עו"ס תעסוקה של משרד הרווחה/עפ"י תע"ס

coaxcable

New member
עו"ס תעסוקה של משרד הרווחה/עפ"י תע"ס

האם נכנסה הגדרת התפקיד הזו לתע"ס?
האם יש הסבר עם מהות התפקיד באופן כללי במקום מוסמך, וגם סביב הרפורמה של משרד הרווחה - הכנסת עו"ס תעסוקה?
האם ידוע לכם מה תפקידו של עו"ס תעסוקה באגפי רווחה ועפ"י הנחיות מרד הרווחה?
האם עו"ס תעסוקה ועו"ס שיקום אילו הם אותם תפקידים, אם לא - היכן מוצאים סימוכין לכך. אני שוקל לבחון את נושא עו"X התעסוקה ונאמר לי שזה אותו התפקיד של עו"ס שיקום...

האם עו"ס תעסוקה אמור לעבור הכשרה ספציפית לתפקידו או ש? מה עלי לעשות?

תודה מראש

עו"ס תעסוקה

התפקיד של עו"ס תעסוקה של משרד הרווחה הוא תפקיד חדש יחסית
הוא פותח במסגרת תוכנית לשיקום תעסוקתי של אגף השיקום במנשרד הרווחה
בעיריית הגדולות כמו ראשון ותל אביב זה בהיקף של חצי משרה עדיין
במקומות העבודה הקטנים זה תוספת שעות, שבדרך כלל מוסיפים לעו"ס השיקום

מדובק בתפקיד ממוקד תעסוקה שבו העו"ס מאבחן את בעל המגבלה ומתאים לו תוכנית שיקום כפולות
על כל פונה ממלאים הועדה כפולה, אחת לשכר של העו"ס תעסוקה בעצמו ושנייה למסגרת השיקומית

למיטב ידיעתי, אין כרגע הכשרה ממוקדת לנושא
באגף השיקום בונים היום מערכי הכשרה מסודרים ביחד עם אגפים נוספים הקשורים לבעלי צרכים מיוחדים

אבל מי שמתעניין התחום הזה יכול להתעניין גם בעבודה של עו"ס שיקום בביטוח לאומי
מדובר בתפקיד דומה במאפיינים שלו, עשיר יותר בתחומי העיסוק וטוב יותר בתנאי העבודה שלו

מקווה שעזרתי

עירית

coaxcable

New member
תודה על התשובה החשובה והמהירה לי באופן אישי

איפה ניתן לראות את מה שהסברת: תוספת שעות לעו"ס תעסוקה ברשויות קטנות? ואפילו מה התנאים של עו"ס שיקום בביטוח לאומי ומה הגדרות התפקיד ואפילו גובה תשלום של עוס"ים שם?

שאלה: האם בכל אופן עו"ס תעסוקה צריך למלא הועדה כפולה, בלי קשר לשעות הנוספות שאמורים לשלם או שהועדה לשכר העובד היא בנוסף ורק בעיריות הגדולות?

איפה כל הבסיס למידע שנתת לי?

שאלה נוספת - למה לעו"ס אם כך להפוך לעו"ס תעסוקה אם הוא חי על שיטת הבונוסים - הכנסת עובד תוגמלת, לא הכנסת לא תוגמלת?
האם אין פה צחוק מעבודתו של עו"ס והאם לא מתפקידו של האיגוד להלחם בתופעה של הפרטת תפקיד מעבר לשירות או אינני יודע איך לקרוא לזה :)?

אשמח להפניה לחומרים, תודה

למעלה