עו"ס בהוסטל

עוסית1

New member
עו"ס בהוסטל

האם למישהו יש נסיון בעבודה בהוסטל לפגועי נפש מבוגרים ויוכל להאיר את עיני לגבי הגדרת התפקיד?
 
אני מניח שזה משתנה בהתאם למסגרת

אבל ככלל עו"ס בהוסטל אחראי על טיפול אישי בדיירים, באוריינטציה שיקומית (כלומר, אם עושים את ההבחנה שמשרד הבריאות אוהב לעשות בין שיקום לטיפול), וקביעת תוכנית שיקומית אישית לכל דייר. בנוסף יש עו"סים שמעבירים קבוצות בנושאים שונים, אחראים על תחום מקצועי, ועוד.
 

עוסית1

New member
אני מבחינה מדבריך שהעבודה היא

בעיקר טיפולית. מה עם עבודת ניירת כמו למשל קשר עם בנקים (זכאות לדיור, ניהול חשבון דיירים וכד'?
 
בדיוק התייחסתי לזה

בהודעה אחרת כאן. העבודה במסגרת כמו הוסטל א מ ו ר ה להיות שיקומית ולא טיפולית. כלומר, אם את חוששת שלא תוכלי לעסוק בעניינים כניירת, קשר עם בנקים, ניהול חשבון וכו', הרי שחששותייך לשוא - זה מה שאת אמורה לעשות על פי התפיסה המקובלת. אישית, אינני מכיר מסגרת שלא עושה גם טיפול.
 

עוסית1

New member
ההיפך הוא הנכון...../images/Emo13.gif

אני מעדיפה עבודה טיפולית על פני עבודת ניירת.
 
אה, הייתי צריך לצרף אייקון ../images/Emo8.gif

כדי להבהיר שהייתי ציני... רובנו כמוך, לא?
 

עוסית1

New member
אני יכולה להבין מדבריך ומהסוגיה

שהעלית לדיון לגבי ההבחנה בין שיקום לטיפול, שהציפיות שלי מעבודה בהוסטל הןלא ריאליות? (הציפיות הן עבודה שהיא טיפולית בעיקרה).
 
הן ריאליות מאד

כמו שאמרתי, אני לא מכיר מסגרת שלא עושה טיפול. אי אפשר להמנע מזה. גם אם העבודה עם דייר מסויים תהיה פחות טיפולית ויותר "שיקומית", הרי עדיין תזדקקי למיומנויות השיחה, ההקשבה, הניתוח, האמפתיה, וכו'. אם את מתכוונת לעבודה שאינה נוגעת כלל בתחומים של ADL, ושבה לא תמצאי עצמך קובעת עם דייר תוכנית כביסה או תוכנית למקלחות, או אז את לא ריאלית.
 

עוסג

New member
נכון, ובכל זאת

בהוסטל יש צוות (אם בית, מדריכים) שמסייע ולוקח חלק במטלות וחלק מעבודת העו"ס היא להדריך את הצוות. אם בית טובה יכולה לעשות המון. מנסיוני עם נפגעי נפש מבוגרים (לא בהוסטל) יש המון מקום לעבודה טיפולית (אך מהות הטיפול שונה מאוד). אני מצאתי את העבודה מאוד מספקת ומלמדת, והקשר שנוצר עם נפגעי הנפש היה מיוחד ומרגש. עוסג
 

עוסית1

New member
אשמח אם תרצי לשתף

מנסיונך בעבודה הטיפולית עם נפגעי נפש ולהרחיב קצת על מהות הטיפול, כפי שאת רואה אותו.
 

עוסג

New member
לשתף

לעוסית1 תוך כדי כתיבת שורות אלה עולות בי ספקות. יתכן ואני מכלילה (הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת בנושא), אך מנסיוני שלי, בניגוד לעבודה טיפולית עם אדם בריא העוסקת יותר באנליזה, בעבודה עם אדם בעל ארגון אישיות נמוך ולא מאורגן, יש מקום לעבוד על ארגון ואינטגרציה - לנסות לקרב את הקצוות המפוצלים, להתחבר ככל האפשר לחלקים הבריאים וללמוד להתמודד עם המגבלות. בברכה, עוסג
 
מסכים, מנסיוני צריך להזהר מאד

בעבודה טיפולית (לא שיקומית) עם אדם שהוגדר כחולה נפש. על אף רתיעתי מההגדרות האלה, יש משהו ב"מחלה" שהוא שונה מ"בריאות" ואכן האישיות אינה מגובשת כשל ה"בריאים". בתחילת הדרך לא ידעתי לעשות את ההתאמה של עומק הניתוח והטיפול לארגון האישיותי, עד שמצאתי את עצמי ניצב מול תגובות שהיו חורגות בבירור מהמוכר לי כ"נורמלי" ועד כדי התעוררות חשש מהתפרקות של המטופל שמולי. זה היה שיעור חשוב עבורי. במקומות האלה מגלים את חשויבותה של העבודה "השיקומית", במובן של הגדרת מסגרת של פעילות יומיומית, כפנאי, הגיינה, וכולי, והתרומה שלה לגיבוש וארגון של המטופל.
 
למעלה