עזרה , אני מיואשת!! כמה אפשר להסביר לגננת בגן

alonaski

New member
עזרה , אני מיואשת!! כמה אפשר להסביר לגננת בגן

שלא תחלק לילדה שלי בת ה 4 סוכריות טופי ושאר סוכריות צבעוניות??!?! כמה???!!!
כבר אין לי כח לויכוחים מול בורות חסרת תקנה...
הגננת לא מבינה מה הבעיה מדי פעם סוכריות... כשמדי פעם זה - כמה פעמים בשבוע!!!

הילדה חזרה מהגן וסיפרה שעשו בגן יצירה של פרחים מטופי. לשו את הטופי ואכלו אותו!
כשפניתי לגננת ושאלתי למה בכלל הצורך להכניס טופי לגן... היא לא מבינה מה הבעיה כי אף הורה לא מתלונן...

יש מישהו שלוקח אחריות על הנזקים היזומים האלה???!!

מה אתם עושים??? איך אתם דואגים שגננות לא יאביסו את הילדים שלכם בזבלים שכאלה???

Ofericko

New member
אני חושב שההחלטה חייבת להיות כלל-הורית.

במידה ורוב ההורים לא מתנגדים והגננת מחלקת לכל הילדים משהו לא מוצלח לטעמך, זו קצת אכזריות להורות לגננת לא לתת לילדה שלך כשכל השאר טוחנים לה מול העיניים.

הפתרון הוא לדבר עם ההורים האחרים ואם יש רוב שמתנגדים, הגננת לא תכניס את זה לגן.

alonaski

New member
מעדיפה להיות אכזרית לילדה ולשמור על בריאותה

מאשר להתפשר על בריאותה!
באותה אכזריות אני מניחה שאתה/אני/אחרים מכבים להם את הטלביזיה באמצע תוכנית, אחרי שישבו שעות מולה... ולוקחים אותם איתנו למקומות שהם לא ששים להשתרך אחרינו... או כשהם גדולים יותר - מודיעים להם שהם חייבים לחזור הביתה עד שעה מסויימת ועוד הגבלות ואיסורים לטובתם ולשלומם!

בכלל לא מתכוונת להקל ראש לרגע בעניין שכזה ולאשר למי שרוצה ובכלל - להכניס לילדה שלי רעלים לגוף! אין פה שום פתח לפשרה!
ובקשר להורים האחרים... אם זה היה כ"כ פשוט וכולם היו בראש שלי... מן הסתם, לא הייתי פונה אליכם כאן אלא פותרת את זה בעצמי!

Ofericko

New member
מסכים.

השאלה היא איך מתחשבים בצורה נכונה בכל מרכיבי בריאותה של הילדה, הגופנית והנפשית.
אני מניח שתימצאי תשובות רבות לשאלה הזו. אני אישית משתדל להקפיד על אכילה בריאה בבית ובקרב המשפחה ועם זאת, במידה והילד אוכל בחוץ (נניח ביומולדת או מקום אחר) אני ממש לא אמנע ממנו לאכול חטיפים וממתקים כשכל שאר הילדים אוכלים לידו.
כמובן שאנסה למזער את הנזק כמה שניתן ע"י הסברים והגבלות באשר לכמות.

צודקת, זאת אכן בעיה

אני לא יודעת מה הייתי עושה במצב כזה, כי אין לי ילדים כך ש"למזלי" אני לא צריכה להתמודד עם בעיות כאלה.
זה באמת עצוב שזאת נעשתה הנורמה בחברה, לתת רעל לילדים נחשב לדבר נורמאלי ואנשים לא מבינים מה הבעיה והעיקר יש כתבות צועקות בעיתון על השמנת ילדים ועלייה באחוז החולים בסוכרת גם בגיל הזה.

אבל יש בפייסבוק קבוצה שנקראת "הורים נגד ג'אנק לילדים שלנו". אם יש לך פייס נסי למצוא אותה ולהתייעץ עם עוד הורים שמתמודדים עם בעיות מהסוג הזה בדיוק.

ladybug6

New member
מצב לא פשוט

עקרונית זו זכותך המלאה לעמוד על הדרישה שלך לא לתת לילדה אוכל כלשהו. את צריכה להיות ברורה ותקיפה ואפילו לעשות את זה בכתב ולהגיש לגננת.
מצד שני, אני גם מצדדת באלו שחושבים שזה לא הוגן כלפי הילדה שתיאלץ לראות את כל חבריה זוללים ונהנים ולשבת בצד בלי להשתתף בזה.
הצעת פשרה: להציע לגננת וגם להורים להחליף את הטופי בממתקים פחות מזיקים (משהו על בסיס פירות / פירות יבשים / עוגיות / סוכריות ללא סוכר..).
במקרה שאין שיתוף פעולה מצד הגננת או הורים, תביאי תחליף שמיועד רק לבת שלך, ותבקשי לתת לה אותו במקום. זה אולי יבאס אותה שהיא מקבלת משהו אחר מהחברים שלה, אבל זה עדיף על לא לקבל שום דבר.
את יכולה אפילו להכין לה משהו שדומה לטופי ולעטוף אותו בבית כדי שהיא תהנה מהקטע של לפתוח משהו ולאכול כמו כולם (סוג של חטיף על בסיס תמרים או משהו אחר על בסיס פרי).

alonaski

New member
תודה! נתת לי תובנה מצויינת כרגע...

