עו"ד תותח בפירוק שותפות עסקית

לינה71

New member
עו"ד תותח בפירוק שותפות עסקית

שלום,
מחפשת עו"ד מעולה שעיקר התמחותו היא בפירוק שותפות עסקית (לא פתחנו חברה).
אשמח להמלצות מניסיונכם האישי (אפשר לשלוח לי מסר בפרטי).
כיצד ניתן למצוא כזה עו"ד: האם לחפש עו"ד שהתמחותו היא דיני חברות או המשפט המסחרי? כלומר איך זה מוגדר?
המון תודה...

התייעצות עם מומחה בתחום פירוק שותפויות- עו"ד יורם לכטנשטיין

פירוק שותפויות הוא תחום מאוד לא פשוט ולכן דרושה בו מומחיות, ולכן אני מזמינה את עו"ד יורם ליכטנשטיין שהוא עורך דין מסחרי וההתמחות שלו היא זכויות יוצרים באינטרנט לתת לנו תמונה של הצד המשפטי של פירוק שותפויות.

פירוק שותפות עסקית

תודה אפרת. אנסה להסביר.
בחוק השותפויות יש פרק שכולו עוסק בפירוק שותפות ולא ניתן להכנס לכל פרטיו. אבל בגדול היתרון של שותפות הוא שניתן לפרקה על ידי שותף אחד גם בלא הסכמת האחרים, אלא אם מישהו מחליט לקחת את העניין לבית המשפט.
חלוקת הכספים בגדול מאוד היא: 1. החזר חובות צדדים שלישיים, 2. החזר חובות השותפים, 3. חלוקת יתר הרכוש והכספים שנותרו.
רבים מהאספקטים השונים של השותפות מורכבים מהסכם השותפות המקורי (ולכן מאוד מומלץ שהסכם השותפות עצמו יכתב על ידיכם באמצעות עורך דין).
לגבי עורך דין שזה עיקר עיסוקו - לא תמצאו כזה. אין עו"ד שמתמחה בדיני פירוק שותפויות ולמעשה לא רק בשותפויות. פירוק מיזם משותף (שותפות) הוא עניין שכל עורך דין מסחרי עוסק בו (מי יותר - מי פחות). כל פירוק כזה מחזיק רכיבים הרלוונטיים אליו תוך יישום הדין הכללי ולכן העניין תלוי באופי השותפות, השותפים, ההסכמים והעובדות. עו"ד מסחרי טוב ידע לסנן את המוץ מן התבן.
מבחינת המלצות על עורכי דין ספציפיים לא אוכל לסייע, אבל אם אוכל לסייע בעצה או בכל דבר אחר - אשמח לנסות בטלפון 03-6133333.
(נ.ב. - אני לא תותח. מקסימום פגז).
בהצלחה

כדאי להשקיע גם ביעוץ עסקי וגם עורך דין בהקמה של שותפות

עו"ד יורם ליכטנשטיין - תודה רבה על התשובה המפורטת ותודה על ההזמנה ליעוץ טלפוני. זה לא מובן מאליו.
אחת הבעיות שאני רואה פעם אחר פעם בשותפויות שהן מתחילות מתוך רצון טוב של שני הצדדים ולא מערבים עורך דין או יועץ כי "לא נעים" או כי מרגישים שאין צורך ולכן הרבה פעמים אין הסכם שותפות חתום ואז נוצר בלאגן כשמגיע הרגע לפרק, ורק אז מכניסים עורך דין לתמונה.

אז קודם כל ההמלצה שלי מהניסיון שלי היא לערב עורך דין או אפילו יועץ עסקי טוב ואז עורך דין, כדי לגבש את העקרונות לשותפות, כי זה יוצר בסיס טוב יותר והוגן יותר לשותפות.

מעבר לזאת אני רוצה להוסיף פה שאלה ללינה - האם יש ויכוח או מריבה על תנאי הפירוק או שהפירוק הוא ברוח טובה?

למעלה