עזרה או מה לעשות

kobyi5o

New member
עזרה או מה לעשות

לאבי יש עסק באזור התעשיה בבני ברק. בשבת האחרונה נכנסתי לעסק כדי להוציא את המכונית הפרטית שלי שהייתה באחסנה במקום, השתמשתי בברז ובדלי כדי לשתוף אותה באותו זמן המתינו לי חברי ואף 2 מהם עזרו לי לשתוף. למקום נכנסו שני חובשי כיפה והתחילו לצעוק על חילול שבת , על הפעלת בית עסק ,ואיימו בשלל אייומים. לדבר ולהסביר שהעסק לא עובד לא עזר, בסוף הם סולקו לאחר צעקות ובכוח. למחרת, הגיע פקח של העריה עם דוח והוא טען שהעסק היה פתוח בשבת ועבדו שם והוא בעצמו ראה זאת (הבן אדם לא היה במקום). אבי נתון גם ככה למורת רוחה של עריית בני ברק ולא יכול להתנגד... מה אני יכול לעשות?! יש לציין שמאד רצתי לנקות באמצעים אלימים בגלל הבושה וההשפלה שכפו עלי... לאן המדינה הזאת תדרדר עוד?!? אסור לי לגעת ברכוש הפרטי שלי?! אשמח להצעות איך להתמודד... או אפילו להתנקם!

somebodddy

New member
אני לא מבין גדול בחוק...

אבל אם אני לא טועה מותר להם לקנוס אנשים על פתיחת עסק בשבת או על נסיעה בשבת בתחומי העיר וזהו. אולם אם אינך רוצה להכנס להליך משפטי ארוך שסיכויי הצלחתו מועטים - לא תהיה לעירייה בעיה לקנוס אותך בכל זאת. העסק נמצא בבני ברק - האם הוא פונה לקהל החרדי? אם כן, אני מציע לך לפנות לגורמים המתאימים(העירייה ובעלי סמכות בזרם שאליו שייכים השניים שהתפרצו לעסק) ולהגיע איתם לפשרה - אפילו במחיר כניעה והשפלה. אחרי הכל, לקהילה החרדית אין בעיה להטיל חרם על העסק של אביך - ואז הקנס של העירייה יהיה הפחותה שבדאגותיך... אל תנסה להתנקם, ואל תחשוב על לקיחת חלק פעיל במאבק בכפייה הדתית בעקבות המקרה. יש לך יותר מדי מה להפסיד...

kobyi5o

New member
!!!

העסק של אבי פונה לכל הציבור, ממש לא מתעסק יותר מידי עם הציבור החרדי. מה שיותר מעצבן שהפקח שהגיע לתת את הדוח טען שהיה במקום בשבת! והוא ממש לא היה במקום וכמו כן טען דברים שקריים . לצערי אי אפשר לפעול מול העריה כי היא רק תתנקל יותר. אני כועס על כך שכופים עלי ואוסרים עלי להצעסק אם רכושי בזמן שאני לא מפריע לאיש! ! יש לציין שליד העסק אין מגורים,אין בית כנסת או נפש חיה

Back bencher

New member
>הפקח שהגיע לתת את הדוח טען שהיה

במקום בשבת! והוא ממש לא היה במקום< אם יחקור אותו סנגורך, יתברר כי הדו"ח נרשם על פי hearsay. זה יחליש את עמדת העיריה. אפשר שהחוק מחיב כי הפקח היה עד לעבירה. אם הפקח רשם בדו"ח כי היה עד לעבירה, ולא יחזור בו - צפוי בית הדין לגנותו ולפסול את כתב האשום. מכל מקום, עליך להכחיש כי "העסק נפתח בשבת" (וראה הערתי לעיל) _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

Back bencher

New member
>אם אני לא טועה מותר להם לקנוס

אנשים על פתיחת עסק בשבת< המונח "פתיחת עסק בשבת" משמעותו, לעניות דעתי, ואולי גם בעיני המחוקק - קיום בשבת של הפעילות העסקית הנהוגה בו בימי השבוע סתם פתיחת דלת העסק, ושהות בשטח העסק (חצרים) מבלי לנהל פעילות עסקית כלשהי, מבלי למכור שרות כלשהו ולגבות בעבורו כסף - אינם, לדעתי, בחזקת "פתיחת עסק בשבת". שונה אולי הדבר אם מדובר בעסק לשטיפת מכוניות. במקרה כזה, גם אם לא נגבה תשלום בעד השרות - אפשר לראות את העסק כמי שהופעל בשבת מובן כי אם נתח נכבד מקהל לקוחות העסק הוא חרדי, הם עשויים להחרימך, מבלי לקבל את פרשנותי ל- "פתיחת עסק בשבת" מעשית, יש לבחון את סעיפי האשום בדו"ח הפקח, ולזהות את החוק או הדין עליהם נטען כי נעברה עבירה, ולהתיעץ עם עו"ד _____________________________________________________________
...and ye shall know the truth, and the truth shall set you free (John 8:32)​

notafish

New member
שתי אפשרויות

1. לשלם את הקנס 2. לבקש להישפט אם אתה סבור שהקנס אינו מוצדק, אז מומלץ להתייעץ עם עורך-דין לגבי הליכה למשפט. כל עצה אחרת שתקבל בפורום הזה שווה בדיוק מה שהוא עולה לך...

kobyi5o

New member
תודה לעונים! אבל!

1.לשמחתי אבי הצליח לבטל את רוע הקנס. לאחר הדברות עם הפקח והוא קיבל אזהרה, אבל עכשיו הפקחים מתנקלים על כל דבר קטן ומשתמשים בכוח שלהם בתור פקחים והם מאיימים על בדיוקת קפדניות של בית העסק. 2.העסק אינו עסק לשטיפת רכבים וכמו כן דלתות העסק היו סגורות. 3.בגלל המקרה הזה אני צריך להשכיר חניה ליד אזור מגורי (הרצליה) כדי לאפסן את המכונית שלי תחת אזעקה. 4.אני מרגיש שפגעו בי בתור אזרח במדינה הזאת, אני מרגיש שחיללו את החופש ביטוי שלי ואת החופש הנפשי האישי שלי.

לובלה

New member
במידה והמקרה עצמו כאמור נסגר

אין הרבה מה לעשות בעניין. עצם העלאת הסיפור כאן זה כבר דבר מעשה. גיא מרוז למשל ישמח לדעתי להעלותו על נס בתוכנית הרדיו שלו. אם בשקט חפצה נפשך לך ושכור חניה בהרצליה. אני הייתי עוקר כל שורש אפשרי מבני ברק ומשתדל לצמצם ביקורי שם ככל האפשר. לא הייתי ממליץ לתת דרור ליצר הנקם, למרות שבטווח הקרוב אין כמוהו. אינך האזרח הראשון החש השפלה מצד מימסד דתי זה או אחר. זו לא נחמה אך טוב להיות מודע לכך שזו לא בעיה פרטית שלך אלא חולי של מדינה שלמה.

אֶחָד

New member
האם הפקח יהודי?

אם כן, בקש להישפט, מעניין יהיה לשמוע את עדותו של הפקח ואיך יסביר את עניין עבודתו שלו עצמו בשבת.

למעלה