחה עם רון קופמן ואריה אלדד ב-103FM להתפתחויות בפרשת מקורבי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ולעדותו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפט האלפים בשבוע הבא.

"אותי מטרידה המדיניות שבן גביר רוצה להתוות", אמר בפתח דבריו.
"הוא לא מקדם את האנשים הראויים, את השוטרים הנכונים, את הניצבים שיכולים באמת להילחם בפשע.
הוא ממנה רק את האנשים שהוא רוצה ביקרם כי הם יחזירו לו פעם, וזו הצרה.
הצרה היא בהפיכת את משטרת ישראל למעין מיליציה שלו.
לזכותו ייאמר שהוא אומר את זה בכל רם, אפילו לא רומז".

"משה שחל (שכיהן בתפקיד בממשלות רבין ופרס) לא היה במשטרה יותר מבן גביר, אבל הוא בחר את המפכ"ל הנכון, נתן את המדיניות הכללית ולא התערב יותר.
הוא לא דיבר עם אף שוטר.

אסור שיקרה מצב בו קצינים יחשבו על הקידום שלהם בשביל למצוא חן בעיני בן גביר".

בהמשך התייחס גז לעדותו הצפויה של ראש הממשלה נתניהו, לאחר שבית המשפט סירב להיענות לבקשתו לשינוי לוח הזמנים של העדות. "בית המשפט – נמאס לו ממה שעובר במשפט הזה.
הוא סופג ביקורת קשה מאוד, ארבע וחצי שנים המשפט הזה מתנהל, ובית המשפט קבע משהו שלוש פעמים בשבוע.
כדי לחרוג היה היתה צריכה סיבה, והיא כנראה לא מצאה חן בעיניו",
אמר אך הוסיף: "ייתכן שבית המשפט היה צריך ללכת לקראתו, יכול להיות".

"אני חושב שהוא יעיד 20 ישיבות בערך.
יש חקירה ראשית, כשעורך הדין מנחה אותו מה לומר, ופה יהיה לו קל יחסית.
אני לא יודע מה יקרה כשיגיע לחקירה הנגדית.
בישיבה הראשונה הוא יספר מיהו, ויציג את עצמו ואת התפקיד".

עוד אמר: "הבעיה הכי גדולה של מדינת ישראל, וכל מה שקרה לנו בשנתיים האחרונות, הוא בגלל המצב של ראש ממשלה באופן כללי.
זו מציאות בלתי אפשרית, תיכנסו לנעליו – הוא בטוח שהתיקים שלו תפורים: 'אני מנהל את המדינה, את כל חיי נתתי למדינה, ובסוף רוצים לשלוח אותי לבית סוהר'.
זו ההרגשה שלו, ולכן אנחנו במציאות בלתי אפשרית. ראש ממשלה שמכהן ביומיום עומד בבית המשפט. ראש ממשלה שיקראו לו – 'הנאשם'.

"כל הבעיה היא שראש ממשלת ישראל מעיד בשני כובעים: הוא גם ראש ממשלה והוא גם נאשם.
יש לו בייס ששומע אותו, והכל יהיה בתקשורת, אבל יש גם שופטים מקצועיים שישמעו אותו.
איך אתה משלב? זה לא מסע בחירות.
הוא איש חכם, אבל בוועדת מירון הוא לא העיד נכון.

צריך להגיד לו: תוריד את הזחיחות ואת היהירות. אתה הנאשם. תזכור שזאת המשימה הכי קשה".

ששי גז: "מישהו צריך להגיד לנתניהו - תוריד את הזחיחות, אתה הנאשם"

רק נבצרות!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
עורך הדין הפלילי ששי גז, המתמחה בעבירות צווארון לבן, התייחס הבוקר (שישי) בשיחה עם רון קופמן ואריה אלדד ב-103FM להתפתחויות בפרשת מקורבי השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ולעדותו הצפויה של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפט האלפים בשבוע הבא.

"הוא לא מקדם את האנשים הראויים, את השוטרים הנכונים, את הניצבים שיכולים באמת להילחם בפשע.

