נושמים עמוק, ומבינים שלא כולם חושבים כמוך
שלום לך,
אני מסתייג מלא מעט דברים שאני רואה בגן של הבן שלי ואצל ילדים אחרים (בגילו ובגילה של בתי בת השש וחצי).
יחד עם זאת, אני מבין שלא כולן חושבים כמוני, ושיש הורים לא מעטים וגם גננות לא מעטות שסבורים שממתקים ושוקולד זה נחמד, ששירי ילדים בעוצמות חזקות זה נהדר, ושכלל לא מודעים לתזונה בריאה ולנושאים חשובים אחרים (בעיני) הנוגעים לגידול ילידם ולחינוכם.
לפיכך אינני מצפה שהגן יתנהל על פי החליל שלי, ואני זוכר שאינני חייב להשאיר את הילד שלי בגן הזה. העובדה שאני בוחר להשאיר את הילד שלי בגן הנוכחי, מצביעה על כך שאני סבור שהיתרונות הרבים שקיימים בו מבחינת הילד שלי עולים בהרבה על מעט החסרונות שיש בו (גם אם הם מרגיזים אותי מאד).
וכעת לכמה דוגמאות ספציפיות:
1. הילד שלי רגיש למוצרי חלב למיניהם (אנו אוכלים מוצרי חלב בבית). לפיכך, הגננות קיבלו הנחיה ברורה שלא לאפשר לילד שלי לאכול מזונות כלשהם שיש בהם חלב או מוצריו, והן פועלות במדוייק ונאמנה על פי הנחיות אלה. בסך הכל זה עובר בשלום, גם מבחינת הילד שלי (שהוא בן שנתיים), וכך כאשר כל הילדים אוכלים מעדן חלב או לחם עם גבינה, הבן שלי מקבל לחם עם חומוס. כמו כן, הגננות מקפידות להנחות את ההורים של הילדים אחרים, שבכל יום הולדת או מפגש אחר של כל הילדים, יש לדאוג לכך שתהיה חלופה לא חלבית עבור הבן שלי (למשל: עוגה או עוגיות שהן פרווה; בורקס תפוחי אדמה או בורקס תרד ולא רק בורקס גבינה, וכו').
2. בגן לשעבר של הבת שלי, עמלתי קשות לשכנע את הגננות להפחית את כמויות הממתקים בימי שישי ובימי הולדת. חלקן התקשו להבין מדוע "להתעלל" בילדים ולא לפנק אותם עם ממתקים, והן אף טענו שהורים רבים שמחים על כך (מה שהיה נכון). אף על פי כן, הצלחתי לשכנע אותן שלא יחולקו סוכריות טופי, שיוקטנו במידה מסויימת כמויות המתוקים, ושלא יורשו משקאות תוססים בגן (כגון: קולה, פאנטה וכיו"ב), אלא אך ורק מים, ובאירועים גם תפוזים, ענבים וכו'.
בכל מקרה, חשוב לי להדגיש שפעלתי בנועם, בניסיון לשכנע, ולא התעמתתי - לא עם הגננות ולא עם ההורים.
כמו כן, באירועים נתנו דוגמא אישית, והקפדנו להביא פירות ועוגיות טבעיות מקמח מלא (מומתקות בתמרים או בדבש ולא בסוכר) במקום ממתקים, סוכריות ושוקולדים, וכן כריכונים מלחם מקמח מלא וירקות חתוכים במקום בורקס, תפוצ'יפס, בייגלה או ביסלי.
3. כאשר הילדה שלי מתארחת אצל חברות וחברים מהכתה, היא יודעת שמותר לה לאכול, לשתות ולטעום כל מה שהיא רוצה - גם אם זה "הזבל" הנוראי ביותר שאיננו מחזיקים בבית. בעיני זו טעות להלחם מלחמות אבודות מראש בקרבות שוליים במקום להתעקש על המערכות המרכזיות שהשפעתן מרכזית (מה הילדים שלי אוכלים בבית).
סוכריות טופי הן גרועות במיוחד משום שהן מזיקות במיוחד לשיניים. לכן, במקומך, הייתי ממקד את ניסיונות השכנוע שלי רק לגביהן, ומציע לגננת חלופות מזיקות פחות ונוראיות פחות מבחינתך (למשל עוגיות מגולגלות ממולאות בתמרים או אפילו בריבה או בשוקולד).
בברכה,
אורי.