עזיבת נכים ! מדוע ? זה ככה

עזיבת נכים ! מדוע ? זה ככה

שלום לכם ! אני בן לאמא שהעסקנו עובדת זרה מנאפל ומהודו ! מתי שלא מתחשק להם הם פשוט כמותת והולכות כאילו אין עולם! אימי מתנהגת אליה כאילו היא ביתה ! ווהתנהגותה של ה"עובדת" אליה פשוט ל א יפה ! האוכל והמשכורת שהיא מקבלת זה בידוק כמו איש שעובד בהיי-טק! אז למה??? למה החוק תמיד לטובם ולא לטובת אלה שמעסיקים אותם ! ? למה אין חוק שיכול לעוזר לנו בעובדת שמתחילה לעבוד ומחיובת לאותם חודשים שהיא היתחייבה ! הודה לכם מראש אם יש מקום שיכולו לעוזר לי בנושא זה ! וכמו שיש להם קו לעובד ! גם למשפחות המעסיקות צריך להיות כזה !

איילת1974

New member
בסבתי מטפלת עובדת זרה (חוקית עם אישורים והכל)

היא מאוד מרוצה ממנה, העובדת מתנהגת אליה כאילו היא מטפלת באימה שלה, בלי קשר לכך שסבתי נחשבת לקלה הן מבחינת האישיות שלה והן מבחינת צרכי הטיפול. העובדת הזאת הגיעה לאחר שתי מטפלות ישראליות שלא היינו מרוצים מרמת הטיפול שלהן ובייחוד מהעובדה שחפצים נטו להיעלם (וסבתי היתה ועודנה אישה מסודרת וצלולה בדעתה). תצרו קשר עם החברה שדרכה אתם מעסיקים אותה, ותגידו שאינכם מרוצים ממנה ואתם מבקשים עובדת חלופית. לרוב העובדים הסיעודיים הזרים טובים יותר מעובדים סיעודיים ישרלאים ושמעתי וראיתי כמה מקרים שכאלו.

איילת --->

כל הרעיון זה לא שהם טובים או לא זה פשוט הם עוזבים מתי שהם רוצים ולנו אין למי לפנות ואז אנו נשארים בלי מטפלת תקופה גדולה מאוד ! עד שאנו מוצאים מטפלת טובה מאוד ! .... וכמו שאמרתי חבל שאין לנו קו למי לפנות ! עובדה שעובדות זרות מרביצות מכות וראינו דברים כאלה ! מה אפשר לעשות ! .....

אבל כך זה בכל עבודה.

אסור להכריח עובד להשאר במקום עבודה בניגוד לרצונו. היית רוצה שיעשו את זה לך?

סנפפיש

New member
מצטערת... אני לא מקבלת את גישתך

מז'תמורת אסור להכריח? יש כאלה חארות בין המטפלים... שגם כשטוב להם, הם קמים ובורחים בשביל עבודה קלה יותר או שכר גבוה יותר. טיפול בקשישים ונכים, שונה מכל עבודה אחרת. איך היית מגיבה אם היית מגלה שהמטפלת שלך ברחה מהבית בארבע לפנות בוקר והשאירה אותך במיטה, חסרת ישע? אל תנסי להיות יותר צדיקה מהאפיפיור.

זאת אומרת אסור להכריח.

מה לא ברור פה? אסור להכריח אדם להשאר במקום עבודה בניגוד לרצונו. הכרחה כזאת היא עבדות. אני לא מבינה מה לא ברור בזה.

אז מתברר שיש גם יוצאי דופן

תרשו לי לא להיות מופתעת שמדובר בעובדת זרה פתאום הכול מותר. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3331264,00.html

סנפפיש

New member
את מציגה תמונה חד-צדדית

את לא מכירה אותי וגם לא אני אותך.... אבל אני מכירה מקרוב את התחום של עובדי סיעוד. יש בין המטפלים הסיעודים עובדים מסורים ואחראים, ויש ביניהם גם חארות שמקבלים יחס מעולה ודורשים עוד ועוד... וברגע שהם לא מקבלים, הם קמים ובורחים. את לא יכולה להציג את המעסיקים הישראלים כלא בסדר... ואת מהגרי העבודה כבסדר גמור. זה לא עובד ככה ! וכמו שכתבתי לך... יש לעשות הפרדה בין טיפול סיעודי לסוגי עבודה אחרים.

קרה לך פעם שעבדת במקום עבודה

שלא היית מרוצה ממנו, מכל מיני סיבות? כשזה קרה, קמת ועזבת? זה למה. כל אדם בעולם רשאי לעזוב מקום עבודה שאינו לרוחו, לא משנה מה הסיבה. עבודה שאסור לעזוב אותה נחשבת "עבדות" והיא אסורה על פי חוק.

IgalR

New member
דמגוגיה בגרוש

אין מניע מאף אחד מלעזוב את עבודתו. ולעצם הדוגמא שלך , לי זה קרה קמתי והלכתי הבייתה . ואפילו ישנם מעסיקים שדורשים תקופת צינון וזה חלק מתנאי ההעסקה אז התנאי הוא שבמידה והעבודה לא מוצאת חן בעינייך אתה חוזר לבייתך ארצך מולדתך זה תנאי שצריך לקיים ומי שלא מתכוון לקיים את התנאי הזה שלא יתחייב אבל אי אפשר שבדיעבד דמגוגים יצהירו שמדובר בעבדות.

