עזרה אחרונה

• פותח הנושא esko
  • פורסם בתאריך

esko

New member
עזרה אחרונה

היי יאיר,

נעזרתי בך ובפורום המדהים הזה רבות בתכנון המסלול, צריך עזרה אחרונה בתכנון המסלול. אני מזכיר את הפרטים שלנו:
זוג דתי בני 30, טיסה ב12/05 חמישי בלילה נוחתים ב01:00 (שישי לפנות בוקר) לינה במלון מוקסי הסמוך, חזרה ב19/05 צריכים להיות בשדה ב13:00 בצהריים.
התכנון שלי עם השאלות:
13/05 - סביר להניח שנקום קצת מאוחר בגלל שעת הנחיתה. הליכה חזרה לטרמינל לקבלת הרכב.
נק' ראשונה אני ממש מתלבט וצריך את עזרתך, סגרתי מלון לשישי שבת בונציה (חייבים לעשות שבת בונציה כי אנחנו דתיים ומעדיפים ליד בית חבד וכך גם נוכל לטייל בשבת בונציה...), ז"א שנניח ונצא משדה"ת עם הרכב בשעה 10:00, עד שעה 17-18 נראה לי שכדאי שנגיע לונציה (שבת נכנסת בשעה 20 אבל התארגנות וקניות לשבת יקחו זמן..), ז"א שעדיף לעשות משהו בדרך, אז האופציות שחשבתי:
א) נסיעה לאגם מאג'ורה לסטרזה 45 דק' - שייט לאיזולה בלה וטיול באי ובגנים. ומשם נסיעה לכיוון ונציה (3 וחצי שעות) אולי עצירה בברגמו ועליה ברכבל לalto??
ב) נסיעה לאגם קומו, שייט עם הרכב מ - CADENABIA ל- BELLAGIO סיור בעיירה ומשם שייט לVARENNA עם הרכב. משם נסיעה לונציה (3 ורבע שעות), שוב אולי עצירה בברגמו ועליה ברכבל?
ג) לוותר על קומו/מאג'ורה לנסוע ישירות לונציה (3 שעות ישיר) דרך ברגמו ולטייל בעיירה כולל הרכבל, אולי עצירה נוספת בדרך בפדובה בעיר העתיקה?
מה אתה ממליץ בין האופציות? לא עמוס מדי עם הנסיעה הארוכה לונציה?
14/05 - שבת בונציה.
15-18 סגרתי מלון בעיירה desenzano בהמלצתך. הרעיון הוא לעשות טיולי כוכב משם (אנחנו לא רוצים לנסוע המון... גם ככה הנסיעה ממילאנו לונציה היא ארוכה מאוד...וגם לא רוצים להתנייד בהמון בתי מלון..).
15/05 - בהמלצתך - החלק הצפוני של האגם - מלצ'סינה, עלייה למונטה באלדו, מפלי ורנה, אגם טנו. לא עמוס מדי ליום אחד? חזרה ללינה בdesenzano.
16/05 - סירמיונה + ורונה. אפשר להוסיף משהו ביום זה? חזרה ללינה בdesenzano.
17/05- גארדלנד או אולי איזה ספא עם בריכות חמות. או גם וגם. יש לך המלצה על ספא גדול וטוב?. חזרה ללינה בdesenzano
18/05 - טיול בדרך חזרה למילנו. את הלילה עדיין לא הזמנו אבל הרצון הוא.
לישון במילנו כדי לנצל את כל ה-19/05 לקניות במילנו..
לכן האופציות שחשבתי:
א) אגם iseo ושייט לאי monte isola. (נסיעה של כ40 דק')
ב) או לנסוע לבורגטו (שעה ומשהו נסיעה).
אחרי זה אולי לנסוע לאגם קומו מהכיוון השניה אם לא נסענו ב-13/05. או ישירות למילנו.
מה אתה חושב עדיף ליום זה? אולי יש לך המלצה אחרת? או תוספות?

