עו"סית במצוקה קשה זקוקה לעזרתכם

עו"סית במצוקה קשה זקוקה לעזרתכם

שלום לכולם! זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום: עד היום הייתי בגדר צופה בלתי משתתפת, וזאת כי אין לי כ"כ במה להשתתף לאור העובדה שאני מובטלת וחסרת ניסיון משמעותי במקצוע. אני פונה אליכם כדי לשפוך את ליבי. סיימתי ללמוד לפני שנה בערך ואחרי 4 חודשים התחלתי לעבוד כממלאת מקום בתחום של קשישים. כפי שאתם מבינים גם תקופה זו הסתיימה, ושוב אני באותו המקום. אתה מחפש עבודה שולח לכ"כ הרבה מקומות (שלחתי בערך 400 פקסים אם לא יותר) ובקושי מתייחסים אליך. למען האמת לא נותנים לך הזדמנות ליחס כיוון שמרבית המשרות דורשות ניסיון ועוד של "לפחות 3 שנים" (במקרה הטוב). ברור שאינני מצפה להתקבל לעבודה בתור מטפלת "קלינית" מוסמכת כשאני אחרי תואר ראשון אבל מקומות כגון: לשכות רווחה? פנימיות? קידום נוער? מעונות? לא שבמקומות אלו לא עושים עבודה טיפולית, אך אני חושבת שהיא קצת שונה לאור העובדה שהעו"סים הם אלו שמפעילים את המערך הטיפולי או מתפקדים כשירות ראשוני. אני הגעתי למסקנה שפשוט לא רוצים לתת הזדמנות לעו"סים חדשים, מסתכלים על הניסיון כאמת המידה היחידה ולא על האופי של המועמד, הרצון שלו לתת ולעזור, החמימות, המוטיבציה וכו'. לפעמים נראה לי שבאותם השירותים לא רוצים להשקיע בעובד חדש, מחפשים "שקט". אז איך תתקדם? איך תצבור ניסיון? אני עשיתי טעות, הייתי צריכה למצוא לי עבודה הדרכתית במהלך הלימודים ולצבור ניסיון בדרך עקיפה, לפחות לא הייתי מתחילה מאפס. אז תסבירו לי מה התואר מעניק לך מבחינה מקצועית אם אינך יכול לעבוד א"כ? אינני מצטערת שעשיתי את התואר הזה כיוון שהוא שינה אותי מבחינה אישית, התפתחתי, הלכתי לטיפול וכו'... נכון שיש תחומים כגון -דיור מוגן והוסטלים שניתן למצוא בהם עבודה ביותר קלות - אך מניסיון אישי התחום לא מתאים לי (מבלי לפגוע באף אחד שעובד במסגרות אלו - אתם עושים עבודת קודש). בקיצור אינני יכולה יותר לשבת בבית וכנראה שאמצא לי עבודה במשרה חלקית בשירות לקוחות ואמשיך לחפש במקצוע במקביל, חשבתי גם להתנדב פעם בשבוע באיזשהו שירות כדי לצבור ניסיון. בכל אופן הייתי חייבת לשפוך את הלב לפני מישהו שעשוי להבין אותי. אז תודה על ההקשבה ואם למישהו יש עצה לתת לי או סתם לנחם אותי אני מאוד אשמח. ביי לכולם.
 

עוסית1

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo85.gif

הגעת למקום הנכון... עצוב מאד שזה המצב בשוק העבודה של העו"סים.. קשה להשיג עבודה, על כל משרה מתמודדים רבים וטובים, כדי להתחיל לצבור נסיון יש צורך להתנדב, מה שמתסכל מחד ופוגע ביתר מחפשי העבודה מאידך (כי אם יש מתנדב למה לשלם כסף מלא למישהו אחר?)... את חושבת שבהוסטלים ודיור מוגן ניתן למצא עבודה ביתר קלות? למה? העצה שלי אליך היא שאם את אוהבת את העבודה הזו, אל תתיאשי, המשיכי לחפש - בסוף תמצאי
 

