עזים מעורבות בורי-אלפיני

pander10

New member
עזים מעורבות בורי-אלפיני

האם הזן הזה הוא טוב לחלב הן מבחינת הכממות והן מבחינת איכות החלב? האם להעדיף אותו על שאמי או בורי לא מעורב? האם המחיר של 400 שח לגדיה בת חודש הוא מחיר סביר תודה

האלפינים הם טובים בחלב

כי החלב שלהם יותר עשיר, ומעורבים תמיד טוב והמחיר מצויין

pander10

New member
תודה על התשובה!

וכן אם יש לך טיפים נוספים לגבי הזן הזה-אני אשמח לקבל!

טיפים לגבי הזן הזה?

לא ממש, אני רק יכול לתת לך טיפים באופן כללי על עיזים, וגם בפורום יש כמה קישורים על הנושא, אתה מוזמן לשאול על דברים ספסיפים ואנסה לענות לך.

pander10

New member
בכיף!

למשל מישהו אמר לי שלקנות גדיה צעירה בת חודש-חודשיים על מנת לקבל ממנה חלב לאחר מכן זה לא מציאותי משום שהגדיה עדיין לא יציבה וזקוקה להיות בעדר ולא לבד.האם זה נכון? ובנוסף-מה הסכנות שהגדיות בגיל כזה חשופות להן? מחולת,מזון,מרעה,חיסונים,מזיקים,בעלי חיים אחרים כמו תרנגולות וכו. שמאי-בורי או שאמי -אלפיני-את מי להעדיף? תודה

עדיף גדיה שגמולה כבר

אבל זה לא רלוונטי כי א. מומלץ להכניס אותה להריון מעל גיל שנה, ב. היום כשיש עדר של נותנות חלב משתדלים לגמול את הגדיות כמה שיותר מהר, משום שן אוכלות את החלב שמיועד לחליבה, לכן גומלים אותן מהר. בעיקרון גמולה בת כחודש פלוס יכולה להיות בסדר, בתיאורתי ובמצבים מסויימים הן יכולות להיות חלשות ותופסות מחלות מהר, אבל עם טיפול נכון גם הקטנטנות יהיו בסדר גמור לגבי הסוג העז לא יודע להגיד מה עדיף, בכל בחירה שיהיה בהצלחה.

pander10

New member
הגדיה שאני מדבר עליה היא כבר גמולה...

לגבי א'-ברור,ודאי שאטפל בזה רק אח"כ אבל אני צריך לקבל החלטה כרגע לגבי הקניה.הגדיות שדיברתי עליהן הן כבר גמולות. ולגבי המחלות-מהו הטיפול הנכון שדיברת,מהן המחלות שעליי להזהר מהן במיוחד בשלבים הראשונים ומה החיסונים,אם יש, שצריך לעשות כדי להמנע מזה? תודה

שום חיסונים

אין ממש משהו שצריך לדאוג לו, רק לדאוג לתזונה נכונה וטובה, וכמובן שאם אתה מאכיל כמוני בעשבי הגינה/שכונה/עיר, שים לב שזה לא משהו מרוסס, אם אתה לא בטוח אז אל תתן להם, בכל מקרה אפשר להאכיל אותן גם בירקות ופירות שאתה קונה, אבל בכמות הזו הם צריכים המון, אז צריך חציר, ותלתן וכמה שיותר גיוון בעשבים שאתה נותן להן, אצלי לא רק שהן בריאות הן שמנמנות
אם תדאג להן הם יהיו בריאות,

pander10

New member
ומה לגבי גדיות מעורבות:

ומה לגבי גדיות מעורבות, ההורים: נקבה-בורי זכר-שאמי/מקומי? וכן כמה צריכה לעלות גדיה כזו בת 2.5 חודשים? תודה , רונן.

למעלה