עזרה- אלכסנדר מוקדון

עזרה- אלכסנדר מוקדון

שלום לכל מי שיכול לעזור לי אני עושה עבודה על כיצד אלכסנדר הגדול נלמד בבתי ספר מישהו יודע אולי על עבודות דומות שנעשו? אולי יש למישהו רעיון על לאיזה כיוונים אני יכולה לקחת את זה?

על אלקסנדרוס

שלום אופיר, האם את מתכוונת כיצד נלמד אלקסנדר בבתי ספר ברומא העתיקה וברנסאנס, או בעת המודרנית? כי דווקא ברומא נהגו לומר תמיד, שאם אלקסנדר היה רומי, הוא היה מצליח להוציא לפועל את תכניותיו... ישנם הרבה מאוד איזכורים עליו ועל מלחמות שערך, ודוגמא טובה את יכולה למצוא בפסיפס המפורסם מן המאה ה-3 לסה"נ, שנמצא בבית של איש אצולה רומי בפומפיי. אלקסנדר הגדול אוזכר בהרבה מקורות, בין אם היסטוריים נראטיביים או בשירה. לגבי כיצד נלמד אלקסנדר הגדול בבתי ספר כיום, כאן העניינים מתחילים להסתבך קצת, כי ככל הידוע לי, התקופה ההלניסטית כמעט ולא נלמדת בבית ספר וכמעט ולא באוניברסיטאות. בישראל, בכל אופן, מוזכר אלקסנדר רק בהקשרים של ההיסטוריה היהודית וכיבושיו באיזור ארץ ישראל. אני ממליץ לך בחום לפנות לשגרירות מאקדוניה בישראל, ולשאול אותם את השאלה הזו. אני בטוח שהם ישמחו לעזור לך, כי הרי אלקסנדר הוא הדבר הגדול ביותר והחשוב ביותר שמאקדוניה הורישה לאנושות... דויד

תודה

רעיון מעולה אני אנסה את זה תודה וכן, הכוונה היא לכיצד הוא נלמד בבתי הספר היום- אני יודעת שבאמת מלמדים רק על ההיסטוריה היהודיתהשאלה היא א. למה וב. איך התלמידים תופסים אותו מדוע הוא "הגדול" בעיניהם וכו'.

הלדין

New member
משום שזה הנראטיב שבחר משרד החינוך

באיראן אלכסנדר מכונה "אלכסנדר הכובש" אם כי אני לא זוכר שקראתי התייחסות מפורשת לגישת האיראנים כלפיו.

TaL53

New member
באיראן

הוא מכונה איסקנדר כמו ברוב מדינות ערב. ומתייחסים אליו שם בצורה מעורבת. מצד אחד יש המון אגדות עממיות עליו המתארות אותו כמנהיג דגול ומייחסות לו כוחות על.מצד שני יש גם לא מעט אגדות על איך הפרסים האמיצים לחמו בגבורה נגד איסקנדר צמא הדם. קיפלינג בספרו "האיש שרצה להיות מלך" מתאר שבטים אפגנים שהתייחסו לאלכסדר מוקדון כלאל שעזב אותם אבל עתיד לשוב. כמובן שאין ביסוס לאמונות הללו שמתוארות בספרו אבל, אם נזכור שקיפלינג בילה לא מעט שנים בהודו אולי יש בסיס אמת למה שהוא כותב בספר.

אני רוצה להמליץ על ספר

מאת מייקל ווד, "בעקבות אלקסנדר הגדול", שם הוא מתחקה אחר מסעו של אלקסנדר במזרח, עובר דרך מקומות ואיזורים שאנו, הישראלים, יכולים רק לחלום עליהם... בכל אופן, שם הוא מתייחס גם למסורות המקומיות הנוגעות לאלקסנדר, וכיצד הוא נתפס וכיצד מתייחסים אליו בכל מקום ומקום. זה יכול לתת לך קצה חוט לעבודתך, כיצד נלמד אלקסנדר בבתי הספר.

Boogieman

New member
עשו לפי הספר של קיפלינג אחלה סרט

עם שון קונרי ומייקל קיין.

Y. Welis

New member
שלא יצא לי לראות מההתחלה עדיין

על סרטים כאלה אני מוותר מראש עד שיהיה לי מסך ענקי (או שאיזה סימנטק יזכר בהם).

far from abyss

New member
זה יכול היה להיות נושא מעניין

אבל אני מסופק אם במדינתו יתגלו איזשהן תובנות לגבי "כיצד התלמידים תופסים את דמותו של אלכסנדר הגדול". אם הם זוכרים מי היה בן גוריון זה כבר נחשב נס.

למעלה