עזיבת תפקיד לאחר התנדבות/ביטול התנדבות

magicbox445

New member
עזיבת תפקיד לאחר התנדבות/ביטול התנדבות

היי, שמי ניר,
ולאחרונה, לאחר מסלול שירות של שנתיים וחצי מפקד בתותחנים, רמ2 בעקבות קרוהן, 21 ותאריך שחרור,
החלטתי ביום השחרור לבדוק אופציות להתנדבות. בעקבות ניסיון אזרחי מסויים, הציעו לי תפקיד מעניין שקשור בצילום ביחידה מסויימת (ללא קורס).
העליתי פרופיל ל25, ובחרתי לסיים שירות מלא ביחידה. בפועל, כמו שניחשתם, כל קשר בין התפקיד למה שהוצג לי לפני, מקרי בהחלט, וזה פשוט לא עובד.. (לא רק בגלל שזה לא התפקיד שהייתי אמור לבצע).
עכשיו, לפני שאני אמשיך, אני רק רוצה להבהיר שאין פה איזשהו וויתור עצמי או סירוב לעשות משהו - להפך, עברתי כמה שנים טובות במצב בריאותי רופף ובחרתי להמשיך, אבל יש גבול.
עוד לא הייתה לי הזדמנות לשיחה רצינית בנושא עם המפקדים - למרות שהספיק לי פרק הזמן הקצר שאני שם להבין איך החודשים הבאים הולכים להתנהל (שחרור באוגוסט).
הבנתי שהדרך לבטל התנדבות היא להראות הרעה במצב הבריאותי ולבקש וועדה, מה שלא כל כך מסובך לעשות במקרה שלי, אבל אני לא רוצה ללכת בדרך הזאת.
האם יש עוד אופציות?
תודה רבה..

noboya

New member
אופציות

שלום ניר,
מבאס לשמוע את הסיפור שלך, פנית לתא מתנדבים?
אתה עדיין יכול להחליף תפקיד, בעיקר אם יש מישהו שיכול למשוך אותך אליו.
בהצלחה.

Run for a Fall

New member
היי

אני מניח שאופציית המעבר תפקיד פתוחה בפניך, אבל אני אגיד לך את האמת - יהיה מאוד קשה למצוא לך תפקיד שתשרת בו רק שלושה חודשים. תנסה לראות אם מישהו קרוב מוכן למשוך אותך אליו.
התרת התנדבות ניתן להגיש גם דרך טופס 55 (שמוגש ישר לתא מתנדבים בכל מקרה) אם אני לא טועה (ולפני כמה ימים קראתי שלא חייב להוכיח הרעה במצב בריאותי כדי להתיר התנדבות, לא יודע כיצד זה מתנהל בפועל).

השאלה היא מה הקושי שניצב בפניך... אם מדובר בקושי בריאותי אז בהחלט צריך להתיר את ההתנדבות, בכל זאת 3 חודשים לשחרור זה ממש לא משנה מבחינת מענקים וכו' וחבל לקחת את הסיכון.

אם הקושי הוא שהתפקיד לא מוצא חן בעיניך (משעמם, לא מספק...) אז אולי כדאי לשקול בכל זאת לשאת את זה לעוד כולה 3 חודשים ואז להשתחרר כרגיל במקום לעבור את מסכת הבירוקרטיה הצה"לית...

magicbox445

New member
סיבות

היי,
קודם כל תודה על התגובות המהירות.
אם התפקיד היה משעמם, או לא מספיק, הייתי שותק ונושך שפתיים 3 חודשים, כי זה צה"ל, ואני בחרתי בזה, וזה בסדר גמור. אבל זה לא שהתפקיד משעמם, זה פשוט לא... התפקיד. אני אכן אצור קשר עם תא מתדבים, בתקווה שמישהו יענה לי שם.
אני אשמח לעוד תגובות, בעיקר מאנשים שהיה להם ניסיון עם מקרה כזה, אם יש בכלל מישהו כזה..
תודה! :)

נ ו ע ה 12

New member
אם זה לא התפקיד אז מהן למעשה הסיבות?

אני מסכימה עם הדעה שחבל להתעסק עם כל הבירוקרטיה הזאת כשנשארו לך סה"כ 3 חודשים... בעיקרון, אם אתה מעוניין בהתרת ההתנדבות אתה צריך להגיש בקשה דרך מש"קית הת"ש ביחידה שלך, שתכלול מכתב אישי שלך וסיכום ראיון עם רס"ן. הבקשה תועבר למדור מתנדבים ושם יבחנו אותה. אם אתה הולך על העניין הרפואי, כלומר החמרה הקשורה לקרוהן, הנושא ייבדק גם ע"י מקרפ"ר, ואז הרופא יכול להמליץ על שינוי שיבוץ ו/או פטורים, ולאו דווקא ישר לשחרר, אבל שוב... אני מניחה שעד שתקבל תשובה, עם כל הבירוקרטיה, כבר לא יישאר לך כמעט זמן לשירות... (; בכל אופן, תתקשר ביום ראשון למדור מתנדבים, מאז שהם נהפכו למדור הרבה יותר קל לתפוס אותם. הטלפון ושעות פעילות המוקד מצויים בראש הפורום.

נ ו ע ה 12

New member
אחרי קבלת הפטור כאילו? אז איך הגעת אליו?

או שאתה מדבר על כך שקיווית להשלים 3 שנים בתותחנים?

למעלה