"משה שחל (שכיהן בתפקיד בממשלות רבין ופרס) לא היה במשטרה יותר מבן גביר, אבל הוא בחר את המפכ"ל הנכון, נתן את המדיניות הכללית ולא התערב יותר.
הוא לא דיבר עם אף שוטר.

בהמשך התייחס גז לעדותו הצפויה של ראש הממשלה נתניהו, לאחר שבית המשפט סירב להיענות לבקשתו לשינוי לוח הזמנים של העדות. "בית המשפט – נמאס לו ממה שעובר במשפט הזה.
הוא סופג ביקורת קשה מאוד, ארבע וחצי שנים המשפט הזה מתנהל, ובית המשפט קבע משהו שלוש פעמים בשבוע.
כדי לחרוג היה היתה צריכה סיבה, והיא כנראה לא מצאה חן בעיניו",
אמר אך הוסיף: "ייתכן שבית המשפט היה צריך ללכת לקראתו, יכול להיות".

"אני חושב שהוא יעיד 20 ישיבות בערך.
יש חקירה ראשית, כשעורך הדין מנחה אותו מה לומר, ופה יהיה לו קל יחסית.
אני לא יודע מה יקרה כשיגיע לחקירה הנגדית.
בישיבה הראשונה הוא יספר מיהו, ויציג את עצמו ואת התפקיד".

עוד אמר: "הבעיה הכי גדולה של מדינת ישראל, וכל מה שקרה לנו בשנתיים האחרונות, הוא בגלל המצב של ראש ממשלה באופן כללי.
זו מציאות בלתי אפשרית, תיכנסו לנעליו – הוא בטוח שהתיקים שלו תפורים: 'אני מנהל את המדינה, את כל חיי נתתי למדינה, ובסוף רוצים לשלוח אותי לבית סוהר'.
זו ההרגשה שלו, ולכן אנחנו במציאות בלתי אפשרית. ראש ממשלה שמכהן ביומיום עומד בבית המשפט. ראש ממשלה שיקראו לו – 'הנאשם'.

"כל הבעיה היא שראש ממשלת ישראל מעיד בשני כובעים: הוא גם ראש ממשלה והוא גם נאשם.
יש לו בייס ששומע אותו, והכל יהיה בתקשורת, אבל יש גם שופטים מקצועיים שישמעו אותו.
איך אתה משלב? זה לא מסע בחירות.
הוא איש חכם, אבל בוועדת מירון הוא לא העיד נכון.

צריך להגיד לו: תוריד את הזחיחות ואת היהירות. אתה הנאשם. תזכור שזאת המשימה הכי קשה".

ששי גז: "מישהו צריך להגיד לנתניהו - תוריד את הזחיחות, אתה הנאשם"

רק נבצרות!
הבעיה היא שאפילו ליועמש"ית השנואה אין מספיק טסטוסטרון כדי לנבצר את האיש הזחוח ההוא.
כל עוד הוא ראש ממשלה, הרי שעדר העיוורים שמעריצים אותו יזעקו על התיקים התפורים.
וגם אם היא תנבצר אותו, הם יזעקו חמס, על שהיא העזה לפגוע ברצון הבוחרים.
כל זאת, למרות שבכל יום שעובר, נחשף עוד נדבך מערוותו המכוערתוגם על כך אין איש זועק.
הנבל הזה חייב שיודח מתפקידו.

Cranio

Well-known member
הבעיה היא שאפילו ליועמש"ית השנואה אין מספיק טסטוסטרון כדי לנבצר את האיש הזחוח ההוא.
כל עוד הוא ראש ממשלה, הרי שעדר העיוורים שמעריצים אותו יזעקו על התיקים התפורים.
וגם אם היא תנבצר אותו, הם יזעקו חמס, על שהיא העזה לפגוע ברצון הבוחרים.
כל זאת, למרות שבכל יום שעובר, נחשף עוד נדבך מערוותו המכוערתוגם על כך אין איש זועק.
הנבל הזה חייב שיודח מתפקידו.
מישהו הצמיד לה את הכינוי - גלי מיארה יועמ"שתפית
אכן מוזר שהיא מתעלמת מהפרת הסכם ניגוד העניינים של נתניהו ומסרבת להכריז על נבצרות שלו.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מישהו הצמיד לה את הכינוי - גלי מיארה יועמ"שתפית
אכן מוזר שהיא מתעלמת מהפרת הסכם ניגוד העניינים של נתניהו ומסרבת להכריז על נבצרות שלו.
והמאוס ההוא עדיין משתוקק להעיף אותה. בסוף עוד יגיע מישהו נועז ממנה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מוזר שהיא מתעלמת מהפרת הסכם ניגוד העניינים של נתניהו ומסרבת להכריז על נבצרות שלו.
לא מוזר כלל, אלא מלמד פשוט על קריאתה והבנתה את הדין ולענייננו, שגם אם היא סבורה שראש הממשלה הנבחר הפר את הסכם ניגוד העניינים זאת לא עילה מבחינה משפטית להוצאתו לנבצרות.