אשמח להערותיך והארותיך המעולות!
תודה מראש,
יניב

עדכון המלצות צפון איטליה

בוקר טוב,
לגבי ה 13.05, אגם מג'ורה + איזולה בלה הוא יופי של טיול. אפילו חובה. כולל ביקור בארמון והגנים. נשיקות לטווסים הלבנים שם.
15.05 - לא עמוס. אחלה תוכנית
16.05 - אפשר להוסיף את בורגטו דווקא בסוף היום הזה או לחלופין על הבוקר.
17/05 - ספא מדהים באזור ורונה - http://www.aquardens.it/
18.05 - בדרך חזרה הייתי עושה את ברגמו עם עלייה ברכבל למעלה ל CITTA ALTA. משם לוארנה ושייט לבלג'ו - משם שייט לקדנביה ומשם למילאנו לינה.

נסיעה טובה.....

esko

New member
שאלות אחרונות

היי יאיר, שוב המון תודה על העזרה! ברשותך מספר שאלות נוספות:

1) לגבי ה13/05 בטוח שזה לא עמוס מדי? נספיק ב7-8 שעות לנסוע מהשדה למאג'ורה ולשוט לאי ומשם להגיע עד ונציה?
והאם יש טעם גם ללכת לאיים האחרים: ISOLA MADRE, ROCCA D'ANGERA?
היכן אתה ממליץ לרכוש את הכרטיסים לאיזולה בלה? באתר הרשמי שלהם כניסה לגנים+ארמון+גלריה 17 יורו, יכול להיות שבמקום יש אופציות אחרות? כי קראתי בלמטייל שעדיף לא להכנס לגגלריה שזה מיותר והעלות היא 13 יורו...
2) לגבי ה-17/05 האם מתאים ללכת לגארדהלנד לזוג בני 30 בכלל? ואם כן כמה שעות אתה חושב שיספיקו שם?
היית ממליץ אולי במקום זה לנסוע לדולימטים? האם נספיק ביום אחד לנסוע מ-desenzano לדולימיטים? במידה וכן מה הנקודות הכי ממולצות שם בהתחשב בכך שאנחנו לא רוצים להכביד בנסיעות מאוד מרובות?

3) ושאלה כללית לגבי מזג האוויר, כרגע מזג האוויר בשבוע הזה לא משהו, 20-23 מעלות אבל חלק מהימים עם ממטרים, לגבי ה15/05 הטיול בחלק הצפוני של האגם, נראה לך שאפשרי במידה וטיפה גשום??

שוב, המון המון תודה!!!

צפון איטליה

) לגבי ה13/05 בטוח שזה לא עמוס מדי? נספיק ב7-8 שעות לנסוע מהשדה למאג'ורה ולשוט לאי ומשם להגיע עד ונציה?
והאם יש טעם גם ללכת לאיים האחרים: ISOLA MADRE, ROCCA D'ANGERA?
לוח זמנים לאותו יום:
10:00 - יציאה לכיוון אגם מג'ורה.
11:00 הגעה ושייט לאיזולה בלה. ביקרו בארמון + הגנים ואפילו קפה על האגם ב CAFFE SUL LAGO. שייט חזרה
14:00 - נסיעה מזרחה לוונציה.
17:30 - הגעה לכיכר רומא בוונציה וחניית הרכב.

