עזיבת דירה לפני תום חוזה שכירות

רינת4

New member
עזיבת דירה לפני תום חוזה שכירות

היי
שאלה - האם יש משהו בחוק החדש שאומר משהו בנוגע לנושא הבא?
אני עומדת לחתום על חוזה חדש עם בעל הדירה שלי ועד עכשיו היה לנו בחוזה סעיף שאומר שאם אני רוצה לעזוב את החוזה באמצע, עליי למצוא שוכר חלופי שימצא חן בעיני המשכיר (לא חייבת לתת התרעה 60 יום או כל תקופה אחרת לפני). מאידך - אם הוא רוצה להפסיק את החוזה עליו להתריע לי 90 יום לפני.
אני מצידי הייתי רוצה ששנינו נצטרך להודיע 60 יום לפני וכי לא תחול עליי חובת מציאת משכיר חדש שכן אם לא נמצא לא נוכל לעזוב. בעל הבית התעקש על הסעיף.
לכן חשוב לי לדעת האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנדון לפני חידוש החוזה.
תודה!

Nemesis001

New member
בשורה התחתונה לא.

ברגע שבעל הנכס משאיר לעצמו פתח להפסיק את החוזה "סתם", זכאי השוכר גם לאפשרות להפסיק את החוזה "סתם" כאשר זמני ההתרעה הם 60 יום לבעל הדירה ו-90 יום לשוכר. לא כתוב בחוק שום דבר לגבי שוכר חלופי, וכיוון שזה סעיף שלא ניתן להתנות עליו, לדעתי האישית הוא לא יכול במצב הזה לחייב אותך לשוכר חלופי.

אבל, חוק שכירות הוגנת אינו בתוקף עדיין. החוק נכנס לתוקף 60 יום אחרי שפורסם ברשומות, כמדומני יכנס לתוקף לפיכך רק ב- 19/09. לכן אם תחתום חוזה לפני שהחוק בתוקף, התנאים לא חלים עליו רטרואקטיבית.

רינת4

New member
תודה על התשובה

שלחתי היום מייל ללשכה של סתיו שפיר ושם ענו לי שהחוק כבר בתוקף.
גם באתר הכנסת רשום שהוא תקף

Nemesis001

New member
החוק בתוקף... אבל לא בתוקף

החוק התקבל ב 17.07 ופורסם ב 19.07 ובתוקף מיום לאחר מכן.
אבל בסעיף 16א לחוק כתוב שתחילתו של חוק זה שישים ימים מיום פרסומו ולפיכך...... לא תקף עדיין.

לרינת4 - המלצה לעניין הסכם שכירות שאת עומדת לחתום.

במידה וטרם חתמת על הסכם השכירות עלייך לדרוש מהמשכיר שבהסכם השכירות החדש יוכנס סעיף המחייב את הצדדים לפעול עפ"י האמור בחוק "שכירות הוגנת" החדש. [חוק השכירות והשאילה [תיקון], התשע"ז-2017] ושכל סעיף בהסכם הסותר חוק זה יבוטל כדין.

לשון החוק המצורף בהמשך, מטיל על המשכיר את האחריות לאתר שוכר חדש במידה וקיבל התראה של 90 יום...אבל תוקפה של הוראה זו היא החל מ-19 ספטמבר 2017 . [60 יום מפרסום הוראת החוק החדשה]

מעניין איך יתייחסו רשויות החוק לעימותים אפשריים בעתיד בנוגע לישום סעיפי החוק על חוזי שכירות שנחתמו לפני כניסת החוק לתוקף.

לשון החוק - חוק השכירות והשאילה [תיקון], התשע"ז-2017
http://fs.knesset.gov.il//20/law/20_lsr_389390.pdf

סעיף 5יג. [א] תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור.
[ב] המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן [א], 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות.

סעיף 5יד. על אף האמור בסעיף 2[ג], בחוזה שכירות למגורים - [1] אין להתנות על הוראות סעיף 25 ו; [2] אין להתנות על הוראות סעיפים 6 ,8 עד 10 ,15 ,21[ב] ו–[ג], 23 עד 25ה, 25ח[א] [1] ,[ב] ו–[ג] ו־25ט עד 25יג, אלא לטובת השוכר.

למעלה