עזה כמוות אהבה קשה כשאול קנאה

עזה כמוות אהבה קשה כשאול קנאה

כמה זה נכון המשפט הזה התפלספנו שעה על המשפט הזה אתמול אני וחברים וכמה שהוא נכון רק קנאה יכולה להרוס אהבה שהיא עזה כמוות

זה לא בדיוק מה שהמשפט הזה אומר

זה פשוט דימויים לגדולת האהבה והקנאה. אין פה דבר, שאומר שקנאה הורסת אהבת אמת. בכל מקרה,לדעתי, סתם פילוופיה בגרוש.

אני יודע זה סתם משהו שאמרתי לחבר

שהיה קנאי אבל יש למשפט הזה המשך אם ייתן איש את הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו אהבה חזקה מאוד לעומתה הקנאה מורידה אנשים לשאול אומרים על משהו שמקנא כאילו הוא הגיע לדרגה הוא ירד לשאול

tslilush

New member
אפשר להגיד הרבה על שיר השירים

אבל פילוסופיה בגרוש זה לא. לדעתי זה אחד הספרים הכי מדהימים שעוסקים באהבה. אני לא אמהר להגיד שפרשנות של מישהו פה לא נכונה כי זה אחד הספרים היחידים בתנך שהיופי שלו טמון במקום לפרשנות אישית. אז שיהיה. וואו להגיד על שיר השירים "פילוסופיה בגרוש" זה כול כך פזיז, ונובע מבורות כמו להגיד על ליאונרדו דה וינצ'י שהוא אומן בגרוש - אתה יכול לחלוק על מידת הגאונות אבל לא לזלזל.

הזלזול הוא שלך ושל צהוב שחור

מקומו של ספר שיר השירים בעולם הספרות מובטח. יש בו פואמות באמת מדהימות. אבל ברגע שמנסים להפוך אותו למשהו שהוא לא (במקרה הזה, סיפור פילוסופי) אתה בעצם מוריד מערכו. אני אישית מאוד אוהב את הפואמות של רחל, את רואה אותי מנסה לעשות מהן שהו רוחני-פילוסופי? להשוות בין האומנות של דה וינצ'י לבין ה"פילוסופיה" של שיר השירים, זה זלזול נוסף והפעם באחד האמנים הגדולים בהיסטוריה.

תראה, הכי פשוט

בשיר השירים יש פילוסופיה כמו שלפאולו קואלו יש פילוסופיה, וכמעט כל הספרים של קואלו הם באמת פילוסופיה בגרוש. שיר השירים הוא ספר פואמות, ותו לא.

למעלה