עזרה..אולי זה לא קשור לפה..

PoOk aLoK

New member
עזרה..אולי זה לא קשור לפה..

אני צריכה עזרה למצוא משפט- פתגם- ציטוט .. שמתאים לכתוב לבן אדם שמסיים את תפקידו וכמתנה קנו לו עציץ (עץ זית) משהו שמתקשר לעץ אבל גם לעוצמה, כוח, אריכות ימים וכד'. תודה לכל מי שמוכן לעזור..

כי האדם עץ השדה

זהו פסוק מהתורה שמסמל את זה שהאדם משול לעץ. את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא שאולי יעזור לך גם לנסח את כל הברכה: קישור

../images/Emo77.gif../images/Emo145.gifציטוט מהזיכרון..שהפך לחיפוש מעניין

והיה כשתול על פלגי מיים...נדמה לי שזה קשור לאותו מקור...בתהילים שמפתח את המשל על כי האדם עץ השדה.. (תביטי במקור זה מירמיהו..ומהמשנה..) אופס וגם מתהילים... "והיה כעץ שתול על פלגי מים, אשר פריו ייתן בעתו ועלהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח" תהילים( א', ג') ..(קצת עיניין עם אגו..מותר גם למי שמנסה לחמוק ממנו..אם כי רצוי שישאר רק סביב זכרון מבואות מקראיים..חי) ועל עץ הזית..יש הרבה יונה ופיה ענף עלה של זית..בבראשית נוח והיונה..בסוף הפרק על המבול... ואני בטוחה שיש עוד על זית..קונקורדנציה..(אחפש ואם אמצע משהו מעניין ממש ארשום פה וגם את המבואה הקודמת... משל יותם..מקסים...המקור פה... וגם בשבעת המינים, בהן נתברכה ארץ ישראל ~..בל נשכח את הזית..~ ! רעיון יפה למתנה...זה עץ מוקטן או שתיל לגינה? או שאם זה לשתילה, הייתי מצרפת גם ברכה לנטיעת אילנות.. עם המלצה לחכות..לאחרי אוקטובר (ראשית שנה שאיננה שנמ שמיטה..חי
(נשמע שאני רבנית..אני חילונית.. אבל מחיבור שכתבתי על שנת שמיטה אני יודעת את ערכה הקבלי של המצווה..ולא יזיק לחכות)

זה עלה של זית

ונועמי שמר הפכה זאת לענף..וגם אמנים שציירו זאת לפניה כנראה משום יופיו של הענף שמעל ומתחת שונה גוון העלים..והזית צומח בין העלים באופן ציורי... בסיפור המבול מדובר רק על עלה של זית.

למעלה