עוסג

New member
היי דל"א

אני לא יודעת מה המצב המשפחתי שלך, ועד כמה את מחוברת למרכז. לפעמים בפריפריות יותר קל למצוא עבודה. אני מאוד מציעה לך, לפחות בהתחלה, לא לפסול שום תחום (אלא אם כן את ממש לא מסוגלת, כמובן). הניסיון חשוב, ההכרות עם התחום ועם אנשים בתחום לאט לאט פותחת דלתות. אני גם מאמינה שיותר קל למצוא עבודה כשכבר עובדים מאשר במהלך תקופה ארוכה בה לא עובדים. בדרך כלל כאשר עובדים הביטחון העצמי וההערכה העצמית עולה וזה מקרין ממך החוצה. אפשר גם לנסות לגשת למקומות, לבקש פגישה ולהציג את עצמך - זה אף פעם לא מזיק. אפשר לחפש גם בחברות כח אדם (נכון, נכון - זה לא זה, אבל בתור התחלה זה עדיף מכלום - גם אני כמעט התחלתי בחברת כח אדם, אבל התמזל מזלי ומצאתי משהו אחר), אפשר בעמותות שונות, פנימיות, בתי חולים.[ מאחלת לך המון בהצלחה, והכי חשוב - לא להתייאש!
 

SuperGirl 25

New member
עצוב מאוד ../images/Emo10.gif

400 קורות חיים?? אוףףףף היית באיזשהם ראיונות או שמראש לא הזמינו אותך? רשמתי כאן בעבר כי לפי מה שאני רואה (במקום עבודתי, בהשתלמות שעברתי וממה שקורה אצל חבריי ללימודים) דווקא ישנה עדיפות לעו"סים צעירים, טריים ובעלי רוח רעננה
, שהגיעו הישר מהאוניברסיטה. וזה נכון לגבי המון תחומים (בין היתר סיעוד, רווחות, שירות בתי הסוהר, אומנה, שירות מבחן). אני מאמינה למה שאת רושמת וצר לי מאוד על ניסיונך המר. אני בטוחה שזה חששו של כל עו"ס (או בעצם של כל אזרח במדינה)-להיות חסר עבודה ולנסות לשווא לחפש עבודה. אבל, זו לא המציאות הבלעדית בשטח!! וזה יכול לתת לך תקווה. יש מקומות שכן מקבלים עו"סים ללא ניסיון!! אז תתעודדי והמשיכי לחפש
המצב בשוק העבודה קשה. מצד אחד הממשלה מקצצת בתקנים ומצד שני בכל שנה יוצאים מאות עו"ס כשירים לחפש עבודה לאחר שסיימו את לימודי התואר הראשון.
 
../images/Emo24.gifתודה על העידוד

לכל המגיבות החמודות, תודה רבה על התייחסותכן, העידוד והאמפתיה. מאוד ריגשתם אותי בתשובותכן ובניסיונכן הכנה לעזור לי. לעו"סית 1 תודה על הדובי.
 
הוסטלים ודיור מוגן

וכל מיני מסגרות פרטיות (וגם לא פרטיות) בהחלט מעדיפים עו"סים צעירים כל עוד לא מדובר בתפקיד ניהולי. לא הבנתי למה לא לעבוד במסגרות כאלה. יש סיבה מיוחדת לכך? גם אם יש קושי עם האוכלוסיה הספציפית של הוסטלים, יש חשיבות לנסיון שתצברי. אצלי (בתקופת התקנים הזכורה בגעגועים) עבדו עו"סיות צעירות שזו היתה עבודתן הראשונה. אחת המשיכה לאחר מכן לתפקיד מסויים במשרד הבריאות. זו בהחלט יכולה להיות הזדמנות לקבלת מפתחות להמשך.
 
הוסטלים ודיור מוגן - לאבי

תודה על ההתייחסות. אני מודה כי יש לי קושי לעבוד עם האוכלוסייה של ההוסטלים, וזאת מתוך ניסיון קצר שהיה לי. ניסיתי לברר זאת בטיפול והעלנו כל מיני אפשרויות. בתור עו"סית אני מודעת גם למגבלות שלי ו"להיכן זה פוגש אותי". כשאני חשה כי איני יכולה לתת מעצמי 100% בשביל הפונים אני מתוסכלת. אינני רוצה להגיע למצב כי הפונה לא יקבל ממני את ההתייחסות הראויה שמגיעה לו. העבודה עם נפגעי נפש היא עבודה מאוד חשובה ומורכבת. חשוב לדעתי להיות סבלני,רגיש ולראות מעבר למחלה את האדם ואת הנפש העדינה שלו, לצערי פגשתי גם עו"סית אשר עבדה במסגרת של הוסטל והתייחסה לדיירים: בזלזול, בצעקות, בהתנשאות, כאילו הם אנשים סוג ב'.
 

