עו"ס לחוק נוער טיפול והשגחה

ספטימה

New member
עו"ס לחוק נוער טיפול והשגחה

אשמח לקבל פרטים על התפקיד.
הבנתי שיש כוננויות. מה הן כוללות? כמה זמן כל כוננות? כמה כוננויות מקבלים בחודש? כמה כסף מקבלים על כל כוננות?
אני יודעת שהעבודה כרוכה בעומס רב ואחריות גדולה מאוד. מה זה אומר בפועל?

אני מתלבטת אם ללכת לכיוון הזה ולבקש לצאת לקורס ומעוניינת לדעת כמה שיותר פרטים.

אמיתמי

New member
מדובר במה שהיה נקרא פקידת סעד

לטעמי, לא נכון ולא מתאים להתחיל בתפקיד הזה כעבודה ראשונה במקצוע. מדובר בתפקיד שדורש מיומנות ושיקול דעת שנובעים גם מנסיון. יש רשויות שמציעות את התפקיד לבוגרי אוניברסיטה, וזה לא משיקולים מקצועיים אלא פרגמטיים. לטעמי חשוב לעבוד קודם כל בתחומים משיקים ורק אחר כך להתקדם לתפקיד. תחומים משיקים יכולים להיות עבודה בלשכה בתחום משפחות, עבודה עם מתבגרים, עבודה בפנימייה עם ילדים בסיכון.
לגבי התפקיד עצמו, מדובר בתפקיד מפתח בלשכות רווחה, ובהחלט כדאי לבנות קריירה לכיוון הזה. בעייתי להתחיל איתו.

ספטימה

New member
לא התכוונתי שזו עבודה ראשונה שלי

אני עובדת כבר שנתיים וחצי כעו"ס משפחות ילדים ונוער בסיכון, באגף רווחה. ובהחלט רואה מקרוב את העבודה של העו"ס לחוק נוער.
אני רוצה לדעת עד כמה התפקיד מתגמל כספית, ועד כמה גדולה האחריות והמחויבות.

אצלנו בלשכה, למשל, כל עו"ס לחוק נוער מקבלת כ-8-10 כוננויות בממוצע לחודש, כשכל כוננות מתוגמלת ב-800 ש"ח. זה שדרוג די רציני למשכורת. האם זה ככה בשאר הלשכות? ברור לי שמספר הכוננויות תלוי במספר העו"סיות לחוק נוער שיש בלשכה, אבל ה-800 ש"ח לכוננות זה בכל מקום?

אמיתמי

New member
לגבי תגמול כוננויות אין לי מושג

לגבי אחריות ומחויבות. אחריות, מן הסתם את מכירה את זה כעובדת לשכה. מדובר בעבודה שדורשת אחריות ברמת חיים ומוות לפעמים. עובדת חוק נוער אמורה לדעת להעריך מסוכנות, לזהות מצבי התעללות, ויחד עם זאת להיות זהירה ורגישה לזכויות הפרט, ולא לרמוס זכויות הורה ללא סיבה מוצדקת. קיים צורך במיומנות רבה, לקיחת אחריות, יכולת ללמוד ידע משפטי, לקבל החלטות וגם לבצע צוי בית משפט. לגבי מחויבות, אני חושבת שאם את הולכת לקורס יש תקופה עליה את מתחייבת להשאר בתפקיד.

התגמול הוא נגזרת של השכר

בכל מחלקה יש 256 שעות של כוננות חוק נוער שמתוגמלות ע"י המשרד. זה לא תלוי מס' של פק"סיות.
המקסימום שכוננת אחת יכולה לקבל (למיטב ידיעתי) הוא 96 שעות. בכל מחלקה יש הסדר אחר עם הרשות- יש רשויות שבהן הכוננות מסתיימת בחצות ויש שנמשכת עד הבוקר. לפעמים ההסדר כולל גם תוספות שכר.
אני חושבת שחברות דיברו על משהו כמו 1,600 ש"ח תוספת מקסימלית- ל96 שעות. שוב-כל אחת ומשכורת הבסיס שלה כך שזה טיפה משתנה, ולגבי ה8-10 כוננויות כמה הן נחשבות להן בפועל? אני מניחה שכ-56-48 שעות ואז זה מסתדר עם ה800 ש"ח תוספת למשכורת.
גם השאלה האם זה מתגמל- תלו במקום בו את עובדת- כמה מקרי חירום בערך יש וגם במאפייני האישיות שלך- האם את נכנסת ללחץ או מתח כשאת יכולה להיות בכוננות או ממשיכה עם חייך כרגיל.

