עזיבת דירה לאחר השכרה

Nadavmazor1

New member
עזיבת דירה לאחר השכרה

שלום רב,
לפני כחודש שכרתי דירה בסמוך לאתר בנייה.
כאשר שכרתי את הדירה לא פתחתי את חלונות חדר השינה ולא ראיתי כי חדר השינה פונה לאתר הבנייה , לאחר כניסתי לדירה גיליתי זאת, יש לציין שבעל הדירה לא דאג להראות לי שהדירה פונה לחדר שינה כאשר הראה לי את הדירה.(ואני לצערי הרב לא עשיתי זאת בעצמי )​

לאחרונה התחילו הרעשים להפריע לשגרת חיי ואני מתעורר מוקדם מהרגיל.ברצוני לעזוב את דירה.
בחוזה כתוב כי על מנת לעזוב את הדירה עליי למצוא דייר חלופי
הדירה מפורסמת כשבועיים ובמהלכה כל אדם שהגיע לראות את הדירה ברח בגלל התמ"א
בעל הדירה לא מוכן לוותר ולא מוכן לאפשר לי לצאת מהדירה בשום אופן ומחזיק בי כבן ערובה כאן​

יש לציין כי אני משלם מחיר של דירה רגילה בשכונה שלא בסמוך לתמ"א (וגם זה באשמתי)
אני פשוט מרגיש מרומה ולא רוצה להיות כאן. מרגיש ש"עבדו עליי" בצורה הכי מכוערת שיש.
הן בכך שהסתירו ממני את חדר השינה שפונה לאתר בנייה והן בכך שאני משלם סכום מלא על דירה בסמוך לאתר בנייה
מה עושים?​

קלייטון.ש

Well-known member
על פי החוק יש אפשרות לתבוע

ראה בהסבר על חוק שכירות הוגנת בסעיף "התאמת הנכס המושכר למטרת השכירות" לפיו:
(א)"המשכיר ימסור את המושכר כשהוא מתאים למוסכם בינו ובין השוכר."
ומסבירים:
נוסחו של הסעיף מטיל אחריות רחבה מאוד על המשכיר, שכן תחולת אי ההתאמה חולשת על השימוש במושכר במספר מישורים, כמפורט להלן:
כפי שסוכם בין השוכר לבין המשכיר.
התאמת המושכר לייעודו.
התאמת סביבת המושכר למה שסוכם בין הצדדים.

על פניו ההסכם בינך לבין המשכיר, כמשתמע מהתיאור שלך ומגובה שכר הדירה, הוא לדירה שאינה סמוכה לאתר בניה.
אולם ראה שם את ההסתייגות של ההסבר ממצב שיש רעש.
כך שתוצאות התביעה לא צפויות מראש. אבל אתה יכול להציג את המצב החוקי למשכיר, בלי להגיד לו שאתה לא בטוח בתוצאות התביעה אלא להפך, ואולי הוא יעדיף לא לקחת סיכון של הפסד במשפט ויפחית לך את שכר הדירה (ואולי עם שכר דירה מופחת תמצא דייר חלופי יותר בקלות)

אני סבור כי סעיפי החוק לא יעזרו לשוכר במקרה זה.

לפי התיאור אין מדובר בבניין שעובר תמא 38 או שיפוץ כלשהו.
כמו כן כפי שציינה אשת המרצפן השוכר חותם על חוזה אשר בו מופיע לרוב סעיף כי השוכר בדק כי המושכר מתאים לצרכיו.
לטעמי אין לשוכר להלין במקרה זה על המשכיר.המשכיר לא מחוייב לדווח לשוכר על פרוייקט בניה הנמצא בית או שני בתים סמוך למושכר.
כל שוכר סביר היה רואה מייד את הבניה שמתבצעת בסמוך למושכר.לא מדובר על פגם סמוי או גלוי במושכר עצמו שאז חובה על המשכיר לציינו.אפילו לא מדובר על דירה אחרת בבניין אשר בעליה משפץ אותה ואשר גם כאן יתכן ויש חובה על המשכיר לציין עובדה זו בפני השוכר לפני החתימה על חוזה השכירות..
אגב גם ליד ביתי נבנה כעת בניין חדש והרעש והאבק ממש נוראיים.
אי לכך אני מבין וער לחלוטין למצוקת השוכר.עם זאת אין לפי דעתי שום עילה חוקית בידיו לתבוע בגין כך את המשכיר.המשכיר לא התרשל ולא היה מחוייב לדווח על הקמת הבניין הסמוך.
אני חושב שבידי השוכר מספר אפשרויות. כגון ,לבקש שוב הפחתת שכר הדירה.כגון,למצוא שוכר אחר שיכנס לנעליו ולתת לא בעצמו פיצוי כספי לצורך כך.
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
כן אני מסכים שהתביעה היא לא חד משמעית וכתבתי זאת