עץ ועצה

New member
תגובה ראשונה שלי כאן.איזו התרגשות..

יש לי כמה חברות שבמסגרת החיפוש פשוט פנו ישירות למפקחות המחוזיות וביקשו את עזרתן. בשני מקרים זה הביא לראיון,באחד לעבודה של ממש. מומלץ לנסות.
 
איך להשיג?

עץ ועצה תודה על העצה! שאלה לי אליך: כיצד ניתן להשיג טלפון שלהן? אילו מפקחות? של אילו תחומים? אני פשוט לא מכירה מספיק את הנושא. תודה רבה לך בכל אופן.
 

עץ ועצה

New member
פשוט

מתקשרים למרכזיה של המשרד המחוזי, בת"א זה 5125 וסליחה אבל לא זוכרת את ההמשך,אני מניחה שלא תהיה בעיה להשיג (עבודה קהילתית זה 5125522), ופונים לתחומים הרלבנטים לך לפי המענה הקולי. בימי חמישי כל המפקחים נמצאים במשרדים, בשאר השבוע הם בדר"כ מסתובבים ברחבי הארץ... אז אמנם תצטרכי עכשיו לחכות שבוע, אבל מציעה לך לפנות את יום חמישי ולהכין הרבה סבלנות לנג'ס טלפוני. בהצלחה!
 

desertgirl

New member
עבודה

שלום לך, אני יכולה לומר לך שפה בדרום מחפשים עובדים. שמעתי שמחפשים עו"ס נוער וצעירים במצפה רמון (ומקבלים משכורת בזמן, כך הבנתי). ראיתי שבעיריית לוד כנראה שמנסים לשקם את השלכה, ובאתר של האיגוד מופיעה הצעת עבודה מפורטת לגבי לשכה זאת. אני עובדת שנים רבות בלשכה. אומנם, לא מדובר בקליניקה פרטית, אבל, היי, בחרנו להיות עו"סים ולא פסיכולוגים קליניים. תאמיני לי, גם בלשכה אפשר לעשות טיפול, תמיד תמצאי את אותם האנשים שאפשר בהחלט להיכנס איתם לתהליך טיפולי. לשכת רווחה היא "בית ספר" לעבודה סוציאלית, ולחיים בכלל. בהצלחה!
 
../images/Emo51.gifdesertgirl - ע"ס בלשכה

קודם כל תודה על כל העצות והתגובות. ממש חממתם את ליבי, כיף שיש עם מי להתחלק. בנוגע לעבודה בלשכה: אני מ ת ה אבל ממש מתה לעבוד בלשכת רווחה, זה אפילו החלום שלי. כשהתחלתי ללמוד ע"ס ראיתי את עצמי עושה עבודת רווחה עם הפונים. אפשר לקרוא לזה באיזה שם שרוצים. עשיתי הכשרה מעשית בשנה ב' בלשכה ופרחתי. היה לי כיף להגיע להכשרה והרגשתי שאני נמצאת במקום הנכון. לצערי - אני מנסה ללא הרף לחפש בלשכות שונות אך אומרים לי שוב ושוב - מקצצים, מקפיאים, מפטרים... . דבר נוסף הייתי בשני ראיונות עבודה בלשכה מסויימת בהפרש של מס' חודשים. וזה גם לאחר שיזמתי פגישה ו"עשיתי רושם" בסוף הראיון אמרו לי כמה היה מעניין והרשמתי אותם. חיכיתי חיכיתי בכיתי בכיתי ובסוף התקשרו לומר לי שלקחו עו"סית שמסיימת תואר שני ובעלת ניסיון אבל שאם יתפנה מקום... . בפעם השניה אפילו לא טרחו להחזיר לי תשובה. את מבינה מה קורה - עו"סים לא רואים ממטר עו"סים טריים - אז מה התואר שווה אם בשירותים שמופעלים ע"י עו"סים!!! לא מתייחסים אליך כאל איש מקצוע? אז אני לא שאננה וחושבת שאני יודעת הכל, ממש לא! ברור לי שיש לי המון מה ללמוד, אבל לא ברור לי מדוע ולמה מועמדת למדור של שיקום ונכויות (מודעה של חולון) חייבת 3 שנות ניסיון? מה עד כדי כך עו"ס טרי אינו שווה? אם אנו לא פסיכולוגים אשר נדרשים ל4 שנות התמחות מדוע ההכשרה המעשית לא מספיק טובה? ושוב אני לא מצפה להיות ר"צ או רכזת וועדות החלטה או מטפלת זוגית לאחר תואר ראשוןוללא ניסיון, אבל הנושא מאוד מעציב אותי. בנוגע ללוד התקשרתי, אמרו לי שמנסים לאשר תקציב לרווחה - אם זה ייצא לפועל אני אהיה מאושרת, אבל עד שזה ייצא לפועל המשיח יגיע. תודה על ההקשבה.
 