ככה פשוט, גם אם כל מיני רל"בניקים קיצונים שלא מבינים מאומה במשפט, מתעקשים להגחיך את עצמם ולהתעקש אחרת.

DANIAVNI

Well-known member
הוא לא מקדם את האנשים הראויים, את השוטרים הנכונים, את הניצבים שיכולים באמת להילחם בפשע.
כי עד לתקופתו של בן גביר ממש נלחמו בפשע בהצלחה
איך בדיוק ? מישהו שכח את פרשת "סירסור הסוהרות".

Cranio

Well-known member
כי עד לתקופתו של בן גביר ממש נלחמו בפשע בהצלחה
איך בדיוק ? מישהו שכח את פרשת "סירסור הסוהרות".

אם רק פרשת סרסור הסוהרות מציקה לך ,
אז עליך לפנות בטענות לשר המשטרה בשנים 2014-17 (בשנים בהן התרחשה הפרשה) וגם לבוס שלו - נתניהו .

הפרבולה1

Well-known member

הוא לא דיבר עם אף שוטר.

אין שום פסול בהתנהלותו של איתמר בן גביר , עצם זה שבן גביר בעצמו מודה בהתנהלות הזאת שלא מוצאת חן בעיני השמאל מעידה שהוא כעורך דין מבין שזה חוקי לגמרי. הוא לא חייב להתנהל כמו שמשה שחל התנהל בזמנו , כל שר והסגנון והאידיאולוגיה שלו. הציבור שבחר בבן גביר לא בחר בו כדי שינהל את המשטרה כמו שמשה שחל ניהל בזמנו.

זכותו של השר למנות ולקדם אנשים שמסכימים עם מדיניותו ולא לקדם את אלו שאינם מסכימים איתו, וטבעי שחלק מאלו שעובדים תחת השר יתישרו עם מדיניותו ויזכו לקידום , ואלו שלא אז לא.

בנתיים נכון לעכשיו השר עושה עובדה טובה, נמנע המראות המזעזעים של פרוגרומים בתוך הקו הירוק כמו בשומר החומות, יש מילחמה בפשע, ויש גם מאבק נחוש יותר בטרור ביו"ש של הערבים והתחשבות בבעיות הבטחון של היהודים ביו"ש, השמאל כמובן לא מסכים לזה כי הוא פוסל את עצם שליטתינו ביו"ש אבל זה משמצופה משר ימני שהוא בעצמו מתנחל.

ואגב ההפגנות של האנרכיסטים מקפלן מפריעים מאד לעבודת המשטרה כי הם גוזלים כוח ומשאבים שהיו צריכים להיות מופנים למילחמה בפשע.

Cranio

Well-known member
אין שום פסול בהתנהלותו של איתמר בן גביר , עצם זה שבן גביר בעצמו מודה בהתנהלות הזאת שלא מוצאת חן בעיני השמאל מעידה שהוא כעורך דין מבין שזה חוקי לגמרי. הוא לא חייב להתנהל כמו שמשה שחל התנהל בזמנו , כל שר והסגנון והאידיאולוגיה שלו. הציבור שבחר בבן גביר לא בחר בו כדי שינהל את המשטרה כמו שמשה שחל ניהל בזמנו.

זכותו של השר למנות ולקדם אנשים שמסכימים עם מדיניותו ולא לקדם את אלו שאינם מסכימים איתו, וטבעי שחלק מאלו שעובדים תחת השר יתישרו עם מדיניותו ויזכו לקידום , ואלו שלא אז לא.

