[עזרה] אימוני כוח

elad911014

New member
[עזרה] אימוני כוח

שלום שמי אלעד ואני בן 16 וחצי אני מתאמן כבר 10 חודשים מתוכם אני מתאמן 4 חודשים אמוני ab של rm 10,8,6 (פירמידה) היום מישהוא שמתעסק בתחום הספורט הרבה שנים אמר לי שלא טוב לי לעשות rm כל כך נמוך שאני צריך לעבוד על אירובי בגילי ועל rm 15 בכדי לחזק יותר תשרירים לא לשחוק אותם כי אני עדיין בהתליך הגדילה ואם אני ימשיך באימונים של הכוח בגיל 30 כבר יהי לי פריצת דיסק כי הגב התחתון עובד מאוד קשה , זאת הדילמה שלי ואני לא יודע מה לעשות להמשיך באימוני כוח בצורה נכונה או לעבור לאימונים קלים של 15 חזרות לכל היותר במשקלים נמוכים??? נ.ב נתונים: גיל : 16 חצי גובה : 1.87 משקל :73 מתטמן כ 10 חודשים . תודה לכל העוזרים בדבר!!!

רן לו

New member
אימונים,מומחים,ודעות

אני חושב שעשית צעד נכון ששאלת (יותר דעות - בדרך כלל פחות שטיות נאגרות בזיכרון) ליפני הכול אימוני כוח נטו חי ב1-5 חזרות 6 חזרות ובטח 8,10 עובד על האלמטים של כוח אבל זו לא עבודה על כוח (בעבודה על כוח יש בסטים כישלון +\- \אני מתאר לעצמי שאתה לא מגיע לכישלון - כי לא רשמת כך - תקן אותי אם ההנחה שלי לא נכונה ) זו עבודה על גדילה (היפורטרפיה ) וזה גם דורש גם אכילה כראוי אין לך סיבה לפאניקה (בהנחה אתה לא מגיע לכישלון ) יש טונה אנשים שגידו לך הרבה דברים לא קשורים - וזה לא נגמר בתימהונים מהחדר כושר יכול לבוא רופא להגיד לך איזה דבר באימון שהקשר שלו למציאות הוא דימיוני בהחלט ותוסיף למשוואה אתה העובדה שחלק גדול (אני חושב שהרוב - אבל אין דרך לוודא ) מהמדריכים לא יודעים יותר מידי (וזה לא מפריע לרוב לתת עצות לא קשורות ) - ובקיצור אני ממליץ - אל תפסיק להיתיעץ מקווה שעזרתי ,יום טוב

elad911014

New member
עדיין לא במשמעותי

חחחח עזרת לי להבין תרקע אבל לא להבין מה אני אמור לעשות???? תרא הגעתי לתוצאות טובות השאלות אם זה לא פוגע לי לתווך הארוך?? הגב התחתון בייחוד!!

רן לו

New member
תשובות

אין שום בעיה כול עוד אתה מגיע לסיום הסט ללא כישלון (שאתה יכול להמשיך עוד 1-2 חזרות אחרי הסט ) רק עבודה אמיתית על כוח ( שהכוח הוא העיקרי ) יכול להיות מצב (בחוסר מנוחה,פיסיו' גרועה ועוד ...) שתעשה נזק ותפתח את הדלת לפציעות (ורוב העומס לא השרירים אלה על השלד ורקמות החיבור) - אבל אתה לא עושה את האימונים האללו -אין לך מה לדאוג (כול עוד אתה עובד נכון !!!! ,נח נכון ומקשיב לגוף שלך יותר מכול אחד אחר .) חוץ מזה יש פה קצת אירוניה בדבר - כי אם תחזק את הגב התחתון ותיבנה מאסה באזור - זה ישמור לך על הגב בריא ודרך אגב אתה לא משנה תוכנית כול שובעיים -חודש ? (אתה עלול להפסיד מזה הרבה מסה פוטנציאלית ) מקווה שעזרתי ,יום טוב

למעלה