רק רציתי להוסיף

שראיתי את זה לא מעט פעמים שכאשר נתקלים באי הצלחה חוזרת במציאת עבודה ומתחילים להיות מרירים ומיואשים, זה פשוט מתחיל להתגבש לכדי נבואה שמגשימה את עצמה. הכשלון החוזר הופך לאמונה בכשלון הבא, וכך גם מזמין אותו. קשה להסביר אחרת את התופעה שיש בכ"ז עו"סים צעירים שמוצאים עבודה. מהנסיון שלי בראיונות עבודה שערכתי הם פשוט לא מתחבטים יותר מדי בסיבות לאי ההצלחה. כשהיתה מגיעה אלי עו"סית (או מדריכה) ומשדרת יאוש וחוסר אמונה ביכולתה להתקבל לעבודה, זה היה משפיע עלי על אף שהייתי מודע לכך. קל לומר שצריך לשמור על אופטימיות, אבל במקרה הזה זו אינה קלישאה - אופטימיות מגשימה את עצמה כשם שפסימיות עושה את זה. אני לא יודע איך זה קורה, אבל אנשים מוצאים עבודה - אני יכול להיות אחד מהם. אין סיבה שלא!
 
תודה לאבי ולכולם

תודה רבה על כל התגובות. אני עדיין בדיכי אבל יהיה טוב. לקחתי את כל העצות שלכם בשמחה רבה. לאבי - תודה על הטיפ שנתת כצד שני במערכת אני אעבוד על כך. שבת שלום לכולם.
 
שלום לך...

יכולה לנחם אותך שאני באותה סירה, סיימתי ללמוד לפני שנה וחצי ועבדתי הן עם נפגעי נפש (אהבתי דווקא) והן עם קשישים... ומחודש אוגסט אני עובדת בשרות לקוחות בשכר ר ע ב , אבל זה עדיף מלשבת בבית... אני עדיין מחפשת עבודה בעו"ס ומסכימה איתך שזה ממש מבאס שלמדנו ואף אחד לא שם עלינו ז.. במיוחד שלי מתחשק לעסוק בתחום של נוער במצוקה ואין לי ממש ניסיון בתחום, לכן התחלתי להתנדב בעלם, גם בשביל להרגיש שאני עושה משהו שעוזר לאחרים. אבל אין מה להתייאש, בסוף זה יבוא. אני חושבת שלי ספציפית בשלב זה בחיי יותר מתאים עבודה נוחה בלי לחץ ולכן אני לא חורשת את העיתונים בהיסטריה ועדיין לא ממורמרת... אגב, גם אני הרגשתי לפעמים יחס של זילזול (ולי דווקא יש ניסיון). שיהיה לך בהצלחה ואל תתיאשי. אם זה מנחם אותך את ממש לא לבד בשטח.. ב ה צ ל ח ה !!
 
תודה רבה על העידוד!

"נחמד" לדעת שאני לא לבד במערך, מאחלת גם בשבילך הרבה הצלחה ומקווה שאת נהנית לפחות מההתנדבות.
 
למעלה