ספטימה

New member
אני רואה שיש פערים בהגדרות בין רשות לרשות

אני יודעת שאצלנו המשרד מתקצב 32 כוננויות (לא יודעת כמה שעות זה כל כוננות) כאשר *כל* כוננות כזו מתוגמלת ב-800 ש"ח. הכוננויות האלה מתחלקות בין כל הפק"ס, ולכן כמה כוננויות כל אחת תקבל בחודש זה כן פונקציה של מספר הפק"ס שיש באותה לשכה.
לצורך העניין, עובדת שמקבלת 5 כוננויות מקבלת תוספת למשכורת של 4000 ש"ח.
זה ממש שונה מהתוספת של 1,600 שציינת. איך זה יכול להיות?

ואם אני רוצה להבין בדיוק, הכוננות זה אומר בעצם להמשיך בשגרת החיים כרגיל אבל רק עם הפלאפון של הכוננות שחייב להיות זמין תמיד עד שיש קריאה כלשהי. נכון?

לגבי השאלה האחרונה- כן

אבל אם יש טלפון זה יכול להתפתח ליציאה לעיר בה את עובדת והבנתי שמצפים להיות במרחק של לא יותר משעה נסיעה כך ששגרה כן אבל בלי תכנונים מיוחדים...
ממש לא ברור לי התקצוב של 32 כוננויות. אני כן יודעת שיש הבדל בין הכוננויות שמקבלות עו"ס לסדרי דין ועו"ס לחוק הנוער.
הבנתי שהמדיניות של המשרד בכל הארץ היא לתקצב 256 שעות בלבד כך שיכול להיות שהמידע שיש לך כולל את התקצוב של העירייה. אף פעם לא שמעתי על תוספת לשכר של 4,000 ש"ח בטח לא על מס' נמוך של כוננויות (באמת תהיתי מקודם אם התכוונת 800 לכל כוננות אבל זה נשמע לי מופרך לחלוטין ויש לי חברות שהן עו"סיות לחוק נוער במס' רשויות).
אם זה אכן כאלו סכומים לפחות אצלכם- זה נשמע מתגמל ביותר!

מללנ

New member
הפערים נובעים מהותק ודרגה

שווי שעת כוננות הינו שני שליש מערך השעה.
לכל אחד כתוב בשכר מה ערך השעה שלו.
כך יודעים מה ערך שעת כוננות ומכפילים במספר שעות כוננות
96 לעוס לחוק הנוער
32 לעוס לסדרי דין
כל כוננות שווה ל 8 שעות . לכן, אכן מדובר על כעשר כוננויות בחודש.

אם את עדיין לא יודעת במה מדובר

אל תקבלי את התפקיד. תתחילי כעו"ס משפחה, שעובדת בחלק מהמקרים בהם היא מטפלת צמוד לעוס לחוק נוער, וכך תראי במה מדובר. בעיניי זה אחד התפקידים הקשים שיש בעבודה סוציאלית.

אמיתמי

New member
אחד המאתגרים והמעניינים ביותר

אבל להגיע אליו לא מוכנים, יכול לחסל קריירה באיבה.

sivanjbs

New member
שוני בתגמול בין הרשויות

אני עבדתי כפקידת סעד בשתי רשויות שונות והתגמול בכל אחת היה שונה
באחת העירייה הוסיפה הרבה מעבר למה שמשרד הרווחה נתן ושם התגמול היה גבוה בהרבה.
הכי טוב לבדוק עם פקידות סעד אחרות אצלך בלשכה או עם חשב/ת השכר
זה לא סוד, אפשר פשוט לשאול....

לגבי מה שהאחרות ענו קודם על המקצועיות והאחריות אני מסכימה לגמרי
בעיני זה התפקיד הכי חשוב ומאתגר בלשכה (סליחה אם זה נשמע מתנשא) וצריך להכנס אליו מתוך שליחויות ומחויבות אמיתית
רמת הפעילות בכוננות מאוד שונה בין רשויות שונות
בערים גדולות את קרוב לודאי תוקפצי לעיתים מזומנות
ברשויות קטנות פחות

למעלה