היכן אתה ממליץ לרכוש את הכרטיסים לאיזולה בלה? באתר הרשמי שלהם כניסה לגנים+ארמון+גלריה 17 יורו, יכול להיות שבמקום יש אופציות אחרות? כי קראתי בלמטייל שעדיף לא להכנס לגגלריה שזה מיותר והעלות היא 13 יורו...
אפשר לוותר על הגלריה. מספיק רק הארמון. ולא צריך לקנות מראש. רק במקום
2) לגבי ה-17/05 האם מתאים ללכת לגארדהלנד לזוג בני 30 בכלל? ואם כן כמה שעות אתה חושב שיספיקו שם?
היית ממליץ אולי במקום זה לנסוע לדולימטים? האם נספיק ביום אחד לנסוע מ-desenzano לדולימיטים? במידה וכן מה הנקודות הכי ממולצות שם בהתחשב בכך שאנחנו לא רוצים להכביד בנסיעות מאוד מרובות?
אין בכלל שאלה בכלל. בהנחה שמזג האוויר טוב אז ברור שדולומיטים.
מסלול:
DESENZANO - ORTISEI
יקח לכם כ 3 שעות כולל הפסקה אבל גם הדרך מדהימה וגם שווה את ההשקעה.
עלו ברכבל ל ALPI DI SIUSI. מדהים שם
משם למעבר סלה.
משם גילשו לעיירה קנציי CANAZEI. משם לאגם הלטיפה LAGO DI CAREZZA.
חזרה מאוחרת למלון.
שווה כל דקה

3) ושאלה כללית לגבי מזג האוויר, כרגע מזג האוויר בשבוע הזה לא משהו, 20-23 מעלות אבל חלק מהימים עם ממטרים, לגבי ה15/05 הטיול בחלק הצפוני של האגם, נראה לך שאפשרי במידה וטיפה גשום??
ברור. אם לא יורד ממש מבול הכל אפשרי

esko

New member
יאיר היקר! שאלות נוספות

היי,
שוב תודה מקרב לב על כל העזרה!
שינוי קל:
15/05 - אנחנו מגיעים מכיוון ונציה (אני לוקח בחשבון את היציאה מונציה והנסיעה ולכן נראה לי עדיפה האופציה הבאה:) ורונה - בורגאטו - סירמיונה. האם כדאי ביציאה מונציה לעבור בפדובה? ראיתי שרשמת שיש להקדיש שם יום שלם, האם שעה-שעתיים יש טעם להכנס לפדובה? אותה שאלה לגבי מנטובה אחרי שנסיים בבורגאטו?
ואם כן יום שכולל יציאה מונציה (רכבת לרכב) - פדובה - ורונה - בורגאטו - מנטובה - סירמיונה עמוס מדי? נראה לי שכן... מה עדיף לוותר?

16/05 - דולימטים. מזג האוויר כרגע ליום זה הוא 6 מעלות ממטרי שלג, האם זה מזג האוויר שכדאי להשקיע את הנסיעה? האם כל המעברים והרכבלים פתוחים במצב כזה?

שוב המון המון תודה!!!!

תשובות

שוב תודה מקרב לב על כל העזרה!
שינוי קל:
15/05 - אנחנו מגיעים מכיוון ונציה (אני לוקח בחשבון את היציאה מונציה והנסיעה ולכן נראה לי עדיפה האופציה הבאה:) ורונה - בורגאטו - סירמיונה. האם כדאי ביציאה מונציה לעבור בפדובה? ראיתי שרשמת שיש להקדיש שם יום שלם, האם שעה-שעתיים יש טעם להכנס לפדובה? אותה שאלה לגבי מנטובה אחרי שנסיים בבורגאטו?
לא נראה לי שתספיקו הכל. המלצתי: מונציה - ורונה - בורגטו סירמיונה.
ואם כן יום שכולל יציאה מונציה (רכבת לרכב) - פדובה - ורונה - בורגאטו - מנטובה - סירמיונה עמוס מדי? נראה לי שכן... מה עדיף לוותר? עמוס מאד. היצמד למה שרשמתי למעלה
16/05 - דולימטים. מזג האוויר כרגע ליום זה הוא 6 מעלות ממטרי שלג, האם זה מזג האוויר שכדאי להשקיע את הנסיעה? האם כל המעברים והרכבלים פתוחים במצב כזה?
דווקא ראיתי אלה מזג אוויר. מעברים כולם פתוחים. רכבלים לא בטוח. שווה בכל מקרה את הנסיעה.

למעלה