עזה, אוגוסט - ספטמבר 2005

עזה, אוגוסט - ספטמבר 2005

כל אחד והספטמבר שלו. חלק מהאנשים בילו אותו בחזרה לבית ספר, אולי לחלק זה רק סימן את סוף הקיץ ותחילת הסתיו. יש כאלה, כאלה עם מזל, שבאת העירו אותם רק בסוף החודש כמו בשיר של גרינדיי. בכל מקרה, אני את סמפטמבר 2005, ביליתי אותו עם עזה. שזה מצד אחד לא כזה גרוע, מצד שני גם לא כזה טוב. כי שאתה באמת רואה וחווה את המשמעות לביטוי "לך לעזה" או "לך לעזאזל", אז פתאום אתה רואה שבילוי כזה מטעין אותך בלא מעט חוויות ותחושות. כאלה שהחלטתי שכדאי לכתוב, ואם תרצו אתם מוזמנים לקרוא. הכל התחיל אחרי שצה"ל השלים את פינוי המתיישבים מגוש קטיף. אני לא נכנס מה נכון ומה לא, אבל איפשהוא בסוף אוגוסט, מצאנו את עצמנו רק עם צבא ברצועה. המראות היו לא פשוטים. למי שביקר בחבל הארץ הזה, ולא ניזן רק מכותרות העיתונים, יודע שמדובר באחד המקומות היותר יפים בארץ. חוף דקלים למשל, יכול בקלות להיכנס לו בפסגרה של החופים בארץ, אם לא הכי. משהו כמו אכזיב, רק נקי, נקי מאד. כל בן אדם, בן אם הוא היה בעד או נגד היה פשוט חוטף הלם. למה הלם? כמו בסרטים האלה, שאסטרואיד פוגע והורס את הכל, או בתמונות על האסונות טבע שטוב שקורים להם במדינות מאד רחוקות. פתאום הכל נעלם. פשוט ככה. אתה נכנס לבית נטוש, ורואה איזה צעצוע של תינוק שנזרק שם, ואתה מבין שהיו כאן חתכת חיים. שוב, לא רוצה להגיד עם זה היה צודק או לא. אבל תבינו את זה. אתה עומד מול זה ומרגיש פתאום הכי בודד בעולם, הריקנות והכלום הפתאומי האלה עוטפים אותך, ואתה בקושי מדבר. לא פשוט. עכשיו תחשבו שכל בני הדודים מסביב רק מזילים ריר ורוצים מאד להיכנס פנימה. מול זה, בערך היינו. במסגרת המשימה שהוטלה על הגדוד והפלוגה שלי, היינו צריכים להגן על ציר כיסופים. מי שלא מכיר, מדובר בציר הגישה אל גוש קטיף. משהו מאד סוריאליסטי. על הציר, שמן הסתם מותר שרק רכבים ישראלים יעברו עליו, חולשים אלפי פלשתינים. שכונות סלקה מצפון, דיר אל בלח שליד כפר דרום, פאתייה הצפוניים של חאן יונס, שכונת אבו-עלי. ובאמצע כביש. הכביש הזה גבה גם מחיר דמים לא קל. משפחת חטואל ז"ל, למשל. על הציר יש אפילו גשר שעורף עורק תחבורה פלסתיני. הכל כדי למנוע הפרדה וכמה שפחות חיכוך בין שתי האוכלוסיות. חיכוך, חיכוך קטלני מסתבר. מצידי הכביש יש גדר גבוהה והמון תלתליות. על הציר הזה היינו צריכים לשמור ולדאוג שיישאר פתוח. פתוח למה? לכל מה שמוצאים מגוש קטיף, מוציאים ולא מחזירים מן הסתם. זה בא בכמויות. קראוונים, עצים, חלקי חממות, הכל, הוציאו הכל. רגע הזוי אחד היה שעמדנו ליד הטנק ואחד החיילים שלי זיהה את הקיוסק מהמכינה שלו בעצמונה. בא לך לצחוק באותה שניה, אבל עמוק בלב אתה בוכה. שיירות על גבי שיירות, המון של ציוד. הכל מוצאים, ואנחנו שומרים על זה. המשימה של המחלקה שלי היתה לאגן באיזור איפה שהיה מוצב האורחן שבצומת הגוש. למה היה? כי כמה אחמדים חפרו מנהרה מתחתיו ופוצצו אותו. המחיר היה חייהם של ארבעה חיילים. הבסיס היה בית של משפחה פלסתינים מאד נחמדה, בעל הבית