בנתיים נכון לעכשיו השר עושה עובדה טובה, נמנע המראות המזעזעים של פרוגרומים בתוך הקו הירוק כמו בשומר החומות, יש מילחמה בפשע, ויש גם מאבק נחוש יותר בטרור ביו"ש של הערבים והתחשבות בבעיות הבטחון של היהודים ביו"ש, השמאל כמובן לא מסכים לזה כי הוא פוסל את עצם שליטתינו ביו"ש אבל זה משמצופה משר ימני שהוא בעצמו מתנחל.

ואגב ההפגנות של האנרכיסטים מקפלן מפריעים מאד לעבודת המשטרה כי הם גוזלים כוח ומשאבים שהיו צריכים להיות מופנים למילחמה בפשע.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההההההההההההה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

הפרבולה1

Well-known member

זה לא יאמן , מאשימים קצינים במשטרה שהם מיישמים את מדיניות השר שממונה עליהם ( איתמר בן גביר ) , כדי לזכות בקידום.
הגענו למצב אבסורדי שהשמאל מאשים את מי שכפוף לשר בכך שהוא .... מיישם את המדיניות של הבוס שלו.

בכל מקום עבודה נורמלי העובדים פועלים ליישם את מה שהבוס \ הלקוח שלהם והם גם מקווים לקבל קידום \ בונוס \ העלאה בעקבות פועלם, זה לגיטימי לחלוטין ואפילו מתבקש, ואף אחד לא חושב שיש פה משהו פסול בטח לא משהו שמתקרב למעשה שוחד.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא יאמן , מאשימים קצינים במשטרה שהם מיישמים את מדיניות השר שממונה עליהם ( איתמר בן גביר ) , כדי לזכות בקידום.
הגענו למצב אבסורדי שהשמאל מאשים את מי שכפוף לשר בכך שהוא .... מיישם את המדיניות של הבוס שלו.

בכל מקום עבודה נורמלי העובדים פועלים ליישם את מה שהבוס \ הלקוח שלהם והם גם מקווים לקבל קידום \ בונוס \ העלאה בעקבות פועלם, זה לגיטימי לחלוטין ואפילו מתבקש, ואף אחד לא חושב שיש פה משהו פסול בטח לא משהו שמתקרב למעשה שוחד.
זה מה שקורה כשהיועמ"ש משוכנעת שהיא הבוס של כולם (כל עובדי המדינה ולענייננו, שוטרי משטרת ישראל) ולא קולטת שהיא פשוט לא.

דגלמנגל

Well-known member

רק שה"בוס" של השוטרים והקצינים במשטרה, הוא המפכ"ל. נקודה. הבוס של המפכ"ל הוא השר. אסור שיהיה קשר בין הבוס של המפכ"ל, לבין הכפופים למפכ"ל; לא בהוראות ההפעלה ולא במינויים. זה הנוהל. זו הגדרת התפקיד. ואת זה, העו"ד, המומחה בחוק עאלק, בן גביר, מתקשה לקבל על עצמו. כבר הוסבר לו, בעבר, שאסור לו להתערב בפעילות בשטח ובנעשה, תחת פיקוח המפכ"ל והוא מצפצף. הגיע הזמן לעמת, אותו ואת הקצינים הכפופים למפכ"ל, עם החוק, ככתבו וכלשונו ולהתעלם מצעקות ה"קוזאק הנגזל" שלהם. בצבא אומרים: "מה שלא נכנס דרך הראש - נכנס דרך הרגליים"...!

