|עזרההאם מישהי עברה בדיקה גנטית ...

lili the one

New member
|עזרההאם מישהי עברה בדיקה גנטית ...

לסרטן שד? הרופא שלי המליץ לי על הבדיקה הזו. תודה ל.

מלמלה

New member
אניל אעברתי למרות

שיש לי 2 בנות ונראה לי שהתוצאות יותר רלוונטיות בשבילן מאשר לי ובנוסף קראתי באיזה מאמר אינטרנט שהתפתחות מינית מוקדמת (מתחת לגיל 8) מעלה את הסיכויי לסרטן השד אצל נשים מישהו שמע? יודע? זה גנטי? היא כל כך צעירה וכבר אני רואה את הניצנים....

lili the one

New member
הי מלמלה

לפי מה שהוסבר לי הצורך בבדיקה הגנטית הוא חוץ מהתורשה לבנות הוא למניעת סרטן שחלות, שמאוד קשה לגלות אותו ולכן במקרים של כן נשיאת הגן כורתים את השחלות למניעה. אני מאוד התלבטתי אם לעבור את הבדיקה הגנטית. הגניקולוג שלי משגע לי את השכל כבר שנה ורק עכשיו לאחר סיום הטיפולים ומנוחה למעט זמן החלטתי כן לבצע אותה במיוחד שהריון נוסף אני כבר לא מתכננת. מספיק לי 3 הבנים המקסימים שלי. אני לא יודעת אם התפתחות בגיל צעיר מגבירה את הסיכוי לחלות. מה שכן אני חושבת שכדאי לך לשקול את זה. איך מזי כתבה - בסך הכל בדיקת דם אחת :)

מזי א

New member
אני

עברתי בדיקה גנטית, בבי"ח שניידר, מדובר בבדיקת דם ,פשוטה. בה בודקים את הימצאות המוטציות בגנים,brca1, brca 2 הבדיקה בזמנו, לפני שנתיים, עלתה לי 350 ש"ח ,כאשר קופת חולים כללית מחזירה בסביבות 40% , אני חושבת שהיום הבדיקה היא בסל , תשאלי. שיהיה בהצלחה.

lili the one

New member
דרך אגב לא שילמתי על הבדיקה.

הרופאים במכון אמרו לי שאני זכאית לבדיקה חינם :)

בשורות טובות ../images/Emo140.gif

כיף לשמוע! שיהיה לך אחלה יום!

lili the one

New member
עברתי את הבדיקה ביום חמישי.

ממתינה לתוצאות בעוד כ חודש ימים!!!! בינתיים לא ישנה בלילות. ל.

לילי החמודה

אני מבינה אותך מאוד כי אניעברתי את אותו הדבר .אבל אצלי הלך הכל מהר תוך 3 ימים קבלתי תשובה ומהיום שגילתי את הגוש תוך שבועיםכבר היתי אחרי ניתוח של שני השדיים .אני מקוה שזה שום דבר ושתכתבי לנו שהכל בסדר

lili the one

New member
בון בון אנחנו מדברות על בדיקה גנטית

לצערי גיליתי שיש לי גוש סרטני כבר לפני שנה. כיום אני נקייה אך עברתי ניתוח, כימוטרפיה והקרנות. קראתי את שכתבת ואני מאחלת לך שיעבור בקלות עד כמה שאפשר. הברירה היחידה שיש לך היא להיות חזקה ולדעת שתקופה זו תחלוף. אני מייעצת לך גם להיצמד לשיגרת החיים שהורגלת לה לפני שנודע לך על הגוש. אני גם בתקופת הכימו עבדתי וטיפלתי בילדי. פשוט שכדי שלא כל היום יעבור במחשבות על מה שקורה. עכשיו לאחר שהחלמתי עברתי את הבדיקה הגנטית כדי לבדוק האם אני נושאת את גן סרטן השד וזאת למניעת סרטן השחלות. לא כל מי שחולה בסרטן השד היא נשאית הגן. אבל עזבי אותך משטויות. כרגע התרכזי בהווה. שוב בהצלחה ל.

למעלה