עם זאת אני מנסה לעזור לפונה, והעצה שלי היא לא ישר לתבוע (ובכל אופן כמובן לא לתבוע בלי להתייעץ עם עורך דין) אלא לנסות להציג מצב משפטי משוער בפני המשכיר. אם המשכיר יחשוב כמו חברי הפורום המייצגים את גישתו, אז השוכר הפונה לא הפסיד שום דבר ומצבו זהה למה שהיה. אם המשכיר יחשוש שהוא עלול להפסיד במשפט משוער ויסכים לשפר תנאי השכירות, אז הפונה הרוויח.

לא נעים

מצד אחד נראה שיש פה חוסר תום לב של המשכיר, אבל מהצד השני - לפי האדם הסביר, אם היית מודע לכך שיש אתר בנייה ליד, מוטלת עליך האחריות לבדוק את האפשרות להפרעה לאורח חייך. ציינת שהסתירו ממך את חדר השינה - לא מובן לי כיצד אפשר לטעון זאת, הרי אם היו מונעים ממך להיכנס לחדר השינה ולהתרשם ממנו, סביר להניח שלא היית שוכר את הדירה.
&nbsp
אני מניחה שבחוזה מופיע הסעיף הסטנדרטי לפיו השוכר בדק את הדירה ומצא אותה מתאימה לצרכיו, והוא מוכן לשלם את שכ"ד שצוין. זה גם לגיטימי לציין בחוזה שיציאה מהחוזה מותנית במציאת מחליף, ובעל הדירה לא מחזיק בך כבן ערובה - אתה חתום על חוזה אחרי הכל.
&nbsp
אני ממליצה להתייעץ בפורום משפטי, ולראות מה ניתן לעשות ואיך. אתה מוזמן לשתף אותנו בהמשך.

קלייטון.ש

Well-known member
אמנם השוכר אמור לבדוק את הדירה לפני החתימה על החוזה

אבל כידוע לא ניתן בזמן המוקצב לבדיקת דירה למצוא את כל הליקויים.
יש הרבה מצבים שליקויים מתגלים בהמשך והמשכיר נדרש לתקן אותם.
שוכר מגיע לבדוק דירה בדרך כלל בשעה שהמשכיר מכתיב, כך שמשכיר שרוצה להסתיר מפגעי רעש יכול להזמין אותו בשעה מתאימה בה יש שקט.
יש גם גבול כמה אתה יכול לבדוק דירה שאתה לא מכיר.
משכיר כמו כל מי שחותם על חוזה בהחלט מחוייב לתום לב. אם יש אתר בניה ליד הדירה חובת תום הלב היא לציין עובדה זו ולא להשאיר את האחריות בידי השוכר.

הכיוון אליו פונה חדר השינה אינו ליקוי

והשוכר לדבריו היה מודע לכך שקיים אתר בנייה סמוך, הוא טוען שלא ידע שחלון חדר השינה פונה לאתר.
&nbsp
בחוזה סטנדרטי מצוין שהדייר מצא את הדירה מתאימה לצרכיו למעט מומים נסתרים - אבל מה שהוא מתאר זה לא מום נסתר ולא מום בכלל, זה מצב נתון. הייתי אומרת שגם העובדה שחדר השינה פונה לאתר הבנייה לא רלוונטית - אני גרתי ליד אתר בנייה, חדר השינה לא פנה לכיוון האתר אלא היה בצד השני של הדירה, ובכל זאת היו ימים שהייתי מתעוררת מהרעש, כי בנייה כוללת רעש חזק ששומעים לרוב בכל חלקי הבית, במיוחד אם מדובר בדירה לא גדולה.
&nbsp
דרך אגב - יש המלצה נפוצה לשוכרי דירות להגיע לאזור בו הדירה ממוקמת בשעות שונות ולהתרשם מהסביבה. לא חייבים להיכנס לדירה בשביל להתרשם ממה שהולך באזור בשעות שונות מאשר בשעה בה קבעו עם המשכיר, וכאמור אתר בניה זה משהו שקשה להסתיר גם בשעות לילה.

אתה יכול לבקש ממנו

הורדה בשכר דירה.
סך הכל, החוזה שלך ייגמר מתישהו ואם הבניה תימשך יהיה לו קשה למצוא שוכרים אחרים והוא יפסיד כסף על זה שהדירה תעמוד ריקה (אתה יכול להגיד לו את זה)
אז תבקש הורדה כלשהי בשכר הדירה בינתיים, ותמשיך לחפש שוכרים אחרים שייכנסו במקומך.

למעלה