עזרא לילדה בת 12

• פותח הנושא rvitl
  • פורסם בתאריך

rvitl

New member
עזרא לילדה בת 12

אופרי אני מתרשמת ממך שאת מבינה עיניין , זה נכון שלילה יש עוד בעיות אחרות אבל לדעתי לא זה מה שגורם לה לפצות את עצמה באוכל . והעיניין האוכל הבריא את זה נתתי כדוגמא לחלק מהשיחות שאנו מקימות, הייתה תקופה שדיברתי אליה ישירות ואמרתי את האמת ולאחר שהבנתי שהיא נפגעת ניסיתי להיות יותר עדינה בהסברים שלי וחלק והם היה להסביר כי שומן זה לא רק לא יפה אלה בעיקר לא בריא, ומה ההשלכות לחיים. הילדה מאוד מבינה אך קיים קושי חברתי להתמודד החברה פוגת והשומןלא מוסיף ביטחון בעידן שלנו כשיש הרבה מאוד בנות רזות מאוד.

rolan

New member
די ברור לי

שיש כאן בעיה שמעבר לעניין האוכל. אולי תרפיה כלשהי. אני חושבת שכדאי בכל מקרה להגיע למרפאת הפרעות אכילה באזורכם, שם יוכלו לעשות אבחון ולהמליץ על טיפול משולב - תרפיה + תזונה. איני אשת מקצוע אך לדעתי זה הכיוון.

אופירA

New member
מנהל
בכל זאת,

אני מאמינה שנכנסתם ל-Loop של לחץ, ושכמובן התגובה הפוגעת של הסביבה רק מחזקת אותו. ובוודאי שהמסר החברתי הרווח - שאדם הוא חסר ערך לחלוטין אם אינו נראה כגבעול חסר חיים - אינו מוסיף רוגע ושלווה למתח שבמצב שלכם... ולדעתי כן צריך למצוא דרך להרפות את המתח. ולו רק כדי שהמצב לא יחמיר עוד יותר, והילדה השמנה תהפוך חס ושלום לשמנה הרבה יותר (השמים הם הגבול)... וכן ע"י הפנמה שהמראה החיצוני אינו חשוב באופן כה קריטי, וכל מי שנותן לו ערך עד כדי כך שמאמין שאפשר וצריך לפגוע באדם השמן ולמרר את חייו - צריך להצטער בשבילו ביום הולדתו. וללמוד להתייחס אליו כאל אוויר (שאינו ראוי לנשימה). לחפש את הדרך לאווירה של שמחה בבית. שלפחות הבית יהיה לה עוגן לנשום בו אוויר מהלחץ שיש לה בחברת הילדים. (ואם מסתמן כיוון חיובי של שיפור בהרגשה שלה - אולי כדאי לשקול לעבור בי"ס, כדי לתת לה הזדמנות של התחלה חדשה בנקודת פתיחה חיובית יותר).

rolan

New member
בהחלט

תומכת בדברייך, אופירA, בעניין הרפיית המתח ושינוי האווירה בבית. "ביתי מבצרי" זה מה שעליכם לבנות עבורה כרגע. עליכם לטעת בה בטחון ואמונה שלמה שתמיד תמיד תהיו לצידה, לא משנה איך תראה ומה תעשה... ברור מעל לכל ספק שהילדה כבר מודעת לסכנות ולבעייה החברתית. לכן, אין טעם לחזור ולשנן לה דברים שכבר אמרתם כל כך הרבה פעמים בעבר. כדאי לעשות חושבים עם אנשי מקצוע שיוכלו לאתר את מקור הבעיה ולטפל בה. משום שככל שתמשיכו להסביר וללמד יתפרשו דבריכם כציפיה לא ממושת על ידה והתסכול שלה יגדל ויתעצם ויכול להפוך לבעיה נוספת.

למעלה