עזבו אתכם מלינוקס

א ס ף

New member
עזבו אתכם מלינוקס

גם אני הייתי מורעל לינוקס פעם היום התבגרתי, זה לא שווה את ההשקעה! שעות בזבוז זמן של קימפולים בשביל אפליקציות פשוטות שבווינדוס היו יפות נוחות ויעילות יותר. למשתמשי עברית היתרון בולט עוד יותר (ולא מעניין אותי שעוד שנתיים יצא ממשק עברי ללינוקס וזה גם בטח יהיה סיוט להתקין אותו). חבל על הזמן וההשקעה תנצלו את הזמן לעשות כסף או לקרא איזה ספר. אני יודע שעכשיו יתחילו הטענות על שרתים ועל אבטחת מידע, ביננו את רובנו זה לא מעניין. התרסקויות.... נושא כאוב אבל תנסו להשוות את לינוקס לwin2000 או xp לפי ההתנהגות של הלינוקס אצלי מיקרוסופט לוקחת ובגדול! אידאלים! חינם! ביננו מה שלא עולה כסף לא שווה כסף. זה גם מסביר את העיצוב העצוב של התוכנות ובמיוחד הפונטים בלינוקס אין מי שישקיע בזה. עכשיו מגיעות הטענות אודות העתיד. מחר יצא ממשק חדש וגם יהיו משחקים ומלאי ענק של תוכנות. אני מסופק. אבל אם כן כשזה יהיה נראה בנתיים חבל על הזמן.

הראל

New member
שטויות במיץ ...

כנראה שהרבה מאד זמן לא התקנת או השתמשת בלינוקס. ובינינו, אני מכיר כמוך גם במיקרוסופט, כאלו שלא יודעים להתקין מחשב. יש לי חדשות בשבילך, כבר מזמן אין "קומפילציות". יש RPM, יש DBN ואפילו תוכנות עם Install פשוט. נכון. התקנת מיקרוסופט פשוטה יותר. אך עבור כאלו המחפשים מחשב שיעבוד תמיד, ללא חשש מנפילות. עבור כאלו הזקוקים לשרתים חזקים אבל לא רוצים להיכנס למשכנתא בגלל החומרה (ומערכת ההפעלה). עדיף לינוקס. יש לי שרת שעובד מול מאות משתמשים כבר שנים, ללא נפילות, ללא הורדות וללא דפיקות לב כל פעם שאיזה ילד מנהריה משגר וירוס. חוץ מזה, גם ה- WEB שלו (ה- APACHE) חזק בהרבה, יציב יותר, וגם הוא אינו מושפע מכל וירוס. בדבר אחד צדקת. למשתמש היחיד, בתחנה היחידה, עדיין יש יתרון למיקרוספט. אבל, אך ורק בגלל העברית והתוכנות הנילוות. מצידי, תישאר במיקרוסופט. תבנה את המחשב כל חודש מחדש. תשקיע הון בתוכנות אנטי וירוס, ותשלם כל פעם מחדש כשה- XP שלך יפול.

א ס ף

New member
"יש לי שרת" - מפתיע...

ברור שכל מי שמתלהב מלינוקס מגיע בסופו של דבר לעניין השרתים. זה תחום שלא יצא לי להתעסק איתו ונראה שבאמת יש בו ללינוקס יתרון בולט. כנראה יש יתרון ללינוקס בתחום ה"יציבות ללא מגע" כלומר שמירה על יציבות כאשר המשתמש לא נוגע במחשב (אם הוא נוגע יותר מדי הלינוקס מתרסקן כבד - כל טעות יכולה לרסק אותו במיוחד אם משתמשים בחומרה כמו כרטיס מסך תלת מימדי). אבל המשתמש היחיד שלא מסתפק רק באפליקציות שמגיעות עם ההפצה שלו כן יצטרך לקמפל רבות הRPMים לא מתאימים תמיד והם לא כל כך פשוטים כמו שאתה אומר. חוץ מזה שההרד דיסק מבולגן נורא בגלל הגישה של לינוקס לנושא הקבצים והRPM לא ממש תורם לסדר בתחום הזה, וכמה פעמים נאלצתי להתקין חבילות לא מזוהות בשביל תוכנה מסכנה אחת (נכון יכולתי לברר מה עושה כל חבילה אבל כשיש לך רשימה ארוכה של דרישות אתה מעדיף להתקין בלי לשאול) בקיצור שרתים - כן! משתמשים רגילים - לא!! דוברי עברית - ממש לא!!!