והרעיון של התחליף טופי - נשמע נחמד!!
אנסה אותו!
תודה תודה!!

marx04

New member
נושמים עמוק, ומבינים שלא כולם חושבים כמוך

שלום לך,

אני מסתייג מלא מעט דברים שאני רואה בגן של הבן שלי ואצל ילדים אחרים (בגילו ובגילה של בתי בת השש וחצי).
יחד עם זאת, אני מבין שלא כולן חושבים כמוני, ושיש הורים לא מעטים וגם גננות לא מעטות שסבורים שממתקים ושוקולד זה נחמד, ששירי ילדים בעוצמות חזקות זה נהדר, ושכלל לא מודעים לתזונה בריאה ולנושאים חשובים אחרים (בעיני) הנוגעים לגידול ילידם ולחינוכם.
לפיכך אינני מצפה שהגן יתנהל על פי החליל שלי, ואני זוכר שאינני חייב להשאיר את הילד שלי בגן הזה. העובדה שאני בוחר להשאיר את הילד שלי בגן הנוכחי, מצביעה על כך שאני סבור שהיתרונות הרבים שקיימים בו מבחינת הילד שלי עולים בהרבה על מעט החסרונות שיש בו (גם אם הם מרגיזים אותי מאד).

וכעת לכמה דוגמאות ספציפיות:

1. הילד שלי רגיש למוצרי חלב למיניהם (אנו אוכלים מוצרי חלב בבית). לפיכך, הגננות קיבלו הנחיה ברורה שלא לאפשר לילד שלי לאכול מזונות כלשהם שיש בהם חלב או מוצריו, והן פועלות במדוייק ונאמנה על פי הנחיות אלה. בסך הכל זה עובר בשלום, גם מבחינת הילד שלי (שהוא בן שנתיים), וכך כאשר כל הילדים אוכלים מעדן חלב או לחם עם גבינה, הבן שלי מקבל לחם עם חומוס. כמו כן, הגננות מקפידות להנחות את ההורים של הילדים אחרים, שבכל יום הולדת או מפגש אחר של כל הילדים, יש לדאוג לכך שתהיה חלופה לא חלבית עבור הבן שלי (למשל: עוגה או עוגיות שהן פרווה; בורקס תפוחי אדמה או בורקס תרד ולא רק בורקס גבינה, וכו').

2. בגן לשעבר של הבת שלי, עמלתי קשות לשכנע את הגננות להפחית את כמויות הממתקים בימי שישי ובימי הולדת. חלקן התקשו להבין מדוע "להתעלל" בילדים ולא לפנק אותם עם ממתקים, והן אף טענו שהורים רבים שמחים על כך (מה שהיה נכון). אף על פי כן, הצלחתי לשכנע אותן שלא יחולקו סוכריות טופי, שיוקטנו במידה מסויימת כמויות המתוקים, ושלא יורשו משקאות תוססים בגן (כגון: קולה, פאנטה וכיו"ב), אלא אך ורק מים, ובאירועים גם תפוזים, ענבים וכו'.
בכל מקרה, חשוב לי להדגיש שפעלתי בנועם, בניסיון לשכנע, ולא התעמתתי - לא עם הגננות ולא עם ההורים.
כמו כן, באירועים נתנו דוגמא אישית, והקפדנו להביא פירות ועוגיות טבעיות מקמח מלא (מומתקות בתמרים או בדבש ולא בסוכר) במקום ממתקים, סוכריות ושוקולדים, וכן כריכונים מלחם מקמח מלא וירקות חתוכים במקום בורקס, תפוצ'יפס, בייגלה או ביסלי.

3. כאשר הילדה שלי מתארחת אצל חברות וחברים מהכתה, היא יודעת שמותר לה לאכול, לשתות ולטעום כל מה שהיא רוצה - גם אם זה "הזבל" הנוראי ביותר שאיננו מחזיקים בבית. בעיני זו טעות להלחם מלחמות אבודות מראש בקרבות שוליים במקום להתעקש על המערכות המרכזיות שהשפעתן מרכזית (מה הילדים שלי אוכלים בבית).

סוכריות טופי הן גרועות במיוחד משום שהן מזיקות במיוחד לשיניים. לכן, במקומך, הייתי ממקד את ניסיונות השכנוע שלי רק לגביהן, ומציע לגננת חלופות מזיקות פחות ונוראיות פחות מבחינתך (למשל עוגיות מגולגלות ממולאות בתמרים או אפילו בריבה או בשוקולד).

