עזרה אוכל לחתולה זקנה

sharonei1

New member
עזרה אוכל לחתולה זקנה

החתולה שלי מאוד זקנה יכולה לאכול רק אוכל רך בלבד, מצאתי לה אוכל שהיא אוהבת ואוכלת sanbelle soft אני לא מוצא באף חנות את האוכל הזה גם בחנות שקניתי בזמנו אמרו שאין וסוחבים אותי שכל רגע עומד להגיע ולא מגיע עברתי כבר 7 חנויות רובן לא שמעו בכלל על המותג הזה, אחת מהן אפילו אמרה שאם הם לא מכירים אז אין באף מקום, שאר החנויות אמרו שיבדקו לקחו טלפון ולא חזרו אליי בכלל, מצאתי חנות שכן יש את המותג אבל בדיוק את ה soft אין וגם כבר עוד מעט שבועיים מושך אותי שיגיע אבל לא מגיע כלום , החתולה מתקיימת כרגע רק על קופסאות שימורים, צירפתי צילום, תודה

sharonei1

New member
אוכל רך מקביל גם מתאים

אין באף חנות שעברתי ממש מוזר
אוכל רך כל כך נדיר ?

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי החברה הפסיקה לייצר את המזון הזה, הוא לא מופיע באתר שלה

אבל כדאי להתקשר ליבואן ישירות ולברר, פרטים שלו אמורים להיות כתובים על השק.
&nbsp
בת כמה החתולה? למה היא לא מסוגלת לאכול מזון אחר?

sharonei1

New member
חתולה מאוד זקנה

הגיל שלה לא ידוע במדויק בין 15 שנה ל 18 שנה
יכולה רק רך יש לה אולי בעייה בשיניים שקשה לה אוכל קשה
אין משהוא מקביל רך ? זה נדיר שחתול מבוגר צריך אוכל רך ?

dimitrygo

Active member
מנהל
אני לא מכיר מזונות רכים אחרים. היה עוד מזון דומה אבל גם הוא

כבר לא נמכר.
&nbsp
בכל מקרה חתולים לא לועסים מזון, מקסימום הם מרסקים אותו עם השיניים ובולעים, חלקם בולעים אפילו בלי לרסק. כדאי לחפש מזון עם כופתאות קטנות ומעוגלות, כך לחתולה יהיה קל לבלוע אותם.
אני מכיר את אלה:
http://www.zooeretz.co.il/items/997...ק-ג-EarthBorn-Holistic-Vantage-Feline-ארטבון-
https://www.petpoint.co.il/product-1284-גו_מזון_עוף_לחתול.aspx

יוקה

New member
מצב דומה

החתולה שלי בת 15 פלוס ומלבד בעיות שיניים וחניכיים החלו גם בעיות ביציאות. עצירויות שמלוות בבכי. הכפלתי ואף יותר את מנת המעדנים הרכים שנתתי לה כל חייה רק כצ'ופר וזה די עובד. במקביל אני משאירה לה - חופשי - את האוכל היבש, והיא אכן מכרסמת אותו בין ובין. מכיוון שהיא כבר לא צריכה לגדות או להתבגר, אני לא ממש מקפידה על מזון רך איכותי מאוד ונותנת לה פנסי פיסט, פריסקיז או שונרא, בטעמים האהובים עליה. מציעה לך גם להתייעץ עם הוטרינר שלה. רובם מוכרים פאוצ'ים של מזונות רכים למטרות בריאות שונות.

dimitrygo

Active member
מנהל
אין מחסור בחנויות בשימורים מלאים, זה פשוט יוצא יקר

Yukita

Active member
מנהל
אפשרות אחרת

לא זולה אבל נשמעת מתאימה לסיטואציה - מזון רטוב עליו כתוב "מזון מלא" ( כלומר, מכיל את כל מרכיבי התזונה הדרושים) בניגוד לשימורים הרגילים שהם "מזון משלים".
&nbsp
עוד אפשרות - אוכל יבש מתאים לקשישים שפשוט מרככים עם קצת מים פושרים חמימים ואז זה רך...

sharonei1

New member
אני לא מבין איך יכול להיות

זה המזון הרך היחיד ששווק בארץ ואין אותו יותר ?
ואין שום מזון רך אחר לא בקופסאות שימורים ?
עברתי כבר 8 חנויות ואחת מהן רשת שבדקה בכל הסניפים שלה
לא נשמע קצת מוזר ?
אולי למישהוא יש מידע על מזון אמיתי לא בקופסאות שהוא רך ?
להרטיב מזון קשה זה פיתרון מאולתר ולא מיטבי וקשה לחתולה שלי גם עם זה

dimitrygo

Active member
מנהל
אין מזון רך. כניראה אין אליו ביקוש. עובדה שגם החברה הזאת

הפסיקה לייצר אותו.
להרטיב מזון קשה זה דווקא פתרון טוב. צריך להשאיר מזון יבש במים פושרים לרבע שעה והוא הופך להיות רך. החסרון היחיד שאי אפשר להשאיר אותו להרבה זמן, במיוחד בקיץ.

sharonei1

New member
נשמע לי לא טעים לאכול מזון שהושרה במים

משער שכל הטעם שלו מתפוגג למים
אחפש את הקופסאות מזון מלא בהמלצת Yukita

sharonei1

New member
אוקי לאחר מחקר יסודי יש 2 פתרונות מיטביים

1: לרסק עם פטיש (אפשר פטיש שניצלים) את האוכל היבש או עם מערבל מזון
ואז לערבב את האבקה עם אוכל רטוב משימורים
2: להשרות אוכל יבש בנוזל של מרק עוף (כי במים זה לא טוב כל הטעם יתמוסס ולא יהיה הטעים תנסו לאכול ביסלי שהושרה במים)

פתרון 1 יותר ישים ופיתרון 2 מתי שמכינים מרק עוף

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי אתה סתם ממציא שהטעם יתמוסס במים. אתה לא צריך הרבה מים.

למעשה אם תשתמש בכמות הנכונה של מים, כל המים ייספגו בתוך המזון.

Yukita

Active member
מנהל
ומי טועם?

חוש הטעם של החתולים לא זהה לשלנו.
&nbsp
חוץ מזה, ביסלי מושרה במים אינו השוואה נכונה: מזון יבש מכיל בשר, שמלכתחילה הכיל מים ויובש. כששמים מעט מים חמימים הריח של הבשר מתחזק. למעשה, זו אחת הדרכים שבהן מעודדים גורים לעבור מינקות לאכילה - נותנים להם אוכל יבש מורטב כדי שהריח ימשוך אותם וכדי שהלעיסה תהיה קלה. לא מגישים מרק! שמים מעט מים, מחכים שהאוכל יספח את המים ויתרכך, לא שמים המון מים ולא מגישים אוכל שוחה.
&nbsp
בכל אופן, בהצלחה: נתנו לך פה כמה עצות. אגב גורים, יש גם מזונות גורים "בייבי" עם כופתיות קטנטנות, אבל יתכן שכמות השומן בהם גבוהה לחתול מבוגר (אם כיבקשישים מאוד רואים ירידה במשקל אז אולי זה דווקא טוב)
&nbsp
&nbsp

יוקה

New member
מוגזם לגמרי

היום, יום שישי, גיליתי שפנסי פיסט יצאה גם עם אוכל מלא ברוב הטעמים הקיימים. זה כנראה מוצלח מבחינה תזונתית, כי נושי בינתיים מסרבת לאכול את זה. דגי אוקיינוס. היא מעדיפה ג'אנק כמובן. אבל שווה לך לנסות. כאמור, fancy feast.

למעלה