היה כנראה ירקן, אחרת אין איך להסביר את מגוון השיחים שהיו לו בחצר. שיחים, עלים וכל מני דברים שעושים ראש טוב... בעל הבית נראה דיי מאושר מנוכחות שלנו שם, הוא כל הזמן הציע קפה ונרגילה וישב מתחת לסוכת שנטיפי בחצר שלו מחייך במסטוליות חסרת קשר למציאות. אנחנו היינו בקומה השניה והמשפחה היתה בקומה הראשונה. היה מוזר בהתחלה, אבל מתרגלים. ישנו 12 איש בחדר קטן, על מזרוני גומי דקים להחריד. המים היו שישיות של מיי עדן, מקלחת עם מיי ים מלוחים בזרם של שתינה של נמלה. האוכל? סנדויצ'ים ארוזים במגוון טעמים מלאכותיים, חמגשיות ופחיות ארסיקיו. לא רע. עסקנו במארבים עם הטנקים, ובין לבין בעיקר הרגנו זבובים, חיפשנו צל וגם להוציא את החול מהגוף שלנו. לא רע בכלל. ככה עברו שבועיים. היציאה הביתה נראתה מאד רחוקה. לפעמים חשבתי שאיך זה אחרי 3 שנים בצבא ודווקא עכשיו אתה נעשה לחוץ בית. לא שאני מזלזל בבית חס וכרפס, אבל הפעם זה משהו שונה. עכשיו יש לך מישהי שמחכה לך. אותה מישהי, שהיא מאד יקרה לך, נמצאת בקורס לא קל בכלל. כל קרבי, גם כזה שזרקו אותו לא, יודע כמה מתסכל יכול להיות שהיציאות יוצאות לא חופפות. ישנם מקרים שפשוט לא רואים אחד את השני יותר מחודש! במקרה הזה, מדובר במכת מוות לקשר. אלא אם כן, הוא מאד מיוחד ומאד חזק. ככה זה היה. אמנם בנתיים זה כן החזיק מעמד, אבל זה לא קל בכלל. שישי בערב. שבת נכנסה. עוד שעתיים ואתה עולה למארב של 12 שעות לפחות. הלב שלך עמוס ומלא געגועים. מה זה מלא, הגעגוע הזה זורם לך בעורקים בכל הגוף וממלא כל פינה ומקום אפשרי. מה יותר פשוט מלמלא כמיהה זאת של בן אדם? לפגוש את האהבה שלו. רק לקום וללכת, אבל לא, אי אפשר... יש לך שליחות לבצע, אתה בשירות המדינה שלך, שגם אותה אתה אוהב. ככה זה, אהבה אל מול אהבה, והלב נקרע. ברגע שהיא עונה לך, הכל נראה רגוע וטוב. הקול שלה מגיע ללב שלך. מרגיע אותו. עושה לך קצת טוב. אתה שומע אותה בבית שלה, אין טוב מזה. אם אני סוגר, הנחמה היא שהיא בבית, מבלה, נחה, היא מאושרת. אתה שומע אותה מתארגנת לצאת לבילוי. לשניה אתה עוצר וחושב מתי אני פעם אחרונה יצאתי ככה (ולא, סיור בשכונה עזתית לא נחשב). הכי עושה לך טוב זה הצחוק שלך. הנה גם אתה צוחק מזה. ככה, פתאום בלב רצועת עזה, מתוך הבית הפלשתיני הזה ומבעד לרשתות ההסוואה וקולות מנוע הטנק, אתה צוחק, צוחק איתה. איתה. עם זאת שאתה אוהב. אוהב וכל כך מתגעגע. כמובן ששיחות כאלה לא יכולות להימשך לנצח. אתה לא רוצה שהשיחה תיגמר. גם כן הקרינה, או החשבון בסוף החודש, למי אכפת. אני מאושר עכשיו. אבל היא כבר צריכה לצאת, ואז השיחה נגמרת. מעבר חד מאד, מספיק להרים את הראש, ובשניה אחת אתה חזרה למציאות שלך. לעשות תדריך, ללכת לטנק, לנסוע, לטעון פגז. יש לך דקה למחות את הדמעה מהלחי שלך. יש לך חיילים מאחורה, אם אתה תישבר מה יהיה איתם? לפעמים אני חושב לעצמי אם כדי לספר על זה. מצד שני גם לה קשה במה שהיא עוברת, אוף. אם רק היה אפשר להתגבר על כל זה, על המרחק, ולהיות כמו כל זוג נורמלי בעולם הזה. איזו מציאות מוזרה.