בברכה,

אורי.

alonaski

New member
תודה אורי. אני מזדהה עם כל מילה שלך...

חוץ מה... "נושמים עמוק ונרגעים"...

אני חושבת שעברתי את כל מה שאתה מתאר למעלה לגבי המלחמות בגנים עם הבת הגדולה שלי (היום בכיתה ב). לשמחתי - הקניית הרגלי האכילה הנכונה לגדולה, שעלו לי במאמץ לא קטן - הוכיחו עצמם כ 100% הצלחה!!! הצלחה גדולה!
משום כך, אני ממשיכה באותה אסטרטגיה בדיוק גם עם הקטנה (בת 4 וחצי).

בניגוד אליך - אני לא הצלחתי לעורר השפעה כלשהי לשינוי התזונה בגנים. זאת כנראה כי אתה יותר מוכשר ממני לכך... או ההיפך - לי אין את הכישורים שלך!

לגבי ימי הולדת - יש לבנות איסורים גורפים על הממתקים הקיצוניים (מרשמלו, טופי, סוכריות צבעוניות, נחשים, דובונים, ביסלי וכיו"ב). מאידך, הן רשאיות ליהנות מעוגיות, בסקוטים וכל דבר אחר שאינו מלוח והוא בצבעי חופ או שוקולד... אלו גבולות המינון שקבעתי לעצמי לפשרה.

הקטע הוא, שאני כבר רוויות ניסיונות נפל להאיר את עיני הציבור לטעות הקריטית שלהם וכיום, כל מה שאני מבקשת הוא - שמצדי, שהגן ימשיך להאביס , אם זו בחירותו - את ילדי הגן בחומרים כימיים מזיקים רק שלא יתן לבת שלי! זה הכל!
אפילו השארתי הוראה ברורה שאם יש אירוע רב-מפגעים/ממתקים שצפוי בגן - שיודיעו לי יום קודם ואשאיר את הילדה בבית!

עוד משנים קודמות, עם הגדולה, עברתי ל"מגננה אישית" ונטשתי את הרעיון האבירי של הצלת הציבור סביבי...

כמה תובנות מאמא לחמישה

ראשית החרגת ילד עלולה להביא לכך שהוא יחפש בכל הזדמנות לרעות בשדות זרים ולכן אצלנו בבית תמיד היה ואם יתאפשר גם יהיה שוקולד, חטיפי גרנולה, גלידה וכו'.

טופי משמש שם כחומר יצירה אכיל אם הבנתי טוב, חפשי חלופה שתענה גם על החלק היוצר.

אני נזהרת מללכת לקצוות ולגרום לילדי שונות. אם המוסד החינוכי אינו מתאים לרוח הבית אני החלפתי מוסדות חינוך, משתי סיבות- האחת לתת לילדי סביבה תומכת ולא מנוגדת לרוח החינוך בבית באופן שיגרום להם צורך להילחם, להסביר, להצדיק. סיבה שניה כדי שאנחנו לא נצטרך להילחם על מה שנראה לנו בסיסי.

חולקת על מי שחושב שסוכר אפםילו על בסיס יומיומי כשהוא במינון מדוד יגרום לתחלואה. הרבה קשור באורח חיים, שאר התזונה והאיזון הרגשי. אי אפשר להפריד.

וספור- כשאחת מבנותי היתה בגן היתה איתה ילדה עם צליאק. משהתקרב יום ההולדת של בתי ערכתי ברור אם יש בגן ילדים שמוגבלים תזונתית על מנת לא לגרום מצב בו אני מביאה עוגה אטרקטיבית ויש מי שלא יוכל להנות ממנה שלא מבחירה.
התוצאה היתה עוגת אבטיח. עוגה שכולה פרות, צבעונית להפליא שכ-ל הילדים יכלו להנות ממנה, ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד.
מאז כבר חלפו כמעט 10 שנים ועוגת אבטיח היא בחירה מועדפת בהזמנת עוגה כאן בבית.

alonaski

New member
פששש... מדהים!!! סחתיין על היצירתיות

לגבי מה שרשמת על לא ללכת לקצוות... אני לא חושבת שאני בקצוות כשמדובר באיסור אכילת טופי! חושבת שטופי הוא הקצה!
כאמא שאופה הרבה מתוקים ויש בבית שוקולד וואפלות לצריכה חופשית... לא הייתי מגדירה את עצמי כ"קצה", אבל אולי אצלך/אחרים זה "קצה". לכן - לא רלוונטי להכנס בכלל להגדרות האלה לדעתי.

לגבי חיפוש גן אחר - הלוואי והיה בנמצא...
אבל לא קיים לצערי...

למעלה