IgalR

New member
אגב , ככה זה בכל מקום עבודה

חבר שלי נסע מטעם אמדוקס לארהב. הוא אפילו לא חלם לעזוב את האמדוקס ולעבוד בחברה אחרת. כשרצה לעזוב את מקום עבודה חזר לישראל ביחד עם אשתו ובנו בן ה 3 שידע רק אנגלית ויום העצמאות מבחינתו זה ה 4 ליולי והחברים שלו אוכלים ביצה ונקניק בבוקר. חיפש מקום עובדה אחר

SupermanZW

Well-known member
על פזיזות משלמים והחבר שלך שילם ביוקר

לו היה מחכה עד שהיה עובד בארה"ב שנה ומבקש ספונסורשיפ מעסיק לגרין כארד מתוקף היותו עובד בחברה אמריקאית בארה"ב למעלה משנה רוב הסיכויים שהיה מקבל את הגרין כארד, לאחר קבלת הגרין כארד היה נשאר לעבוד באותו מקום לפחות עוד חצי שנה כדי לא לעורר חשדות כלשהם ורק לאחר מכן עוזב את מקום העבודה שרצה לעזוב יכול היה לחפש חברה בארה"ב לעבוד בה ולהישאר בה כמה שירצה, לאחר 5 שנים עם גרין כארד יכול היה להגיש בקשה לאזרחות ולקבל ואז גם אם היה בוחר לחיות מספר שנים בארה"ב ומספר שנים בישראל את האזרחות האמריקאית אי אפשר היה לקחת לו בכל מקרה. בגלל פזיזות וחוסר תכנון הפסיד החבר שלך את ההזדמנות להגשים את החלום האמריקאי (ואני בטוח שהייתה לו משכורת גבוהה מספיק כדי לאפשר זאת), בקיצור פראייר מפראיירלנד החבר שלך. למה אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים?!

זה לא בדיוק אותו הדבר!! כשעובד זר נוטש

את מעסיקו (בד"כ אדם נכה ו/או סיעודי), הוא ברוב המקרים, נעלם ומשאיר את המשפחה בחוסר אונים, ללא מטפל וללא הויזה שנותרה תפוסה, ע"י אותו עובד שברח ולפעמים לוקח כמה חודשים, עד שהעניין מסודר והמשפחה יכולה להביא עובד חדש וזה קרה לכמה חברות שלי

SupermanZW

Well-known member
אז לדעתך עובד זר צריך להיות עבד?

רק עבד לא יכול להחליף מקום עבודה. גם עובד זר הוא אדם ואת העבדות צריך לזרוק לפח הזבל של ההיסטוריה.

מאיפה הבאת את הרעיון הזה?? לאן לקחת את זה??

מה פתאום עבד???, ציינתי את ההבדל שכשעובד ישראלי, מחליט לעזוב מקום עבודה הוא מודיע על זה! עובד זר בהרבה מקרים בורח!! ומשאיר את המעסיק שלו חסר אונים, למה שלא יודיע על רצונו לעזוב, יתן למשפחה להתארגן לקראת עובד חדש - רובם עובדים ומתוגמלים בהתאם לחוק, אבל משום מה מרוב שדואגים לזכויות שלהם, שוכחים את המעסיקים (אני מדברת על עובדים שמועסקים בסיעוד, לא יודעת מה קורה אצל עובדים זרים במגזרים אחרים)

רון סי

New member
זה אתם?

http://www.mehagrim.org/2009/07/blog-post_20.html נראה שהחוק דווקא לטובת המעסיקים, והפסיקה הזו היא באמת אבסורדית. אני לא מבין איך אפשר להעסיק מטפלת בכוח. הרי איכות הטיפול שהיא תתן מאונס היא בטוח עלובה שבעלובות. אני בחיים לא הייתי נותן למטפלת לא מרוצה להתקרב לבת המשפחה שלי.

renjintso

New member
זה סיפור שלא יאמן

מחריד ונורא בקריאה שטחית עולות לי שתי שאלות: למה השופט לא ידע על תנאי ההעסקה ועל הטענות להרעבה והתעללות? העובדת לא הייתה מיוצגת? רותי כותבת: "באופן חסר תקדים, השופט עודד שחם נענה לבקשה, ונתן צו שבפועל אסר על העובדת להתפטר. "ניתן בזה צו אירעי המחייב את החברה ו/או את המשיבה (העובדת - ר"ס) להימנע מהפסקת הטיפול. תוקף הצו עד להחלטה אחרת", כתב ב־1 ביולי. בהתבסס על הצו, הודיעה חברת כוח האדם לעובדת שאסור לה לעזוב". מה שאני מבינה מזה (ואולי אני לא מבינה נכון) זה שהצו מחייב את החברה לספק פתרון חלופי אם העובדת עוזבת. זה כבר נשמע אחרת לגמרי מאשר לחייב אדם להמשיך לעבוד בניגוד לכל חוק שהוא ונראה יותר שחברת כ"א (באופן מפתיע...) ניצלה את חוסר הידע של העובדת. ועוד שאלה למומחים: במקרה שעובד סיעוד עוזב את המטופל, מה קורה לויזה שלו? הוא אמור למצוא עבודה אחרת? חברת כ"א אמורה להציב אותו מחדש? יש תקופה מסוימת שבה מותר לו לחפש עבודה? איך זה עובד?

renjintso

New member
אוקיי סליחה

אני רואה עכשיו שהצו ניתן במעמד צד אחד מאד מוזר ואני מקווה שהעובדת הגישה תלונה במשטרה.

למעלה