המשך...

הזמן עבר לו. וככל שהזמן עבר, כך סיימו להוציא את הדברים מהגוש. לבסוף מה שנשאר שם זה כוחות צה"ל בלבד. מתארגנים ללילה האחרון. אני לא יודע מי מכם שהה במקום סגור וקטן כמו טנק בסביבות ה-40 שעות, אבל מדובר באתגר לא פשוט ובחוויה לא קטנה. אני לא אתאר לכם את מהלכי המבצע, אבל יצא שבסופו של דבר כולם יצאו, ומי שנשאר זה אנחנו שהיינו פרוסים סביב אותו ציר כיסופים. הפלסתינים לא חיכו הרבה, וברגע שיכלו עטו על מה שהיה גוש קטיף. אני לא אשכח לעולם את הלהבות מאיזור כפר דרום. הם שרפו שם עצים וכל דבר אפשרי. להבות של 20-30 מטר. זיקוקי דינור. אתה לשניה מסתכל ורואה את הגיהנום מול העיניים שלך. אני לא אשכח את זה לעולם. מצד שני כל מני אזרחים שמנסים להתקרב לכוחות. ירי באוויר בעיקר ולאט לאט נעים מזרחה, הביתה, לישראל. מי שראה טלויזיה באותו בוקר ראה איך טורי השריון יצאו להם החוצה, יצאו וסגרו את השער. 38 שנים הסתיימו בשניה אחת. אתה מרגיש הקלה אדירה. אמא מתקשרת ואומרת שראו אותך בטלויזיה... זהו נגמר, כמו חזרה לעולם. החלום הרטוב על הרגילה ועל חופשה קלה, אני יוכל סוף סוף להיות איתה. כמובן שעם המזל שלי אחרי שעתיים הכל התבדה לו. אתם נשארים מחוץ לעזה לעוד תקופה של לפחות שבוע... אבל לא! אי אפשר. לא. עד כאן. אני קבעתי איתה! עד השניה האחרונה אתה מפתח תקווה שאולי יש תקווה, אבל לשווא. אתה שומע את האכזבה בקול שלה. אתה לא יכול להסביר הרבה. אתה גאה בשירות שלך, בתרומה, אבל בואנה, מה אתה מקריב בשביל זה? לשניה אתה מפקפק אם זה באמת שווה את זה? אותה מישהי שאתה מגעגע אליה ורוצה לפגוש אותה סוף סוף, אתה הולך לאבד אותה... טוב שיש מארבים. נותן לך זמן לחשוב, להריץ מחשבות. גם זריחות תורמות לזה. בסיכומו של דבר, זה הסתדר, נראה לי. אחרי שבועיים של פעילות בלתי פוסקת, יצאנו משם, וכל הפלוגה לרגילה. אני אפגוש אותה או היום בלילה או מחר בבוקר. אני רק מקווה שיילך בסדר. אחרי חודש שלא ראית אותה, מרוב הציפיה והגעגועים שבאמת יהיה טוב. אז הייתי בעזה. עזבתי אותה. הרבה מחשבות, הרבה מראות. הרבה הקרבה ומסירות של מאות חיילים. כל חייל עם האהבה שלו. כל חייל עם האמא שלא ישנה בלילה, והחברה שצמודה לטלפון. אני לא יודע אם יוצא לכם לשים לב. אני גם לא רוצה שתתחילו פתאום לתרום או להתעניין. רק תדעו. שכאתם ישנים בלילה, או הולכים ברחוב, כשאתם מנשקים את האהבה שלכם, כשאתם בוכים בסרט וכל דבר אחר שעושה לכם טוב או רע. תדעו שבאותו רגע יש לא מעט אנשים ששומרים, שמתגעגעים, ובמקרים רעים שהלב שלהם נשבר בטלפון בשיחה עם חברה שלהם. לא יותר מזה. רק תדעו. אני מאמין שכל מה שהם רוצים זה לא יותר מהכרת תודה. זה הכל. יותר מזה, והתודה האמיתית שלכם תהיה שתחיו את חייכם ללא ערבושים עם נטיות של להתפוצץ... וללוחמים שביננו, שום דבר בעולם לא שווה לוותר על מה שאתם עושים. גם אם החברה זרקה אותכם, או יש קושי כלכלי בבית או שסתם אתם סוגרים הרבה. אתם עושים עבודת קודש. למרות שזה יישמע מורעל ונאיבי, זאת כמעט זכות ולא חובה. אין הרבה רגעי סיפוק בשירות שכזה, אבל אני מאחל לכם לשנה החדשה שתזכו לרגע שכזה. אולי ילדה קטנה תגיד לכם תודה פתאום באוטובוס, או שיחלקו לכם פרחים ביציאה מהבסיס, אבל כשמבינים כמה זה חשוב וכמה התרומה היא גדולה, זאת ההרגשה הכי טובה, ההרגשה שתענוג לתת. לתרום. כי אין מה לעשות (מבלי לפגוע באחרים), סתכלו על זה ככה או אחרת, קרבי זה הכי! שנה טובה, חג שמח ורק אושר והצלחה.