Rul3R

New member
תגובה לשתיי ההודעות הקודמות

בקשר לזה שהתקנה של ווינדוס פשוטה יותר, לפני כמה ימים נתקלתי בלינק מעניין על זה שיותר קל להתקין מנדרייק מווינדוס XP. רציתי להוסיף גם שבנתיים אולי לינוקס היא לא המערכת הפעלה האידיאלית למשתמש הביתי, אבל בכל זאת היא עברה שינויים רבים מאוד בשנים האחרונות והיום היא קלה יותר לתפעול והתקנה. גם בנושא של התמיכה בעברית שמענו הרבה בזמן האחרון ואני בטוח שעוד נשמע על זה. עוד משהו הוא זה שלא צריך להוציא הרבה כסף על מערכת חזקה ומערכת הפעלה וכמו כן על תוכנות ואנטי ווירוסים למינהם. עוד משהו זה היציבות של לינוקס לעומת ווינדוס, גם בשימוש קבוע וגם כשרת. דבר נוסף הוא, שאם אתה רוצה ללמוד יותר על המחשב שלך ולהבין איך דברים פועלים ואולי גם לסדר את המערכת והתוכנות שיעבדו כמה שיותר לפי הגמישות שלך, לינוקס זה אחלה פתרון בשביל זה. ושים לב שעוד לא התחלתי לדבר פה על אבטחה.. זה מה שעלה לי בראש כרגע, אם אני יחשוב על דברים נוספים אני יכתוב אותם. קישור מעניין (ומצחיק) שנתקלתי בו זה הקישור הזה.

darkstar

New member
לאדון אסף בא ותשמע כמה דברים

אני גם משתמש בלינוקס כבר בערך שנתיים ויש לי כמה דברים לומר לך: דבר ראשון אני חושב שאתה מאלה שהתקינו פעם לינוקס לאיזה חודשיים שלושה כי הם היו צריכים לירוק הרבה מאד דם ואני מסכים איתך גם אני ירקתי הרבה מאד דם ואני חייב לציין שזה לא היה פשוט. מהשימוש שלי בלינוקס יש לי כמה מסכנות. לינוקס היתה מערכת די לא פשוטה לשימוש בעבר אבל אני חייב לציין שהיום היא השתפרה בהרבה ואם היית טורח קצת להתעניין היית מגלה שהולכים לבוא כמה שינויים מהותיים לגבי העברית. חוץ מזה וינדוס אקס פי היקר שלך עולה כסף והוא ממש לא מאובטח על אחת כמה וכמה בימי וירוסי התולעת שצצו לינוקס עולה עליו בכל תחום חוץ מתחום הביתיות אני מסכים שלינוקס היא לא הבחירה ועדיין לא בשלה מספיק למשתמש הביתי ההתקנה לא נוחה כל כך וגם הכל שונה אבל אולי זה מהסיבה שהם כבר רגילים לוינדוס כי "נולדו" איתו ואם תתן למישהו לינוקס מההתחלה ותזרוק אותו לוינדוס אולי הוא יגיד בדיוק מה שאתה אומר אבל זה לא מוכח אני מאמין שלינוקס בימנו עומדת במעמד המכובד שרכשה לעצמה בתחום המסחרי אך היא מיועדת גם לאנשים סקרנים אשר רוצים לדעת יותר על המחשב שלהם ועל איכויות וכח של מערכת אמיתית אשר שואפת קצת מעבר לביתיות

rozeyoter

New member
תשובה לכולכם - איזה ויכוח נחמד

נכנסתי לפה כי אני רוצה לנסות ולהתקין לינוקס. מהניסיון שלי, לכל דבר יש פלוס ויש מינוס. על התוכנות של מיקרוסופט אי אפשר להגיד שהן "מחורבנות" 1 בגלל שאם באמת היה למיקרו כדאי היא היתה "קונה" את לינוקס. כמו שעשתה לקריסטל ריפורט למי שמכיר, ולעוד. 2 זוכרים שפעם היה דפדפן שעשה למיקרו בה"ס? קראו לו נטסקייפ? מישהו עוד משתמש בו? לא. ואתם יודעים למה? 1 אקספלורר 5 הוא מצויין. 2 חינם של מיקרוסופט עדיף על משהו אחר. כל זה לא בא להמעיט מיכולת הלינוקס, שלצערי שומא עליי לנסות ולהתקין על הגרוטאת-מחשב שלי. יאללה, שנה טובה לכולם.

למעלה