עזרה אמא חדשה

get well

New member
עזרה אמא חדשה

אז ככה ילדתי אתמול ילדה מתוקה שוקלת 3400 יש לי קצת פטמות שקועות לא לגמרי אבל היא הצליחה למצוץ בחדר לידה.
אחכ במחלקה באה יועצת הסבירה לי והיא מצליחה לינוק הבעיה שהיא מוצצת גג גג 10 שניות רצוף ואז מפסיקה מתעייפת נרדמת או צורחת ונהיית עצבנית ככה יוצא שבשעה של הנקה אולי 5 דק נטו היא יונקת.. לא הסכמתי לתחליפים. היום אחרי 24 שעות בתינוקיה התחילו עם ההלחצות והאיומים לעירוי אם לא אניק באו הרופא היועצת שאמרה לו שהיא לא יונקת בדקו סוכר ולמרות שהיא כן עושה פיפי קקי וירדה רק 40 גרם הם הצליחו להפחיד את בעלי וההורים שלי ונשברתי הבאתי לו תמל בהתחלה 10cc אחכ 25 ושוב 25 כמובן בשילוב עם ניסיון להניק שכמובן הולך ומייאש אותי וגם אותה והאכלה האחרונה היא בכלל לא תפסה.. אני ממש בלחץ שהרסתי את כל ההנקה עם התחליף הם טוענים שלא ושהילדים צריכה אוכל ואני לכ יכולה יותר להילחם איתם ועם בעלי. עכשיו במידה ואשתחרר מחר הביתה או מחרתיים מה עליי לעשות כדי לחזור להנקה מלאה? האם יש סיכוי? אשמח גם ליועצת הנקה שעובדת בהסדר עם מאוחדת בתל אביב שתיהיה מומלצת.. בבקשה תעודדו אותי מוכנה לעשות הכל חלום שלי להניק.. ;(
תודה מראש

הצלחת הנקה

שלום לך,
ראשית מזל טוב!
אני מצליחה לקרוא בין השורות את הבלבול ובעקבות כך את התסכול שאת חווה. מעבר לקושי של ההתאוששות מהלידה והקושי האמיתי שאת נתקלת בהנקה את נתונה ללחץ לא פשוט מצד הצוות והמשפחה.
לרוב האינסטינקטים שלנו נכונים ומספיקים אבל לעיתים יש צורך בהתערבויות.
כעת, לפי מה שכתבת יש קושי בחיבור ממושך והנקה רציפה, מה שיכול להשפיע על כמויות החלב (פחות גירוי לשד). בנוסף, לאחר מתן בקבוק את מתרשמת שיכולת היניקה ירדה עוד.
מה שאני ממליצה לך לעשות זה לדאוג לכך שכל הנקה תהיה יעילה כמה שיותר, בזמן שהיא מחוברת לשד בצעי לאורך כל היניקה עיסוי לשד, כך בד״כ הם שומרים על עירנות בזמן היניקה, כשאת רואה שהיא מתעייפת ומתחילה להירדם בצעי שוב עיסוי ע״מ לתת לה שפריץ קטן של חלב לתוך הפה וזה יזכיר לה להמשיך לינוק.
דרך נוספת לשמור על עירנות ויניקה יעילה היא להניק כשהתינוקת עירומה לגמרי (עם טיטול בלבד) ואת בלי חלק עליון וללא חזיה כך שהיא תהיה במגע עור לעור ומעל שתיכן תפרסי שמיכה כדי שזה ישמור על החימום שלה.
תינוקות שנתקלים בקושי לחזור לשד לאחר מתן בקבוק, כדאי לנסות להניק אותם בזמן שהם רגועים (לא כשהם רעבים מאוד ולא שהם שבעים מאוד), נסי לחבר אותה לשד בתזמון שהיא הכי רגועה, אפילו אם עברה רק שעה וחצי מההאכלה האחרונה והיא עירנית נסי להציע לה שד, כשהיא לא מאוד רעבה ייתכן ותשתף יותר פעולה.
במידה ואת נותנת בקבוק החזיקי אותה לא כשהיא שוכבת לגמרי אלא כשהיא בזווית של 45 מעלות (חצי ישיבה) ושהבקבוק יהיה במקביל לרצפה, שתוכן הבקבוק לא ישפך בזרימה חזקה, שהיא תצטרך מעט להתאמץ ולשאוב את תוכן הבקבוק ושלא יגיע לה ממש בקלות.
בנוסף, יש להגביר את הגירוי לשד מכיוון שאת מרגישה שהכמות ירדה. את יכולה לעשות זאת ע״י סחיטה ידנית של השד.
כל עוד את במחלקה בקשי להיפגש עם יועצת הנקה שתדריך אותך כיצד לבצע עיסוי בצורה יעילה.
כדאי שתפגשי עם יועצת הנקה בהקדם שתדריך אותך ותתרשם מניהול ההנקה. צרי קשר עם הקופה שלך ותבקשי להיפגש עם יועצת מטעמם.
בשלב שאת נמצאת בהחלט אפשר להחזיר את הקטנה לשד, כבר נתקלתי במקרים שתינוקות גדולים יותר חזרו לינוק ביעילות וההנקה הייתה מלאה.
אל תתייאשי, בהחלט עם עבודה נכונה וייעוץ נכון אני מאמינה שאת תניקי!
בהצלחה!

למעלה