עזיבת מקום עבודה לאחר חל"ד

הילית87

New member

שלום, הנני עובדת בנק מזה כ5 שנים, וכעת הנני בהריון שני ואני ממש שוקלת ברצינות להתפטר לאחר חל"ד ובהמשך לחפש מקום עבודה אחר.
אני רוצה לציין שאני עובדת בסניף כבנקאית, אין תחושת הערכה, השכר לא משקף את עומס העבודה הבלתי הגיוני שיש שם והדרישות רק עולות משנה לשנה, זה מגיע למצב שהעומס עולה לי בבריאות ויש תחושת סטרס תמידית ואני בדיכאון מלעבוד שם ביום ביום, בסוף יום עבודה אני מגיעה הביתה למשפחתי בתחושת ריקנות ובלי כוחות נפשית.
ניסיתי להגיש למשרות שהן מחוץ לסניף, בתפקידי מטה אך הרושם הוא שזה משחק מכור מראש, ולא מעט אמרו לי שמי שמתקבל זה ע"י קשרים ופרוטקציות.
אני בוגרת תואר ראשון בכלכלה ובעלת תעודה של חשב שכר, ולמען האמת, לאחר כשנתיים בערך כבר הבנתי שאני לא מעוניינת לעבוד בבנק בתור בנקאית.
הייתי שמחה לקבל הכוונה איך אני יכולה לכוון את עצמי למציאת עבודה שאני יאהב ללכת אליה וארגיש מסופקת במה שאני עוסקת.
תודה רבה

היי הילית, שאלה נהדרת - תודה לך.
שאלה לי אלייך - האם את רואה את עצמך בענף הפיננסי בטווח הארוך? בעולם הכלכלי / פיננסי?
כי אם כן, השאלה שאני הייתי שואל כעת, היא לא מה העבודה שכדאי לחפש, על מנת שאהיה מוגשמת, אלא מה העבודות שכדאי לי לחפש, כך שבעוד 5 שנים אהיה - נגיד, מנהלת תיקי לקוחות בכירה בבית השקעות (סתם משרה שעלתה לי בראש) ואז מתחילים לפרק את זה לאחור, איזה משרות עלי לעשות כדי להגיע לשם. 5 שנים זה מעל ומעבר לזמן הנדרש בשביל משרת Entry level בענף - (משרה ראשונה). מציע, במידה ורלוונטי, חפשי לך את המשרה הבאה בנחת, גם אם היא עדיין זוטרה, אבל כזאת שמקדמת אותך, אל עבר החזון התעסוקתי שלך.
להתפטר יש לך מספיק זמן... ולאחר לידה התפטרות דינה כפיטורין.. אין לך מה למהר בנושא.
בהצלחה רבה

הילית87

New member
תודה רבה על

המענה המהיר.
לא כ"כ מובן לי המשפט האחרון שכתבת, אני בעז"ה צפוייה ללדת בפברואר ואני יודעת שאם אני מתפטרת לצורך טיפול בתינוק אז אני זכאית לפיצויים.
ובנוגע לעיניין איפה אני רואה את עצמי בטווח הארוך, זאת השאלה שהכי קשה לי לענות עליה..אני יותר יכולה לומר שאני רואה את עצמי בתפקיד בק אופיס/משרדי-ללא לקוחות, שעות יותר נוחות מאשר העבודה בבנק (ללא פיצולים-עבודה עד שבע בערב פעמיים בשבוע, ערבי חג וכו), מה שכן אני חושבת שהייתי רוצה להיות חשבת שכר אך תמיד דורשים שנתיים ניסיון ואין לי.
בגדול אני בן אדם ריאלי וקשה לי לחשוב שאעשה ממש שינוי בכיוון התעסוקתי למשהו אחר...

תודה רבה על המענה המהיר

הילית, זה לגיטימי לחלוטין מה שאת אומרת, ואני מבטיח לך שברגע שתחבקי את התינוק שלך בידיים, כל תפיסת העולם תשתנה לך כמה פעמים.
מה שניסיתי לכוון אותך, זה שאם את יודעת באיזה סוג עיסוק את רואה את עצמך עוסקת בטווח הארוך, קל יותר לבנות את מסלול הקריירה.
לגיטימי גם להגיד שבשנים הקרובות, עדיף לך להתמקד בגידול הילדים ובהמשך, כשהם יגדלו, תתפני לפיתוח הקריירה...
לגבי חשבות שכר, בכל עיסוק שבו אדם מתחיל לעבוד, אין לו בהתחלה ניסיון.
השאלה אם יש לך את הנכונות "לשלם דמי לימוד" - הכוונה אינה לעלות ההכשרה בלבד, אלה לכך שעבור פתיחת דלת וכניסה לענף חדש, שבו איך לך ניסיון, תסכימי לקבל בשנה/ שנתיים הראשונות שכר נמוך, שישתפר בהמשך, ככל שהנסיון שלך בתחום עולה. השכר עשוי להשתפר באותו ארגון, או בארגון אחר, תוך מעבר עבודה.
מכיר הרבה אנשים שלומדים מקצוע, לצורך הסבה מקצועית, אבל לא מוכנים לרדת בשכר שלהם, ולכן מפספסים את ההזדמנות להכנס לענף והלימודים הולכים לאיבוד.
מה שלא תבחרי, שיהיה לך המון בהצלחה והרבה מזל טוב ללידה הקרובה.

הילית87

New member
תודה

למעלה