עזרה אייפון או לומיה 920

Kozi1

New member
עזרה אייפון או לומיה 920

ברשותי אייפון 4 ורני רוצה לשדרג, ממש בא לי נוקיה לומיה 920 ולא אייפון 5 אבל מתלבט
בגלל חוסר ב אפליקציות כגון ווטסאפ ווויז.
אשמח לשמוע דעת מומחים.

BravoMan

Active member
שני המכשירים גרועים, אבל לפחות iPhone

הוא מכשיר מבוסס...

עקרונית, אם אתה לא רוצה לעבור למכשיר Android איכותי, לך על iPhone.
יצא לי להשתמש במכשיר WP 8, ובעוד שמחסור באפליקציות משמעותי, הוא רחוק מלהיות הבעיה היחידה של המערכת הזו.

לדוגמה, עד כמה שהממשק נראה שונה וחדשני במבט ראשון, מהר מאוד מבינים שהוא מאוד לא נוח, ואפשרויות סידור והתאמה מוגבלות אפילו בהשוואה ל-iOS.

חיבור למחשב והעברת קבצים מסורבל עוד יותר מאשר ב-iPhone (וזה ממש השג!), ויש עוד כל מיני הפתעות קטנות ולא נעימות בדרך.

בקיצור - תתרחק מ-WP 8.

אישית, הייתי ממליץ לך לשקול HTC One, Nexus 4 או אפילו SGS 3.

Kozi1

New member
Htc one - galaxy 4

תודה רבה לכל העונים, בהחלט פורום איכותי.
אני לא כל כך מבין באנדרואיד ונראה לי מעניין יותר לעבוד עם הווינדוז 8 החדש.
האם אחד המכשירים המוצעים כן Htc, או הגלקסי 4 עובדים עם המערכת החדשה של מיקרוסופט ?
והאם משתמש אייפון שעובד הרבה עם הענן יוכל להסתדר בקלות עם המערכת החדשה ווינדוס 8
ועדיין להמשיך לסנכרן את הסלולרי החדש עם המחשב האישי והאייפד ?

BravoMan

Active member
לא...

ל-HTC יש דגמים עם Windows Phone 8, אבל אם אתה נעול על המערכת הזו, אז ה-Lumia 920 היא בהחלט בחירה טובה (מבחינת חומרה).

שים לב, שחוץ ממכשירי Apple, שום מכשיר אחר לא יעבוד ספציפית עם iCloud, כך שקודם כל תצטרך להוריד את כל המידע שלך למחשב, ואז לעלות אותו לענן אחר.

גם ל-MS יש "ענן" משלה, שנקרא SkyDrive, אם כי אני לא בטוח מה המגבלות שלו.
כמו כן, יש תמיכה ב-DropBox גם ל-WP 8 אבל בדומה ל-iOS צורת הטיפול ב-"קבצים" של המערכת מאוד ממודרת ומוגבלת.

בכל מקרה, אתה מוזמן לשאול גם בפורומים השכנים בהם יש יותר תנועה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=117
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=2142
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumPage.aspx?forumId=1104

עטלפוני

New member
=>

בסופו של דבר אתה צריך לזכור שאתה קופץ למערכת חדשה יחסית, במיוחד בהקשר של ישראל, ושיהיו לך לפעמים קשיים ביחס למערכות האחרות (באגים, אפליקציות מקומיות וכו') - יש אנשים שסבבה עם זה, ויש אנשים שלא.

הייתרון הוא לנסות משהו חדש, שיכול להיות טוב יותר לצרכים שלך. הטלפון עצמו, ה 920, מקבל רק שבחים על האיכות בניה, מצלמה וחווית שימוש. תקרא גם בחו"ל. יש גם אופיס, שימושי למדי.

אם העולם המחשבי שלך סובב סביב גוגל, אולי עדיף לך אנדרויד. אבל אם אתה משתמש בשירותים של מיקרוסופט, המערכת שלהם תיתן לך פיתרון הרבה יותר מוצלח לטעמי.

מבחינת אפליקציות - אין דרך להמלט מזה, לא כל אפליקציה שיש לאחרים יש בוינדוס פון - אבל זה לא כזה נורא כמו שעושים את זה. וויז וויז, אנשים ימכרו את אמא שלהם בשביל וויז, אבל המציאות היא שיש עוד אופציות ניווט, חלקן בחינם (gMaps) ופועלות סבבה לגמרי - אתה תצליח להגיע ליעד :)

אין אינסטגרם עדיין, אם זה מעניין אותך. החלופה לזה קיימת אבל קצת עקומה.

אפליקציות מקומית (בנקים וכיו"ב) - אין עדיין, אבל האמת היא שמעולם לא השתמשתי באפליקציות כאלו גם בטלפונים אחרים - אבל אולי אתה כן, והרבה, אז זה חשוב לדעת. (כדאי לציין שהחנות האמריקאית מכילה יותר דברים מהישראלית, אפשר בקלות לעבור בין חנויות כדי להוריד אפליקציות משם)

וואטסאפ דווקא יש, רשמי והכל. הוא פחות מלוטש מאחיו באייפון, אבל האפליקציה מתעדכנת בתדירות גבוהה כדי להשלים פערים, ובקרוב יצא עידכון רציני שאמור ליישר קו לגמרי.

במערכת עצמה יש באגים פה ושם, אבל יוצאים עידכוני מערכת ויצאו עוד - ודברים רק ישתפרו. הממשק באנגלית מרגיש לי יותר "נכון" מהעברית.

אני עובד למעלה משנה על המערכת, כרגע על הדור הקודם, גרסה 7.8 - והאמת שאני לא רואה את עצמי עובר לאייפון או אנדרויד - הטלפון מאזן יפה לטעמי את הקינפוג האישי מצד אחד לבין מערכת שמורה יותר מצד שני. יש בו הרבה דברים קטנים כייפים (במיוחד אם אתה משקיע קצת זמן בלסדר אנשי קשר וכיו"ב), וזה רק ישתפר. אפליקציות חדשות יוצאות כל הזמן, ויש קהילה נאמנה שעוזרת להתגבר עם מכשולים פה ושם. הממשק זה עניין של טעם, אני מוצא אותו יעיל, נקי ומהנה - אבל ייתכן ואתה לא - תשחק איתו קצת לפני.

מקווה שעזר קצת.

למעלה