עו"ס משפחה

מייכלוש

New member
עו"ס משפחה

זאת שאלה קצת נדושה, ודי ידועה אבל בכל זאת. מה בדיוק כולל התפקיד של עו"ס משפחה? עד כמה הוא עמוס? עד כמה זה תפקיד של "ראש קטן"? כמה אפשר להתפתח בו?

ממש אשמח אם תפרטו לי כמה שיותר. שאוכל להתלבט עם כל המידה.

אמיתמי

New member
ראש קטן זה לא

בכל מקרה. עוס משפחה זה תפקיד עמוס ומאתגר בכל מקום שהוא. האופן בו עוס משפחה עובד ותפקידו מוגדר, שונה ממקום למקום. יש מקומות בהם לעוס משפחה יש בסביבות מאתיים משפחות בטיפול, מה שיוצר עומס מטורף, ומרבית העבודה מתעסקת בהפניית מטופלים למסגרות. במקומות אחרים, קיימת הפרדה בין עוס מרכז סיוע /מרכז עוצמה/מעקב או כל שם אחר, לבין עובדות משפחה. כך, עומס פונים שמוקד פנייתם כלכלי בעיקר, מטופלים על ידי מרכז סיוע (עוס מרכזת וסומכות) ומשפחות שהצרכים שלהם מאובחנים כטיפוליים יותר, מופנים לעובדות משפחה. במצב כזה, עוס משפחה יכולה לעבוד עם עומס של שלושים משפחות לערך, לנהל תוכניות טיפול מסויימות , לרכז טיפולים חיצוניים או לערוך טיפול במשפחות, לערוך מעקב וקשר יזום עם משפחות בסיכון. בסגנון עבודה כזה, תפקיד עוס משפחה הוא מאתגר ומרתק מאוד. ובעיקר מונע עומס. אני הייתי בודקת בשלב ראיונות העבודה, מה ההגדרה המקומית לתפקידו של עוס משפחה ואיך מחולק עומס העבודה. זה נראה לי קריטי.

למעלה