dod_basim

New member
עמרי...

נכון בהתנתקות לא השתתפתי, היה לי המזל להשתחרר בדיוק לפני. אבל החזרת אותי למארבים הארוכים בטנקים ובמחוצה להם. עם חברה חיילת שהמפגש איתה הוא נקודת אור שמגיעה פעם ביותר מדי זמן. אהבה מול אהבה. אתה כותב יפה, עלה והצלח. ברעות שיריונאים יואב

Cobe Anan

New member
את שלי כבר אמרתי לך פנים מול פנים..

אבל בכל זאת.. פשוט לא יכולת לכתוב את זה יותר טוב! מי שלא יצא לפעילות עם לב אכול או שבור, לא יודע מה זה להתעלות על עצמך למען מטרה נעלה. מי שלא קיבל ברגע האחרון הודעה שבגלל חוסר סד"כ הוא ש ו ב לא יראה את החברה שלו, לא יודע מה זה לסגור.. והכל, הכל בשביל האנשים שאתה אוהב. אותם אנשים שבעצם זה שאתה לא איתם אתה פוגע בהם, אבל בשקט-בשקט, מתחת למדים, ולגופיה התרמית, מתחת לעור, ומתחת לשרירים הארוכים שבנית מרוב שכיבות-סמיכה, עמוק בלב, אתה יודע שיכולים לישון יותר טוב בלילה. וזה לא קל. חחח... `לא קל`... מילים רכות... זה הדבר הכי קשה שאי פעם נתקלת בו. לא פעמיים מסע כומתה, ולא אינספור תרגילי פלוגה וגדוד,כולם ביחד וכל אחד לחוד לא חישלו אותך ולא הכינו אותך לזה,ואתה פשוט עומד מול זה,לא יודע מה לעשות-אבל אין לך הרבה אפשרויות..אז אתה נושך את השפתיים,נותן מבט לחבר שלך,שסומך עליך שלא תישבר-כי אחרת גם הוא יישבר-מנגב דמעה, וקדימה להסתער!

sun232

New member
מרגש!

