עזרהה בבקשה=]

עזרהה בבקשה=]

היי.. אני בכיתה ז', ויש לי עבודת שורשים לעשות. אז ככה- המורה נתנה לנו לצייר או להדפיס משהו שמאפיין את שם המשפחה שלך. למשל השם שלך הוא לפיד- לצייר לפיד בוער. עכשיו, השם שלי הוא כהן. ויש מין 12 אבנים שמסמנים את 12 השבטים, נכון? אבל אני חושבת שזה לא כל כך קשור... אז חשבתי על עוד משהו- נכון הבגד שלבשו הכהנים? היו עליו אבנים אם אני לא טועה, נכון? תענו לי, בבקשה. ומי שיכול בבקשה לתת לי תמונה שלהם זה יהיה ממש נחמד. רעות.

יוסי ר1

Active member
כהן הוא אדם הנושא בכהונה,

כלומר מכהן במשרה . בימי קדם המשרה החשובה ביותר היתה עבודת הא-ל, ולכן סתם כהן הוא מי שאחראי על טקסי עבודת הא-ל. אם אינני טועה, הראשון שנזכר ככהן הוא מלכיצדק מלך שלם שיצא אל אברהם אבינו עם לחם ומלח, ונאמר עליו שהוא "כהן לאל עליון". גם למצרים היו כהנים משלהם. בעם ישראל כהנים הם מי שהם צאצאיו של אהרון הכהן, שהיה משבט לוי. הם כהנים מעצם זה שנולדו למשפחה, גם אם הם עוסקים בעבודות אחרות. לכהנים יש שמות אופייניים חוץ מכהן - למשל כ"ץ, אזולאי, ועוד.

פלגיה

New member
לבגד של הכהן הגדול - זה עם האבנים

קראו "חושן", וזה באמת משהו יפה שאפשר לצייר כמאפיין את השם שלך. בתמונה המצורפת יש כהן גדול וכהן הדיוט (כלומר פשוט). החושן הוא הריבוע ובו האבנים שהדמות המרכזית לובשת על הבגדים בחזית.

למעלה