Harrington

Well-known member
מנהל
רק שה"בוס" של השוטרים והקצינים במשטרה, הוא המפכ"ל. נקודה. הבוס של המפכ"ל הוא השר. אסור שיהיה קשר בין הבוס של המפכ"ל, לבין הכפופים למפכ"ל; לא בהוראות ההפעלה ולא במינויים. זה הנוהל. זו הגדרת התפקיד. ואת זה, העו"ד, המומחה בחוק עאלק, בן גביר, מתקשה לקבל על עצמו. כבר הוסבר לו, בעבר, שאסור לו להתערב בפעילות בשטח ובנעשה, תחת פיקוח המפכ"ל והוא מצפצף. הגיע הזמן לעמת, אותו ואת הקצינים הכפופים למפכ"ל, עם החוק, ככתבו וכלשונו ולהתעלם מצעקות ה"קוזאק הנגזל" שלהם. בצבא אומרים: "מה שלא נכנס דרך הראש - נכנס דרך הרגליים"...!
גם אם כל מה שכתבת נכון, כיצד זה קשור לדברים שהתייחסת אליהם (יעני לעניין)? האשמה (ע"פ ההדלפות הפליליות והאמור בדברים אליהם התייחסת) היא הרי לא קשר של הקצין עם השר, משהו שאגב גם אם היה החשד כמובן לא מצדיק מעצר, בוודאי לא כפי שנעשה, ואם בכלל, אז כמו שכתבת, זה היה צריך להיחקר דווקא מכיוון השר ולא מכיוון הקצין, אלא מימוש מדיניות השר. אז אלא אם כן תבקש לטעון שמדיניות השר הייתה סודית והועברה מהשר לקצין בפגישה אפלולית באמצע הלילה בסמטה חשוכה, או אולי תוך משחק פוקר אפלולי עם נורה בודדת תלויה ממעל ועשן סיגרים כבד, הרי שאין לזה שום קשר מיוחד לטענה שהגבת עליה.

דגלמנגל

Well-known member
הערת אגב: ה"הרינג" מתעקש להמשיך להגיב לי ואינו מצליח לתפוס, בשכלו הזערורי, שאני - באופן עקרוני - פשוט מתעלם ממנו (במעין חיקוי ידני ל"כפתור הקסם"); מוחק את ההתראות ומדלג על פרסומיו ועל כל דיון שבו הוא משתתף.

Harrington

Well-known member
מנהל
הערת אגב: ה"הרינג" מתעקש להמשיך להגיב לי ואינו מצליח לתפוס, בשכלו הזערורי, שאני - באופן עקרוני - פשוט מתעלם ממנו (במעין חיקוי ידני ל"כפתור הקסם"); מוחק את ההתראות ומדלג על פרסומיו ועל כל דיון שבו הוא משתתף.
חחח, תודה שהעלית חיוך על פני בשעת לילה זו :).
סתם דרך אגב, כשאני מתעלם ממישהו (לא קורה הרבה, די ילדותי בעיני ואני לא בגיל), אני לא נזקק לפרסום הודעות לציבור על כך :). אני פשוט, אתה יודע, אפס, מתעלם.

כך או כך, לשיקולך יקירי. אבל אני מגיב פר מה שמעניין אותי וכשמעניין אותי להגיב. לא על-פי הכותב עליו אני מגיב ובטח שלא על-פי רמת העניין של אותו כותב בדברי. עמך הסליחה והרבה בריאות.

הפרבולה1

Well-known member

לדעתי אין שום חוק שאוסר על שר המשטרה לדבר עם איזה שוטר זוטר שהוא רוצה, כמו שמנהל בחברה יכול לדבר עם כל פועל בדרגה הכי נמוכה בחברה , הוא לא חייב לעבור תיווך של מנהלים מתחתיו. זה אבסורד שמגבילים את השר לדבר רק עם המפכ"ל.

נכון שבד"כ נהוג שהשר מוריד הנחיות רק למפכ"ל כדי שיעביר אותם למטה לכפופים לו , אבל זה לא עבירה על החוק עם השר מחליט מידי פעם לדבר עם דרגות נמוכות יותר. כל שר וסגנון הניהול שלו.
נכון שהובהר לשר שאסור לו להתערב בפעילות בשטח , אבל השר החילט לצפצף על ההבהרה המטופשת הזאת וטוב שכך. כל עוד אין עבירה על החוק השר יכול לדבר עם מי שהוא רוצה.

דגלמנגל

Well-known member
לדעתי אין שום חוק שאוסר על שר המשטרה לדבר עם איזה שוטר זוטר שהוא רוצה, כמו שמנהל בחברה יכול לדבר עם כל פועל בדרגה הכי נמוכה בחברה , הוא לא חייב לעבור תיווך של מנהלים מתחתיו. זה אבסורד שמגבילים את השר לדבר רק עם המפכ"ל.