אתה כותב מדהים... הלוואי למצוא אהבה שכזו
אני בטוחה שעם כל זה שהיא יוצאת לבילוי, היא חושבת עליך

Misha345

New member
מוכר לי מה שאתה רושם..

גם אני הייתי שם בכל תקופת ההתנתקות והפינוי לא קל לראות מראות של בתים הרוסים עם צעצועים של ילדים בפנים ובגדים של אנשים שרק לפני יומיים יצאו מהבית לכיוון שומקום. אין ספק קרבי זה הכי אחי

Misha345

New member
לגבי הבחורה

אין מה לעשות מסגרת קרבית לוחצת וקשה פוגעת בסיכויים לפתח קשר אבל מתגברים על זה, עשו את זה לפניך ועוד ימשיכו עם זה

pain is MY love

New member
אין הרבה מה להגיד

חות מכל הכבוד! תודה רבה. והמון המון בהצלחה עם הבחורה.. אני בטוחה שהיא תדע להעריך את מה שיש לה בידיים...

liontamer

New member
אוייש אחי

אני יושב פה וקורא את המילים שלך, אתה כותב כל כך יפה וזה צובט בלב, עושה לי להתגעגע, לימים אחרים לתקופות שעברו המלאכה שאתה עוסק בה היא מלאכת קודש, ואתה אחי שלי, מלאך זה אנשים כמוך שבזכותם המדינה הזו קיימת תדע שאני אוהב אותך בכל ליבי ומלא בגעגועים אליך מי ייתן ותהיה שנה טובה, מלאה בבריאות ובעיקר באהבה אוהב המון רוייקה

SimplyMe1

New member
מציאות מוזרה ותמונה יפה

(יש לי דומה רק עם הנוף של קלקיליה בזמן זריחה). ואין לי כ"כ מה להגיד על מה שכתבת רק שהכול מסתדר לבסוף,ושאהבה יכולה להתחלק בין הרבה דברים ולא חייבים לבחור.רק שיש אילוצים באמצע ומה שיש עכשו-עם זה צריך להתמודד. ואני מצטרפת בזאת לפורום(לפחות באופן חלקי..לצערי החיים העיקריים שלי כרגע הם החיים בצבא וזה מה שיהיה לשנה הקרובה גם כן). ובברכת שנה טובה ושתסיים מהר כפי שהחלה, סימפלי

מיטללל

New member
מקסים

תמיד שאני קוראת אותך זה עושה לי משהו.. גורם לי לחייך. מקסים
אני מאחלת לך שנה מדהימה עומרי, מגיע לך :)

Cobe Anan

New member
אני לא מבין את זה..

איך זה שברגע שאתה עושה טעות קטנה ישר שוכחים מי אתה ומה אתה שווה. איך זה שבנאדם נותן את הגוף ואת הנשמה למען סיסמאות וקריאות ערטילאיות, הכל למען הכלל, אבל פתאום מגלה שאין אף אחד שעומד מאחוריו? איך זה שחייל שחוזר מעזה צריך ללכת ברגל? איך זה שהוא נענש על זה שהוא נוהג באחריות ובמקום ללכת ברגל באמצע שומקום הוא תופס טרמפ עם חבר למדים ולנשק? למה הצבא כזה דפוק? ולמה הטובים תמיד מזדיינים הכי עמוק?

למעלה