עזזרררההההההה

ת ו ת י 18

New member
עזזרררההההההה

שלום לכולם אנחנו עושים סרט תיעוד המסע לפולין שלנו. אני צריכה לומר כמה מילים בסיום הסרט, רציתי לשמוע אם למישהו יש הצעות, קטע מעניין ומרגש.. בבקשה!! תודה ענקית מראשש

תותי../images/Emo210.gif

בפורום "המסע לפולין", יש דוגמאות לחולצות של מסע לפולין ורעיונות למשפטים מרגשים. אם תסכימי להעלות את הסרט לפורום שלנו - אודה לך.

inbar20inbar

New member
הכי מכובד לדעתי לסיים את הסרט

בקדיש

masorti

New member
מה שכמובן יצרום לצופים דתיים...

א. לא מקובל שאשה תאמר קדיש. ב. לא מקובל שאדם שהוריו בחיים יאמר קדיש (ובחורה בת 18 היא אדם שהוריו בחיים). אם ממש מוכרחים, עדיף שאת הקריינות של הקדיש יעשה אדם מבוגר יחסית ממין זכר.

masorti

New member
מדובר בסרט על מסע לפולין...

ולא בהצהרה לוחמנית של מפלגת שינוי שהלכה לעולמה. אני מניח שמטרת השואלת היא ליצור סרט שיהיה מקובל על כו-לם, ולא יעורר רגשות של אי נוחות בקרב צופים חובשי כיפה. אני לא רואה מה הבעיה בלהעמיד קרוב משפחה מבוגר מול המצלמה, ולהסריט אותו קורא את הטקסט של הקדיש. אלא אם כן המטרה היא לעשות למישהו "דווקא".

deebeebee

New member
מדובר בישראל של 2006

ולא בערב הסעודית ודומותיה. מלבד זאת, האם הציבור לו אתה קורא דתי מינה אותך כדובר שלו???

masorti

New member
אני לא רוצה לנהל איתך מלחמת דת...

הסברתי שיש אנשים שירגישו אי נוחות מהשימוש בטקסט הדתי הזה בצורה שאינה מקובלת, ובמאמץ לא גדול ניתן לפתור את הבעיה. אני מבין שאצלך כל התחשבות ברגישות של דתיים היא כניעה איומה לאויב, והכול נמדד במושגים של שלטון הציבור הנאור מול סעודיה ואיראן. עדיף שסרט על טיול לפולין יהפוך לתיעוד המלווה במחלוקת, ובלבד שהדוסים ילמדו מי כאן בעל הבית ומאיפה משתין הדג.

SARAH B

New member
חוצפה איזה

מילים אלו ואיזה היתבטות מה קרה מה עשו לך הדוסים בושה לכתוב כך

masorti

New member
זה היה באירוניה.

תקראי את כל השירשור ותראי שאני בעד הדוסים. הערתי שלא מקובל שבחורה צעירה תקרא קדיש, ומיד קפצו עלי עם סעודיה. אז הבעתי את דעתי בלשון צינית.

סליחה שאני מתערב בויכוח

מה היה בסך הכל. מישהי הציעה "קדיש" לא היה רשום האם ה"קדיש" בכתיבת הטקסט מילים מילים או אמירה בקול, ואם אמירה בקול לא היה כתוב אם גבר או אישה. נכון שבאירועים שאומרים קדיש, רק גבר אומר. אבל למה בכלל הויכוח, כדי לעורר ויכוח על כלום. הייתי מציע שבפורום זה נרד מויכוחים מאלה, נתאחד כולנו למטרה שאנו היינו רוצים לייחודיות של פורום זה בברכה

SARAH B

New member
בני

המשפט שכתב על הדוסים לא היה צריך להיכתב בשום פנים ואופן

masorti

New member
עוד פעם..

התכוונתי שזה מה שדי.בי.בי חושבת על הדוסים.

masorti

New member
תשובה...

בהודעת הפתיחה של הפורום כתבה השואלת "אני צריכה לומר כמה מילים בסיום הסרט", ומכאן ברור שכל הצעה לטקסט תתבצע ע"י יוצרת הסרט עצמה. היות ובציבור החילוני הצעיר יש הרבה חוסר ידיעה לגבי מנהגים דתיים, אז הערתי שיש כאן בעיה והצעתי פתרון פשוט. מכאן והלאה הפך השירשור האינפורמטיבי למלחמת תרבות שלא ביוזמתי. חבל שזה התגלגל כך.

deebeebee

New member
אתה לא יודע מה אני חושבת על הדוסים

אבל אתה מתיימר גם לדבר בשמי וגם לדבר בשמם, כשם שאתה מתיימר לייצג את הדת.

Sarika

New member
../images/Emo31.gif מספיק!!! הוויכוח הזה מיותר

ואינו לכבוד של הפורום היחודי הזה.

talia olav

New member
מסורתי, דיביבי - התגעגעתי לקרבות-

המילים האלה! בימים טרופים וקשים אלה, סופסוף תזכורת שעולם כמנהגו נוהג

למעלה