נכון שבד"כ נהוג שהשר מוריד הנחיות רק למפכ"ל כדי שיעביר אותם למטה לכפופים לו , אבל זה לא עבירה על החוק עם השר מחליט מידי פעם לדבר עם דרגות נמוכות יותר. כל שר וסגנון הניהול שלו.
נכון שהובהר לשר שאסור לו להתערב בפעילות בשטח , אבל השר החילט לצפצף על ההבהרה המטופשת הזאת וטוב שכך. כל עוד אין עבירה על החוק השר יכול לדבר עם מי שהוא רוצה.
דעתך שגויה. קיים נוהל עבודה, שהוא פועל יוצא מהגדרות התפקידים השונים;
השר מתווה מדיניות ומנחית אותה על המפכ"ל.
המפכ"ל מבצע את מדיניות השר, באמצעות הכפופים לו.
הכפופים למפכ"ל - שוטרים, קצינים - פועלים לפי הוראות הממונים עליהם, לדרגותיהם.
אם השר אינו מרוצה מאופן קיום מדיניותו - הכתובת שלו לתיקון, היא המפכ"ל בלבד.
אסור לשר לדלג על דרגת המפכ"ל ולקיים קשר כלשהו עם השוטרים לדרגותיהם - לא בהוראות פעולה, לא בקידומים ולא בפיטורים.
הדברים כבר הוסברו לשק בעבר, כשפיטר את ממ"ז תל אביב. נראה שהשר מתקשה בהבנה וזקוק ל"ניעור" חזק יותר, להשיבו למקומו.
אז עכשיו חוקרים את מעשיו, כדי לדעת איזה חלק במוח שלו רקוב מדי, מכדי לשמש בתפקיד שהוטל עליו.

הפרבולה1

Well-known member
דעתך שגויה. קיים נוהל עבודה, שהוא פועל יוצא מהגדרות התפקידים השונים;
השר מתווה מדיניות ומנחית אותה על המפכ"ל.
המפכ"ל מבצע את מדיניות השר, באמצעות הכפופים לו.
הכפופים למפכ"ל - שוטרים, קצינים - פועלים לפי הוראות הממונים עליהם, לדרגותיהם.
אם השר אינו מרוצה מאופן קיום מדיניותו - הכתובת שלו לתיקון, היא המפכ"ל בלבד.
אסור לשר לדלג על דרגת המפכ"ל ולקיים קשר כלשהו עם השוטרים לדרגותיהם - לא בהוראות פעולה, לא בקידומים ולא בפיטורים.
הדברים כבר הוסברו לשק בעבר, כשפיטר את ממ"ז תל אביב. נראה שהשר מתקשה בהבנה וזקוק ל"ניעור" חזק יותר, להשיבו למקומו.
אז עכשיו חוקרים את מעשיו, כדי לדעת איזה חלק במוח שלו רקוב מדי, מכדי לשמש בתפקיד שהוטל עליו.

אתה לא סתרתה את דברי , אמרתה שיש "נוהל עבודה" שזה לא חוק , זה נוהל ששר חדש רשאי לשנות אותו ולקבוע נוהלים חדשים.
אפשר לדון איזה שיטת ניהול עדיפה , לדבר רק עם המפכ"ל או לדבר עם קצינים זוטרים או גם וגם... אני מניח שיש יתרונות וחסרונות לכל שיטת ניהול.

אבל לדעתי זה אבסורד לאסור על שר המשטרה לדבר עם קצינים זוטרים ולהגבילו להתנהל רק מול המפכ"ל , מה פתאום כופים עליו להתנהל לפי הנוהלים של שרי משטרה קודמים ? ואגב גם שרי משטרה קודמים התערבו בעבודת המשטרה ונהלו שיחות לא רק עם המפכ"ל.

Harrington

Well-known member
מנהל
...שר חדש רשאי לשנות אותו ולקבוע נוהלים חדשים.
רק נזכיר שהשר אב"ג ניסה לשנות דברים בעניין ולמעשה לקבוע אותם בצורה מסודרת. נחש מי עצרה בעדו והחליטה שעל אף היותו השר הנבחר על-ידי הריבון אין לו סמכויות כאלה...

למעלה